la ricetta e provata da anni , il nocino preparato cosi non vi deludera.da ricordare che le noci si devono racogliere nel 24 giugno quando e la festa di San Giovanni Batista
reteta este probata de multi ani ,acest lichior nu o sa va deluda,va aduc de aminte ca nucile trebuie culese in jurul datei de 24 iunie cand est sfantul Ioan Botezatorul
Ingrediente/ingredienti
- 40 nuci/ 40 /noci
- 2 l alcool/ 2 l alcool
- 1 kg zahar/ 1 kg zucchero
- 800 ml apa/ 800 ml acqua
- coaja lamaie/ buccia limone
- 13 cuisoare/13 chiodi garofano
- 1 bucatica de coaja de scortisoara/ 1 pezzetto cannella
Preparare/preparazione
- taiem nucile in sferturi si le pune intr-o damigeana de 5 l impreuna cu alcoolul,coaja lamaie,cuisoarele si scortisoara
- punem damigeana la soare timp de 40 de zile si in fiecare dimineata o agitam putin
- dupa 40 de zile pregatim un sirop din apa si zahar , fierbem 5 minute ,
- strecuram nucile din damigeana
- in infuzia nucilor punem siropul racit amestecam bine si punem in sticle bine astupate
ITALIANO
- tagliamo le noci in quarti e le mettiamo in una dama da 5 l insieme con l’alcool,la canella ,la buccia di limone e i chiodi di garofano
- mettiamo la dama al sole per 40 giorni ,ogni mattina agitiamo la dama
- dopo 40 si filtra tutto e mescoliamo l’infuso con un sciroppo di acqua e zucchero bolliti per 5 minuti
- mettiamo insieme i due liquidi solo quando lo sciroppo sia raffredato
- mescoliamo bene e invasiamo nelle bottiglie
31 Maggio 2011 alle 14:29
Ciao Miky ,nu sant chiar asa de sigura ca aceea e reteta originala ,stii cum e circula multe variante ,la fel ca si cu reteta de sarmale,ragù ,lasagne….Reteta scrisa de mine ,e de la doamna Fiorella ,care o pregateste de 40 de ani de cand e casatorita ,inaintea ei o pregatea mama ei ,asa ca eu am incredere in rezultatul obitnut!
31 Maggio 2011 alle 11:49
E FOARTE BUN,NUMAI CA RETETA DOAMNEI ANGELA E UN PIC DIFERITA DE CEA ORIGINALA,CINE VREA SA SE UITE MAI JOS ESTE LINK-UL DE LA O RETETA ORIGINALA…APOI GUSTURILE SINT GUSTURI…..
http://www.ricettariocucina.com/2009/09/liquore-nocino.html
24 giugno 2010 alle 12:51
Ahha,cu acest lichior se pregatesc ceva dulciuri caracteristice din zona ?
24 giugno 2010 alle 09:27
eu fac in fiecare an.stau in zona unde-i o adevarata traditie(Modena)usor de facut si foarte bun,le place si barbatilor…
16 luglio 2014 alle 22:36
da si eu sunt din Modena si chiar se face bun acolo
23 giugno 2010 alle 19:53
maine este 24 iunie ziua cand se culeg nucile pt a pregati lichiorul de nuci!
2 giugno 2009 alle 19:41
e foarte aromat , e un lichior care le place foarte mult mai ales femeilor
2 giugno 2009 alle 16:33
Cred ca este tare bun ! Am auzit ca si dulceata de nuci verzi este minunata , dar nu am facut niciodata si nici nu am mancat niciodata.