Vol au vent inimioara – Vol au vent cuoricini


 un aperitivo molto elegante per una cena romantica,beninteso si possono usare anche altre forme,quadratto,rotonde,ma cosi vanno bene per la sera di san Valentino ,vi auguro Buon Valentino a tutti!potete riempire i vol au vent anche con una crema dolce opp con una crema a vostro piacimento

E un aperitiv foarte delicat pentru o cina romantica, se poate face atat in forma de inimioara cat si in alte forme. Dar cu forma de inimioara sigur o sa-l impresionati pe alesul inimii in seara de Dragobete! Va doresc la toti sa aveti parte de fericire si cat mai multa iubire!

Ingrediente/ingredienti

foaie de foetaj/ pasta sfoglia
1 galbenus/1 tuorlo
o cutie de branza tip Philadelphia/ una scatola formaggio tipo philadelphia
50 g telemea/50 g feta greca
10-12 ridichi/10-12 ravanelli
100 g sunca/100 g prosciutto cotto
3-4 fire de ceapa verde (daca pregatiti pt. o cina romantica nu folositi ceapa)/ 3-4 cipolloti (se preparate la crema per una cena romantica non usate i cipolloti)
sare/sale
piper/pepe
boia/paprica

Preparare/preparazione

  1. Pentru vol-au-vent avem nevoie de foaie de foetaj pe care o taiem cu forma de inimioara. Pentru fiecare vol-au-vent avem nevoie de 3 inimioare, una ramane intreaga iar din celelalte doua decupam mijlocul cu o forma mai mica de inimioara. Pe cea intreaga punem un strop de apa pe margini si lipim o forma decupata, ungem cu apa si adaugam si ultima forma de inimioara decupata.
  2. In mijlocul inimioarelor facem mici taieturi cu un cutit ascutit, in acest fel nu se umfla aluatul si vol-au-vent ramane gol in interior.
  3. Ungem aluatul cu putin galbenus,avem grija sa nu ajunga galbenusul pe margini deoarece nu mai lasa sa creasca bine foetajul.
  4. Punem la copt la 230 C pana vedem ca e copt. Nu deschideti cuptorul pana nu sant coapte.
  5. Punem in robot toate ingredientele si macinam bine de tot. In caz ca pregatim crema pentru o cina romantica e bine sa evitati ceapa. Se poate adauga putin chili.
  6. Crema obtinuta se pune in vol-au-vent si se serveste ca aperitiv impreuna cu un pahar de spumant.
  7. Ceea ce ramane din crema se poate servi cu crutoane de paine.
  8. Vol-au-vent se pot umple si cu alte creme (de ciuperci, ragu, de fructe etc).

ITALIANO

  1. per i vol au vent abbiamo bisogno di una pasta sfoglia che la tagliamo con le formine a forma di cuore,per ogi vol au vent abbiamo bisogno di 3 cuori grandi ,uno rimane intero  e altri due gli facciamo un buco con una forma cuore più piccola.su cuore intero mettiamo un po di acqua sui bordi e attachiamo un cuore con buco ,bagnamo ancora i bordi e mettiamo il terzo cuore
  2. nel cuore intero practichiamo dei piccoli tagliati per far si che la pasta sfoglia non si gonfia  nel forno
  3. ultimo cuore lo spalmiamo con un po’ di tuorlo ,facciamo atenzone che il tuorlo non bagni anche i bordi ,se succede ferma la crescita del vol au vent
  4. mettiamo a cuocere a 230C finche non e cotto .non si apre il forno ,finche non sono cotti
  5. per la crema mettiamo nel frulatore tutti gli ingredienti e maciniamo(non dimenticate :i cipolloti se e una cena romantica non si usano)
  6. crema ottenuta si usa per riempire il volauvent che vanno bene con un bicchiere di spumante come antipasto
  7. la crema va bene anche con i crostini di pane
  8. i vol au vent vanno bene anche con una crema di funghi ,asparagi,frutta…

12 Risposte to “Vol au vent inimioara – Vol au vent cuoricini”

  1. marta Says:

    Ce frumoase sant!

  2. angela Says:

    ce pacat,poti sa probezi crema de branza care e foarte gustoasa!

  3. onuzza Says:

    noua nu ne place foaiade foetaj,pacat ca arata fff.bine😦

  4. angela Says:

    sa va fie de bine! te cred ca e mai buna cu branza de vaca dar eu nu am.😦 imi zicea un vanzator ca prin martie- aprilie o sa apara din nou branza de vaci!

  5. Ancutza Says:

    Mi-au iesit super bune , umplutura imi place foarte mult. Eu am facut cu branza de vaca nu cu Philadelphia . Data viitoare incerc si cu marar proaspat in loc de ceapa.

  6. angela Says:

    aceste inimioare au sa va cucereasca pe amandoi!

  7. yryna Says:

    cred ca sunt delicioase inimioarele la aperitiv o sa le incerc si eu

  8. angela Says:

    ioana-sa stii ca nici nu ma asteptam sa iasa asa de bine,am inteles care e secretul ,galbenusul cu care le ungi nu trebuie sa ajunga deloc pe margini,de fiecare data greseam si nu cresteau asa de bine.Multumesc de complimente!🙂

    ancutza-mai urmeaza un alt desert si gata…am inceput sa ma gandesc ce sa pregatesc pt. ziua femei!😉

  9. Ancutza Says:

    Ciao, esti plina de inimioare – tortul , vol-au-vent…sunt curioasa ce mai urmeaza. Ai imaginatie , nu gluma. Cred ca o sa le fac si eu , chiar imi place umplutura.

  10. Ioana Says:

    Oh Angela, Dani trebuie sa fi fost foarte fericit:-), Sunt foarte apetisante inimioarele tale.

  11. angela Says:

    si nu e complicat sa-i pregatesti! poti sa-i umpli cu ce doresti ,important e sa fie pe gustul vostru .

    se poate face si o umplutura dulce!

  12. cosmina Says:

    wa ce idee faina….arata tare bine


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: