La torta di San Valentino e una torta non solo molto scenografica ma anche buona!io lo preparata gia 3 volte ed e stata un succesone tutte le volte!
Tortul Valentine’s day e un tort pe care l-am pregatit cu ceva timp in urma, poate va mai amintiti de el, dar e atat de frumos incat e pacat sa nu-l postez si aici. Pe langa faptul ca e frumos sa stiti ca e si bun. Eu l-am pregatit de 3 ori si de fiecare data a fost un succes!
Ingrediente/ ingredienti
Inima alba/ cuore bianco
200g ciocolata alba/ 200 g cioccolato bianco
2 oua/ 2 uova
300 ml frisca/300 ml panna da montare
60 g zahar/ 60 g zucchero
7 g gelatina/ 7 g gelatina
150 g iaurt alb/ 150 g yogurt bianco
esenta lamaie/ aroma di limone
Inima neagra/ cuore nero
200 g ciocolata fondant/ 200 g ciccolato fondente
300 ml frisca/ 300 ml panna da montare
2 oua/ 2 uova
7 g gelatina/ 7 g gelatina
150 g iaurt alb/ 150 g yogurt bianco
60 g zahar/ 60 g zucchero
Preparare/preparazione
- Inima alba: amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam frisca nebatuta si punem pe baie de aburi.
- Punem foile de gelatina la inmuiate in apa rece, dupa cca 10 minute le stoarcem si le punem si pe ele in compozitia de pe baia de aburi si amestecam bine ca se incorporeze. Adaugam ciocolata alba si lasam sa se topeasca amestecand. cand s-a topit ciocolata luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Adaugam iaurtul si esenta de lamaie.
- Batem albusurile spuma si le incorporam bine in asa fel incat crema sa iasa cat mai fina si fara “clabuci”.
- Punem compozitia in forma de inima si dam la rece. A doua zi incalzim forma in apa fierbinte (cateva secunde sant suficiente) si rasturnam inima pe o tava.
- Inima neagra: procedam in mod identic ca la inima alba
- Eu am folosit o forma mai mica pt inima neagra iar restul compozitiei l-am pus intr-o forma de budinca.
- Am taiat cu forma mica o parte din inima alba dupa care am pus inima neagra langa ea, am decorat cu fructe rosii si petale de trandafir.
- Puteti folosi forme de aceeasi marime, iar daca doriti, puteti colora inima alba cu ajutorul colorantilor alimentari.
ITALIANO
- Cuore bianco :mescoliamo i tuorli con lo zucchero ,aggiungiamo la panna non montata e mettiamo a bagno maria
- mettiamo la gelatina nel acqua fredda e dopo 5 minuti la strizziamo e la mettiamo nell composto ,mescoliamo bene per amalgamare bene,aggiungiamo la ciocolata bianca ,quando e sciolta ,mescoliamo e ogliamo dal fuoco
- quando si e raffredata aggiungiamo lo yogurt e aroma di limone
- montiamo i bianchi e aggiungiamo al composto ,in un modo delicato
- mettiamo il composto in una teglia a forma di cuore e mettiamo a freddo ,per 12 h .riscaldiamo la teglia per pochi secondi in acqua calda ( solo l’esterno) dopo di che rovesciamo la teglia su un piatto
- Cuore nero procediamo come con il cuore bianco
- per il cuore nero io ho usato una forma più piccoa ,il resto del composto lo messo in un altra teglia
- si possono usare anche cuori della stessa misura ,e il cuore bianco si puo colorare con l’aiuto dei coloranti alimentari
17 giugno 2014 alle 13:03
se gaseste ciocolata fondant de cumparat pentru reteta asta sau e vorba de ciocolata menaj?
30 giugno 2014 alle 19:40
pune de care doresti!
25 febbraio 2011 alle 19:24
Prego ,e speriamo che provi anche altre cose!
24 febbraio 2011 alle 20:46
Alla fine ho fatto ,in due giorni i due cuori ,buonissimi! Ho decorato con mirtilli e lamponi !Secondo il mio maritino e stata la miglior torta che ho fatto! Grazie mille!
15 febbraio 2011 alle 15:39
Deci is femeie umblata!bine ii si asa! Grazie!
15 febbraio 2011 alle 12:42
Sa sti ca nu esti doar pe facebook,asta ca sa o sti… esti peste tooooot ,forum,hotmail,yahoo si h5,na ! heeeeee
14 febbraio 2011 alle 21:25
Sant onorata ,ca ti-ai facut barbatelul fericit ,ca m-a pus pe faceebook…ce mai incoace si incolo sant incantata!Baci!
14 febbraio 2011 alle 20:45
mmmm…iubitelul meu barbatel a fost super incantat…. sa laudat la toti cu tortu care i la pregatit nevestica lui si la pus si pe facebook,heeee ,niciodata nu a pus o fotografie cu dulce dar de data asta a fost super incantat si eu sunt super bucuroasa…
Am lucrat aproape doua zile si a ramas doar amintire din tortuletele mele,noroc ca am macar fotografiile,heeeeeeee
pupicei si sa fi iubita!
14 febbraio 2011 alle 18:10
Pichona a pregatit acest tort,o astept sa ne spuna ce a spus iubitul ei sot!
13 febbraio 2011 alle 10:36
Ai grija de tine ,si mai ales de burtica!astept pozele!
13 febbraio 2011 alle 10:21
gata….cine se trezeste de dimineta departe ajunge… am inimioare de ciocolata ….dupa pranz le ornez….
pozicile cred ca pe luni seara ,e ok?
11 febbraio 2011 alle 10:04
Emma ,trebuie sa ma scuzi ,sant plecata de foarte multi ani din tara si de multe ori nu ma exprim asa de bine.Ma refeream la smanatana pt frisca care nu e batuta!
10 febbraio 2011 alle 14:44
foarte frumos! dar ce inseamna frisca nebatuta? PUDRA DE FRISCA? SMANTANA NEBATUTA?
8 febbraio 2011 alle 16:07
Ho comprato una formina a cuore ,provo a fare anche io questa meraviglia!
4 febbraio 2011 alle 21:47
Perfect Ina,ma bucur ca iti place tortul!
4 febbraio 2011 alle 18:24
super,tortul,felicitari,foarte frumos
4 febbraio 2011 alle 18:22
ha,ha,da,Angela,mesajul a ajuns,multumesc
4 febbraio 2011 alle 18:12
Spor la treaba ,Vasi draga!
4 febbraio 2011 alle 13:26
ffffffffffffffffffff frumos asta as vre sa ii fac surpriza la sotul meu.multumesc
29 gennaio 2011 alle 17:53
Grazie
29 gennaio 2011 alle 10:43
Bella ,bella ,bellisssima!!!!!Complimenti!
21 gennaio 2011 alle 18:34
cu placere!
21 gennaio 2011 alle 17:24
Auchan este si o sa mai merg si la un centru comercial unde stiu ca este un magazin cu ceramica sa vad ce forme gasesc.
Multumesc frumos!
20 gennaio 2011 alle 21:58
Pichona- am vazut inimioara de ceramica la Gran Casa si inimioara de silicon la Auchan.Sper sa gasesti aceste magazine si la tine in zona
17 gennaio 2011 alle 14:41
Acum ca se apropie San valentino ai sanse mai mari sa gasesti prin magazine inimioare!
17 gennaio 2011 alle 11:29
ok,lasa ca o sa gasesc si eu,trebuie….cotrobai toata Italia,heeeee
16 gennaio 2011 alle 20:39
Pichona,draga ,dupa cum ai vazut eu am folosit o inimioara din silicon mai mare si una in ceramica mai mica .Inimioara din silicon am luat-o de la supermarket ,iar cea mica dintr-un magazin de ceramica.Daca chiar nu gasesti doua inimioare de marime diferita probeaza sa faci doua inimi de marime egala ,o sa fie oricum frumos!
16 gennaio 2011 alle 19:23
Se apropie Valentine’s day si as vrea sa fac acest tort….
Angi ,de unde ai cumparat inimioarele?
10 febbraio 2010 alle 14:12
succes ,Stefania!
10 febbraio 2010 alle 14:11
complimenti…foarte frumos… o sa incerc sa-l fac sambata
9 febbraio 2010 alle 14:30
ciao Katie,din cate stiu eu si in Romania se gaseste gelatina,poate sa fie in forma de praf sau foi ,inainte de a o folosi trebuie rehidratata,adica pusa in apa rece timp de 5 minute(de obicei e scris pe plic cum sa procedezi) si se gaseste la alimentara
baia de aburi este un mod de a pregati mancarea ,se face in acest fel :intr-o cratita mai mare pui apa si pui o alta cratita in ea pui cratitele pe foc ,in aceasta a doua cratita o sa pui toate ingredientele si ele se coc la o temperatura mai mica decat daca pui cratita direct pe foc .Daca ai oala de fiert lapte care fluiera poti sa o folosesti doar pe aceea ,
9 febbraio 2010 alle 03:00
Angela… eu nu prea am inteles partea cu “baia de aburi” … si…foite de gelatina unde gasesc? ca …ma bate gandul sa folosesc budinca daca nu gasesc foite… scuza-ma ca nu stiu prea multe… oricum…e bestial tortul ..nici daca il fabricau nu iesea atat de frumos…
9 febbraio 2010 alle 02:46
hey! Arata superb tortul… e cel mai frumos tort pe care l-am vazut vreodata si mai ales e ceva ce putem face si noi… nu e “fabricat”:P Multumim mult ca ai postat reteta;il voi incerca si eu Vineri… pup si sincere felicitari
1 febbraio 2010 alle 17:36
multumesc Simona!
1 febbraio 2010 alle 08:24
e unul dintre cele mai frumoase torturi pe care le-am vazut vreodata.am cautat atatea retete dar niciun tort nu este ca al tau.FELICITARI
29 gennaio 2010 alle 17:17
Alina- exact ,nu e nici un blat ,dar nu e necesar,e foarte compacta aceasta mousse, se tine singura ,si apoi e asa de consistenta ca nu poti sa manaci in amestec cu altceva
28 gennaio 2010 alle 22:34
Bravoooooo Angi,arata de milioane tortul,petalele alea rosii fac intradevar bella figura.Am observat ca nu e nici un blat dedesubt.
28 gennaio 2010 alle 21:04
rosablu – multumesc ,sa stii ca e si foarte bun! se poate prezenta si in alte modalitati ,in cupe ,in forme mini de budinca…..
28 gennaio 2010 alle 18:59
Angela esti geniala!
Este cel mai frumos tort pe care l-am vazut vreodata….:)))
Felicitari!
7 aprile 2009 alle 15:17
petalele de trandafir sant adevarate,eu le-am cumparat de la florar ,am cerut sa-mi dea trandafiri ,rupti ,care nu mai putea sa-i vanda,asa ca nici nu am platit mult pt. ei.
7 aprile 2009 alle 13:32
petale de trandafır ..cum pot sa fac sı eu rost !sunt adevarate sau …? nıcı un tort nu mı-a atras ıntr-atat de mult atentie precum cel facut de tıne !!! aı creat o adevarata opera de arta!
3 aprile 2009 alle 15:20
grazie! 😉
3 aprile 2009 alle 10:09
Sigur e bun si la gust, da’ ca design nota 20!!!! E superb! Braooooo!!!!!!!!!
28 febbraio 2009 alle 10:48
prajitura
16 febbraio 2009 alle 15:20
multumesc!
16 febbraio 2009 alle 15:10
🙂 😉 :p =P~ 😦 :-& SupeR ToRt cEl mAi mInUnAt ToRt SUPEr
13 febbraio 2009 alle 20:41
😉
13 febbraio 2009 alle 20:37
:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p fara cuvinte :p :p :p
13 febbraio 2009 alle 18:35
lasa-l sa se intareasca bine si nu uita cand le scoti din forma sa ai grija sa nu se rupa .foloseste apa calda sau uscatorul de par.
13 febbraio 2009 alle 18:13
e deja in frigider.. sper sa iasa bine.. :p
13 febbraio 2009 alle 15:11
nu ,trebuie tava in forma de inimioara!
13 febbraio 2009 alle 10:17
arata superb! 😉 trebuii musai tava din silicon?
9 febbraio 2009 alle 23:04
eliza-sper ca o veti ajuta si voi pe mamica! 🙂
9 febbraio 2009 alle 20:33
9 febbraio 2009 alle 20:32
9 febbraio 2009 alle 15:07
veronica-grazie dei complimenti!
mery-sa ne spui cum a iesit! ciao
9 febbraio 2009 alle 14:38
original, frumos, nu am cuvinte,l-am notat pentru sambata ….
Felicitari!
9 febbraio 2009 alle 14:14
che torta romantica! complimenti per gli accostamenti!
8 febbraio 2009 alle 14:16
natalia- ca sa pregatesc inimioarele am lucrat normal fara prea mult stress cred ca intr-o ora poti sa termini cu pregatirea lor, asa ca le poti pregati vineri seara,le lasi pana sambata dimineata sa se intareasca dupa care procedezi cu decoratul,aici e nitelus mai mult de munca ,eu am pierdut mult timp din cauza ca am pregatit totul pentru fotografiat si apoi nu stiam exact cum v-a iesi deci ma opream din munca pt. consult dar cred ca in mai putin de 2 ore poti sa-l decorezi
lory-incearca la magazinele de menaj si la Metro ca acolo am vazut tava de silicon in forma de inima
daca nu gasiti forme de marimi diferite folositi doua forme de aceeasi marime ,o sa fie bine si asa ,trebuie doar sa modificati putin designul.
8 febbraio 2009 alle 13:53
unde ati gasit forme? 😉
8 febbraio 2009 alle 12:32
6 febbraio 2009 alle 20:22
ella-cum sa scapam …eu cel putin am mai adaugat ….is fata strangatoare nu las nimic in farfurie! :p
6 febbraio 2009 alle 19:12
Vai ce bine arata!!!!!Felicitari!!!!
Cred ca e si bun! O sa fac si eu!Foarte binevenit.Desi contine zahar si frisca (macar) nu contine faina.
…ce ? voi deja ati si scapat de kilele in plus de dupa Craciun?
😉
5 febbraio 2009 alle 18:34
cornelia-multumesc de complimente!
adry-grazie!
5 febbraio 2009 alle 17:29
adry, am pus o limita de un vot pe zi, peste 24 ore vei putea vota iar 🙂
am tot schimbat sistemul de votare in timp ca sa-l facem cat mai util; rolul voturilor dupa mine este de a reflecta calitatea unei retete, dar din nefericire au fost useri care au votata peste 50 de retete in (nu exagerez) 10 minute, si chiar daca a dat note de 5, ceea ce e super, probabil i-au placut pozele, nu mi se pare ca ajuta la “fata” siteului… tin foarte mult la credibilitatea lui si voturile ar trebui date – cazul ideal – dupa ce reteta a fost testata… ceea ce e imposibil. Eu nu pot controla ce face lumea, dar macar asa cand cineva voteaza, are doar un vot pe zi si sper ca-l va acorda cu mai multa atentie si discernamant
cand vom crea conturi pentru useri, asta va fi cat de curand, cei care vor avea conturi vor putea vota linistiti oricate retete pe zi.
5 febbraio 2009 alle 17:10
Vai ce frumos l-ai prezentat! Complimenti!!!
P.S de ce la mine votul e inchis ca doar n-am votat? nu e prima oara ca vreau sa dau vot la retete si nu pot 😦 😦 😦
5 febbraio 2009 alle 15:36
Iata ceea ce numesc eu ARTA CULINARA ! Felicitari! 🙂
5 febbraio 2009 alle 15:30
grazie Cosmina-sper sa va inspire si pe voi!
5 febbraio 2009 alle 14:17
super,super,super….azi deja am iesit sa caut forma de inimioara…am gast ceva dar nu ma convinge….oricum arata superb 🙂
5 febbraio 2009 alle 11:53
Ancutza,Diana-multumesc frumos de complimente si il dedic tuturor celor indragostiti
5 febbraio 2009 alle 10:36
Mai lasat masca. E unul din cele mai frumoase torturi pe care le-am vazut. Felicitari!
5 febbraio 2009 alle 09:42
Super tare ! Felicitari ! Extraordinar de frumos! Esti o adevarata artista !