Tort de moda veche – Old fashioned chocolate cake


Questa torta di cioccolato ha un sapore favoloso ,mica per niente e una ricetta della famosa Nigella.Comunque e da provare specie per i golosi di cioccolato .Anche se piccola questa torta va benissimo per 10-12 persone dato che e molto consistente per non dire calorica.Se siete a dieta andate a mangiare una mela gia a guardarla questa torta fa ingrassare!Non sono riuscita a decorarla meglio dato che quel giorno abbiamo avuto un brutto imprevisto ,ma la prossima volta faro di meglio!Si usa una teglia di diametro 20 cm

Acest tort de ciocolata are un gust minunat  si nu e de mirare e o reteta de la vestita bucatareasa Nigella.orisicum merita sa o probati mai ales daca va place ciocolata.Chiar daca e mica ca si dimensiuni stati linistiti ca ajunje pt circa 10-12 persoane e foarte consistenat asta ca sa nu zic ca e plina de calorii.In caz ca santeti in dieta ,mergeti si mancati un mar ca numai daca va uitati la acest tort  va ingrasati cu siguranta.de data asta nu am reusit sa fac o prezentare pe masura a tortului ,in acea zi am avut o mica problema ,dar promit ca data viitoare il fac mai frumos!Aveti nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 20 cm

Ingrediente/ Ingredienti

  1. 200 g faina / 200 g farina
  2. 200 g zahar / 200 g zucchero
  3. 1 lingurita praf de copt/ 1 cucchiaino  polvere lievitante
  4. 1/2 lingurita bicarbonat / 1/2 cucchiaino  bicarbonato
  5. 40 g cacao / 40 g cacao
  6. 175 g unt moale / 175 g burro morbido
  7. 2 oua / 2 uova
  8. 150 ml smantana / 150 ml panna acida
  9. 2 vanilii / 2 bustine vanilina
  • Crema / la Farccia
  1. 75 g unt / 75 g burro
  2. 175 g ciocolata / 175 g ciccolato
  3. 300 g zahar praf / 300 g zucchero a velo
  4. 125 ml smantana / 125 ml panna acida
  5. 1 vanilie / 1 bustina vanilina

Preparare/preparazione

  1. Amestecam untul topit cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen
  2. Daca aveti 2 tavi cu diametrul de 20 cm le acoperiti cu hartie de copt ,impartiti aluatul in doua si puneti la cuptor la 180C ,circa 30 minute
  3. in caz ca aveti doar o tava ,o acoperiti cu hartie de copt puneti aluatul inauntru si dati la cuptor la 180 C  circa 40 minute
  4. Controlati daca e copt aluatul cu ajutorul unei scobitori
  5. cand e rece blatul il taiati in doua
  6.  Pregatim crema : in oala cu pereti dubli  puneti ciocolata si untul la topit ,amestecati totul si lasati sa se raceasca
  7. adaugati ,vanilia si smantana ,dupa care puneti zaharul ,bateti bine cu mixerul ,daca e prea groasa crema adaugati 1-2 linguri de apa
  8. puneti circa o treime din crema intre foi iar cu restul de crema acoperiti torul ,dati la rece sa se intareasca
  9. daca va place decorati cu floricele de zahar,frisca,capsuni ….

 

ITALIANO

  1. mescoliamo il burro sciolto  con il resto degli ingredienti finche diventa un impasto liscio
  2. se avete due teglie di 20 cm dividete l’impasto in due e fate cuocere a 180 C per 30 minuti
  3.  nel caso avete solo una teglia  coprite con carta forno aggiungete l’impasto e fate cuocere a 180 C per 40 minuti
  4. fate la prova cottura con un stuzicadenti
  5. quando l’impasto e cotto lo tagliate a metà
  6. Prepariamo la crema : in un pentolino per bagnomaria mettiamo il burro e la cioccolata ,mescolate e lasciate raffredare
  7. aggiungete vanilina,e la panna acida ,e dopo aggiungete lo zucchero ,mixate bene e se e troppo densa aggiungete 1-2 cucchiai di acqua>
  8. mettiamo un a parte del impasto nel piatto da portata ,copriamo con un terzo di crema ,copriamo con l’altra parte del impasto e coprite la torta con il resto della crema
  9. mettete nel frigo per far raprendere e decorate a piacere

14 Risposte to “Tort de moda veche – Old fashioned chocolate cake”

  1. Angela Says:

    Ciao ,bine te-ai intors? pe unde ai umblat?sper ca te-ai distrat si fug la tine sa vad ceva poze noi!

  2. matrioskasadventures Says:

    ce apetisanta e! scuza-ma pentru absenta, am fost cateva zile in concediu si apoi mi-a luat ceva sa ma dezmeticesc iar caldura asta sufocanta nu ajuta mult.

  3. Angela Says:

    Ciao,sa imi spui daca ti-a placut ! Pa si pupici!

  4. Habana Says:

    Ciao Angela!
    Tocmai am copiat reteta sa o fac pt maine! Iti multumesc!
    O zi buna!
    P.S.
    Uneori o urmaresc si eu pe Nigella! Imi place cum gateste.

  5. Angela Says:

    grazie Terry!

  6. Terry Says:

    meravigliosa! ottima ricetta con le foto passo passo!:)

  7. Angela Says:

    crema ,care e la fel cu glazura de deasupra se poate folosi ca si glazura .e dulce dar nu prea tare eu as vrea sa o incerc si cu ciocolata alba si cu putina aroma de vanilie,cred ca e potrivita pt decorat!

  8. Mirela Says:

    O sa incerc si eu tortul asta. De foarte mult cautam o reteta cu o crema de ciocolata ca asta. Mi se pare mie sau, crema de pe deasupra este un fel de glazura fondant? Poate fi folosita si pentru paleurile acelea în stil vechi (limbi de pisica, in varianta moderna)?

  9. Angela Says:

    faci bine ca stai departe de ciocolata pentru binele lui Victor!Pupici micutului!

  10. marika Says:

    asta trebuie sa-l fac neaparat,momentan il maninc cu ochii,mai alaptez si ma feresc de prea mult dulce si ciocolata….trebuie sa fie foarte bun !!

  11. Angela Says:

    seamana la forma dar e total diferit la gust!

  12. dany Says:

    cand am vazut poza, am crezut ca e Sacher…eu il fac fffoarte des,chiar si vara…


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