e un pentolino con pareti doppi ,nella pentola esterna bolle l’acqua e nella pentola interna si cuociano i cibi con una cottura indiretta a temperatura inferiore a 100 C.Queste pentole sono utile per preparare glasse,zabaioni,crema pasticera,sciogliere il cioccolato e bollire il latte.E consigliato di mantenere la fiamma bassa specie quando si scioglie il cioccolato.
este o ola cu pereti dubli care e foarte buna sa o aveti in bucatarie.Intre pertii oalei este apa care fierbe si incalzeste peretii interiori astfel se incalzeste mancarea fara sa ajunga la temperaturi superioare a 100 C.Cu acest tip de oala se pregatesc:creme pe baza de ou,glazuri,se topeste ciocolata se poate fierbe laptele fara sa iasa in foc….:e bine sa folositi foc mi sau mijlociu mai ales cand topiti ciocolata.
12 gennaio 2012 alle 06:02
[…] toate ingredientele in oala cu peretii dubli si amestecam ,cand s-a topit totul si s-a amalgamat acoperim […]
27 ottobre 2011 alle 06:07
[…] regatim crema : in oala cu pereti dubli puneti ciocolata si untul la topit ,amestecati totul si lasati sa se raceasca adaugati ,vanilia si […]
10 febbraio 2011 alle 05:03
[…] nevoie de oala cu pereti dubli ca sa topim ciocolata pe baie de aburi .Impreuna cu ciocolata punem la topit si […]
19 gennaio 2011 alle 05:02
[…] veloce la Crema 2 in un pentolino per bagno maria mettiamo il burro a scioglersi ,aggiungiamo l’uovo mescolato con lo zucchero e il succo delle […]
13 novembre 2010 alle 04:10
[…] ciocolata in oala cu pereti dubli sau pe baie de […]
21 ottobre 2010 alle 04:03
[…] ciocolata bucatele si o punem in oala cu peretii dubli ,la topit (sau o punem la bagno maria […]
23 giugno 2010 alle 04:06
[…] crema : in oala cu pereti dubli puneti ciocolata si untul la topit ,amestecati totul si lasati sa se […]
30 Maggio 2010 alle 04:04
[…] punem pe baie de aburi in oala cu pereti dubli untul […]
24 marzo 2010 alle 04:11
[…] glazura 1 ;punem in oala cu peretii dubli (sau pe baie de aburi) toate ingredientele ,amestecam pana cand sau amalgamat bine toate si s-a […]
13 marzo 2010 alle 04:03
[…] oala cu peretii dubli sau pe baie de aburi ,punem galbenusurile amestecate cu zaharul brun ,amidonul sau faina si […]
13 gennaio 2010 alle 14:19
bine ca mi-ai spus ca este si la Ikea,vrea sa o cadorisesc la cineva!
13 gennaio 2010 alle 10:54
si eu trebuie sa-mi iau una, am vazut-o ( si ieftina) la Ikea.
29 dicembre 2009 alle 22:31
Ciao Anamaria, imi aduc si eu aminte ca toti care aveau minunata oala care fluiera ,aveau manerul ars…Oricum e o oala foarte folositoare ,cred ca pe aici nu se gasesc mai mari din cauza ca nu se obisnuieste sa se fiarba laptele.Cu siguranta in magazinele de specialitate se gasesc si marimi mai mari
Multumesc de urari si toate cele bune in noul an!
29 dicembre 2009 alle 22:21
Intradevar, e oala clasica de lapte.
Inainte de ’89, in RO, era doar din aluminiu. Acum sunt din inox de la 0,75 l pana la 2,5 l.
Oala ta are un lucru foarte bun: bucatica aceea metalica de sub maner, care apara manerul de foc. Altfel dupa vreo 2 minute ai simtii in toata casa mirosul de “maner ars”. Am patit-o eu pe cand aveam oale de aluminiu.
Cele 2 oale, ale mele, ambele au manere de inox.
Sa o folosesti sanatoasa!
UN AN NOU FERICIT! cu cat mai multe bunatati pe acest blog.
28 dicembre 2009 alle 22:18
adry- eu am cumparat-o de la Lidl ,pacat ca e mica ( 1 l ) mai mari nu am gasit nicaieri am mai vazut si in magazinele mai mici de menaj.cum sa nu mi le amintesc pe vestitele oale care fluierau …erau o minunatie cand au aparut!
28 dicembre 2009 alle 20:59
Angela, ce marca este oala asta cu peretii dubli? Pe aici n-am vazut in schimb mama in Romania are asa ceva!!
O foloseste la fiert lapte sau la cremele fierte pentru prajituri!!!(ti le amintesti alea de aluminiu care fluiera cand fierbe laptele?)
28 dicembre 2009 alle 10:27
Adevarat , este foarte practica!
La multi ani !
Un An Nou cu sanatate si bucurii!