troppo buona la crosta di zucchero …
Nu se poate rezista la placerea de a rupe pojghita de zahar si de a ajunge la crema pufoasa……
Ingrediente/ingredienti
500 g frisca nebatuta/500 g panna non montata
4 galbenusuri/4 tuorli
80 g zahar pudra/80 g zucchero a velo
80 g zahar brun/80 g zucchero di cnna
o pastaie de vanilie/ una bacca di vaniglia
o lamaie/un limone
Preparare/preparazione
- Punem frisca intr-o craticioara la fiert(ca sa nu se prinda umezim craticioara inainte)
- Adaugam pastaia de vanilie taiata cu un cutit in lungime si coaja de lamaie (atentie partea alba de la coaja de lamaie e amara) incalzim pe foc mic cca 5 minute.
- Lasam frisca la racit si amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra dupa care adaugam putin cate putin frisca. Ca sa nu ramana coaja de lamaie inauntru strecuram frisca printr-o sita fina.
- Compozitia obtinuta o punem in forme pe care le punem intr-o tavita in cuptor la o temperatura de cca 110 C. Punem apa calda in tava, in acest fel se vor coace intr-un mod uniform. Timpul necesar de coacere e cca 1 h, apoi lasam sa se raceasca si punem la frigider cca 3 h.
- Inainte de a servi se presara cu zahar brun si se da la grill cca 2 minute, aveti grija sa nu se arda. Se poate orna cu cirese inainte de a pune la grill.Bineinteles daca aveti instrumentul pt caramelizat il puteti folosi .
- Se serveste imediat.
ITALIANO
- bagniamo un tegamino e mettiamo a bollire la panna(cosi non si attaca)
- aggiungiamo la bacca di vaniglia tagliata a meta e la buccia di limone (senza la parte bianca)
- facciamo raffredare ,e intanto mescoliamo i tuorli con lo zucchero a velo e pian pianino aggiungiamo la panna,per non far passare la buccia di limono la passiamo dentro un collino
- il composto lo mettiamo nelle forme .le formine si mettono in una teglia con acqua calda e mettiamo a forno a 110C per 1 h,dopo che appena si sono raffredate si mettono nel frigo per 3 h
- prima di mettere in tavola si mette sopra lo zucchero di canna e si mettono sotto il grill (se avete il brucciatore usate quello) per 2 minuti finche si scioglie lo zucchero
- se volete prima di meterle sotto il grill aggiungete le ciliege
5 gennaio 2014 alle 04:00
[…] Leggi Articolo Originale […]
17 marzo 2009 alle 21:33
cu placere!eu am facut la grill de la microunde.
17 marzo 2009 alle 21:19
mersi de sfat =P~
17 marzo 2009 alle 16:55
ciao roxana,este arzator de cumparat! e in jur de 19 € ,e special pt. creme brulee.daca nu il pui sub grill la microunde si se face .cand il pui in microunde ai grija sa activezi doar grillul nu si microundele.daca nu ai functie separata nu proba!
17 marzo 2009 alle 16:32
asta e problema…nu stiu cum o sa iasa…o sa caut un arzator de cumparat 😉
17 marzo 2009 alle 15:56
bucatarii au o chestie similara, o lampa cu care ard zaharul… cred ca se gaseste de cumparat… dar daca ai grill foloseste-l, desi eu ala de la microunde habar nu am ce rezultate da, ca mie pe grill tot ca fierte imi ieseau chestiile
17 marzo 2009 alle 15:38
cu bricheta merge??…nu glumesc! mai bine le bag la cuptorul cu microunde ca are grill
17 marzo 2009 alle 15:28
poti folosi un arzator… sau cum ii zice la bricheta aia lunga cu care aprinzi aragazul… pur si siplu dai cu flacara aia pe zahar se va carameliza instant
17 marzo 2009 alle 15:22
mersi de reteta, draga mea!!!eu nu am grill..ce sa fac?