Angela…

angela1Ciao, sono Angela mi piace cucinare, mi piacciono i gatti ,ma sopratutto mi piace sperimentare ricette nuove per la mia famiglia opp. per gli amici, ma anche per voi se riusciro  a convincervi a provare le mie ricette .

.Premetto che alcune  ricette di questo sito sono state da me modificate rispetto a quelle originali anche se solo in alcuni passaggi ,ingredienti ,ecc.

per adesso nella data base ci sono più di 750 ricette  che spero avete la bonta di guardare!per adesso se volete cercare una ricetta andate in Categorie(a destra  nello schermo) e cercate a seconda del ingrediente .cercate ,non si sa mai forse trovate qualcosa d ‘interesante sotto i primi articoli trovati c’e la scritta “articollo precedente” schiaciate e troverete delle altre ricette

il blog e scritto in rumeno e in italiano  ,e se volete lasciare un comento potete scrivere nella lingua che “masticate ” meglio!

ROMANESTE

Ciao! Eu sunt Angela! Imi place sa gatesc, imi plac pisicile si mai ales imi place sa incerc retete noi, dupa cum zice sotul: le incerc pe pielea lor! A lui si a fiilor mei si de acum incolo si pe pielea voastra, asta bineinteles daca reusesc sa va conving sa incercati retetele alese de mine.

.specific ca multe din retetele scrise au mici modificari ,mai mult sau mai putin importante atat in modul de preparare cat si in ceea ce priveste ingredientele

deocamdata in data base sant peste  750 de retete la care puteti a ajungeti din categoria retete,unde sant aranjate retetele in functie de ingrediente ,sper sa fiti curiosi si sa cautati cat mai mult ,o sa aveti surprize placute.

daca doriti puteti sa lasati un mic comentariu,imi face placere sa aflu ce parerea voastra!

86 Risposte to “Angela…”

  1. lidia Says:

    Bună,Angela! Vreau sa.ti multumesc pentru rețelele tale postate îmi sunt de ajutor in bucătăria mea!spor si succes in continuare.

  2. antonio Says:

    Cara Angela, le mele al forno sono semplicemente deliziose. Grazie per la ricetta. Antonio.

    • Angela Says:

      Grazie a te ,per la fiduccia!!!

      • Vicctoria Says:

        buna Angela,in primul rind vreau sa iti multumesc pentru recetele pe care le publici si pt noi, am o intrebare, imi zici si mie cum se zice la amidon si migdale in limba italiana, vreau sa fac o prajitura si nustiu cum se numesc ingredientele respective. Multumesc ,o zi buna

      • Angela Says:

        Ciao Victoria, amidonul este amido di il gasesti in cutiute de 250 g la raionul unde gasesti si zaharul pudra.Migdale in italiana sant mandorle!
        Daca mai ai probleme cu traducerile poti sa scrii in stanga sus (search) numele in romaneste si cand apar retetele cu amidon ai sa vezi si cum se numeste in italiana!

  3. Nora Says:

    Draga mea, am intrat in bucataria ta si vreau sa-ti multumesc pentru generozitatea de a imparti lucruri minunate
    cu prietenele de pe internet, vreau sa te felicita pentru talentul tau extraordinar si sper sa aduni macar atata bucurie cata am primit eu de la tine! Calde salutari!

    • Angela Says:

      Iti multumesc,pt cuvintele frumoase,ma bucur ca am reusit sa aduc bucurie cu retetele mele ,aceasta e rezultatul pe care eu mi-l doream!O imbratisare, Angela

  4. Iuliana Tatar Says:

    Buna Angi, sunt tot timpul cu ochii in site-ul tau, multumim ca existi. Eu te rog sa ma ajuti cu traducerea retei de facut…sarmale in italiana, o prietena a mancat si ii place…dar eu nu stiu bine italiana. Iti multumesc, Succes pe mai departe.

  5. daniela Says:

    ai retete fabuloase.felicitari!

  6. chair rail Says:

    Well, all things considered…

  7. Angela Says:

    Multam fain ,draga Anca!

  8. Gheti Anca Says:

    La multi ani , Maria . Sa iti dea D-zeu tot ceea ce este mai bun si mai frumos.

  9. Angela Says:

    Cu mare placere! Spor la invatat!

  10. victoryforeys Says:

    Sunt foarte fericita ca am gasit blogul acest; sunt italiana dar studiez limba romana la universitate si am locuit in Bucuresti pentru 6 lune. O iubesc mult pe bucataria romaneasca!
    Cred ca voi sperimenta multe dintre retetele tale! Pa!

    P.S. Scuza pentru greselile de gramatica =P

    • Angela Says:

      Bine ai venit! Ma bucur ca ai trecut pe aici si mai ales ca iubesti limba romana!Sper ca vei avea placerea sa probezi cateva dintre retetele mele si mai ales sper sa iti placa!Toate cele bune !
      Ps imi permit sa te corectez ,sper sa nu te superi.
      ” Sunt foarte fericita ca am gasit blogul acesta; sunt italiana dar studiez limba romana la universitate si am locuit in Bucuresti pentru 6 luni. Iubesc mult bucataria romaneasca!
      Cred ca voi sperimenta multe dintre retetele tale! Pa!

  11. dany Says:

    ce schimbari frumoase… de abia astept sa ajung acasa sa pot vedea toate noutatile….

  12. cat's kitchen Says:

    doua pasiuni identice …. si mie imi place sa gatesc si ador pisicile , daca as sta la curte as avea zeci cred , asa am doar doua 🙂 ….. spor la bucatareala !!!

  13. Angela Says:

    Ai sa vezi ca iese e prea simpla ca sa dai gres.!Toate cele bune si succes!

  14. Angela Says:

    Torino ,e deja bine ca ai intentia de a fi o buna gospodina!In timp ai sa vezi ca “nevoia de invata” si o sa gatesti si tu tot mai bine.Maine am sa postez o reteta de prajitura arabeasca sper sa iti placa tie si mai ales sotului tau .Eu te sfatuiesc sa rasfoiesti putin blogul ,alege reteta cu alimente pe care sotul tau poate sa le manace si intreaba-l inainte de a gati ceva nou ,in felul acesta il atragi si pe el iar el o sa aprecieze munca depusa de tine,e foarte imposrtant sa colaborati .Daca ai posibilitatea intreaba si femeile din familia lui ce retete simple poti gati ,pune scuza ca nu se prea gasesc ingredientele pt mancaruri mai complicate si mai ales cere sa iti explice bine.

    • torino Says:

      buna angi !am si eu o rugaminte sunt casatorita cu un barbat din iraq si nu prea stiu retete din tara lui!ai idee de asa ceva?si inca o intrebare oare cum sa fac sa imi placa sa cucinez ?de mancat imi place orice dar de cucinat mai nimik si m_mam si maritat!!!!!!!!!!!!!!uffffffff vreau sa descopar placerea de a cucina ,am stat in italia 3 ani in egypt 3 ani si acum sunt de 4 luni in germania ,fiecare tara are mancarea ei specifica dar nu _mi place sa gatesc!!!!de ce oare?stiu dar chestii simple dar acum ca mam casatorit vreau sa fiu si eu o buna gospodina …….help!!!!

      • torino Says:

        multumesc angela si chiar promit sa fac acea prajitura!!!sper sa imi iasa !te pup o zi frumoasa

  15. Carmen Says:

    Ciao, ho provato anche io qualche tua ricetta, e sono veramente squisite ! Am facut de 3 ori pana acum la torta con le mele nel arco di 2 settimane, e ti dico che ho fato sempre bella figura ! Grazie per aver creato questa pagina, anche se sono abonata a una giornale di cucina (guarda che non sono una gran’ cuoca !!!), mi ispiro piu’ da te, trovo anche dei consigli, vedo le foto, ed e fata! Ole’ !
    Ancora grazie
    Asteptam alte noi retete pentru copii, dar si pentru soti 🙂
    Un abbraccio
    Carmen

  16. Angela Says:

    Ciao Adriana si bine ai venit!ma bucur ca avem in comun aceeasi pasiune ,bucataritul ,sper sa-ti placa retetele mele si daca doresti poti impartasi cateva din cele probate de tine!

  17. adriana Says:

    ciao Angela!
    sunt Adriana.imi pare bn sa te cunosc.
    am sa incerc si eu din retetele tale,pt ca si mie imi place sa experimentez noi retete.
    multumim frumos pt. ca ni le impartasesti si noua!

  18. Angela Says:

    Arrivo!grazie mille!

  19. anthonyb Says:

    Ciao Angela 🙂 La ricetta di Semifreddo è pronta. Ciao!

  20. Angela Says:

    Grazie mille!

  21. anthonyb Says:

    Ciao Angela! Bellissimo blog e ricette molto interesante 🙂 Saluti!

  22. Angela Says:

    Ciao Antonella ,”clatitele” sono delle crepes!ne fai di più e dopo gli riempi con la tua marmelata di prugne,vedrai che bonta .Prepara le crepes dopo la ricetta che e qui https://ilmenudiangela.wordpress.com/?s=clatite ,fai porzione doppia …e buon appetito!

  23. antonella Says:

    ciao angela passate bene le vacanze? ti volevo chiederuna cortesia mi hanno mandato un barattolo di marmellata di prugne dalla romania,e mio marito mi ha parlato di un dolce credo si chiami clatite se hai la ricetta me la puoi mandare cosi gli faccio una sorpresa.grazie anticipate ciao ANTONELLLA

  24. Angela Says:

    Oooo,ce bucurie ! sa va fie de bine si probeaza in continuare!

  25. crina Says:

    ciao angela, aseara am facut rulada cu iaurt si pui, e superrrrrrrrrrrrrr
    sotul meu, a fost incantat. este foarte buna. ma bucur ca te-am cunoscut si o sa mai incerc

  26. Angela Says:

    al meu isi da cu parerea mereu cand gatesc ,daca e acasa e de groaza sa probez ceva nou ca mereu vine cu cate o idee si de cele mai multe ori sant un dezastru ideeile lui.

  27. Habana Says:

    “Cristina Dice:
    8 luglio 2010 alle 16:53
    si mie imi place sa experimentez! si sotul meu zice ca fac experimente pe el:)))))))))) dar cand e ora de masa sau primeste un dulce nu se mai plange:)))))))))))”

    Replica
    Ciao, Cristina!M-ai facut sa rad! Si al meu e e pe post de “experiment”…si se plange pt ca s-a ingrasat 20 kg!

  28. Cristina Says:

    in schimb, tu esti o draguta si ai o pasiune care ti se potriveste foarte bine…..

  29. Cristina Says:

    ee, un ou ochi sau un cartof prajit acolo….nu prea e genul…pt gatit trebuie sa ai imaginatie la arome, mirosuri, sa-ti placa sa simti arome, gusturi, chiar sa “vezi” mancarea inainte sa fie gatita… nu zic ca mie imi ies fazele astea dar ma straduiesc:)))))))))

  30. Angela Says:

    Ahhaa,ce simpatic ! Se pare ca toti barbatii sant maestri in a da sfaturi !Sotul tau stie sa gateasca?

  31. Cristina Says:

    si mie imi place sa experimentez! si sotul meu zice ca fac experimente pe el:)))))))))) dar cand e ora de masa sau primeste un dulce nu se mai plange:)))))))))))

  32. Angela Says:

    Ciao Crina,bine ai venit pe acest blog! Ma bucura faptul ca iti plac retetele mele si sant fericita ca atunci cand probezi sant pe gustul vostru!Spor la treaba pe ziua de azi la bucatarit si toate cele bune tie si familiei!

  33. crina Says:

    buna seara, draga angela. am rasfoit aproape toate retetele tale. am luat-o in ordine aleatorie. Am vrut ca de ziua sotului meu sa fac ceva mai deosebit, iar aici am gasit. Asa cum ti-am si aratat m-au captivat ruladele cu mozarela, care au iesit foarte bune, dupa cum au zis musafirii nostri, iar acum urmeaza sa mai incerc si alte retete. asta inseamna ca ziua de miine ma va tine in bucatarie, pentru a incerca si chiftelutele cu minzar, rosii si vin. Apoi voi trece la prajituri. Ma bucur ca sotul meu a gasit blogul tau, iar de acum voi intra de fiecare data cand vreau sa fac ceva deosebit. Iti multumesc si te felicit pentru ideea ta . Feli citari si la mai multe postari.

  34. Angela Says:

    Ciao Antonella,benvenuta sul mio blog,sono felice che ti aiutano le mie ricettine,e piu felice che ti piacciono! Tanti saluti alla coppia di sposini!

  35. antonella Says:

    ciao angela mi chiamo antonella,sono felicemente sposata con un ragazzo rumeno,ho scoperto il tuo sito per caso,e volevo ringraziarti ,perghe ho scoperto nuove ricette rumene,alcune le sapevo già,cosi posso cucinare i piatti rumeni a mio marito,che anche a me piacciono molto!ciao

  36. Angela Says:

    Ps . supa de salate e programata pt. 22 aprilie

  37. Angela Says:

    Dany – imi pare rau dar habar nu am cum se pun emoticoanele….Oricum imi pare bine ca ai gasit ceva bun!

  38. dany Says:

    si eu de fapt cautam ieri, faimoasa supa de salata…si am gasit lapte de pasare

    cum se pun fetzele aici la tine…..ca vreau sa arat si eu cand ma faci sa ma simt bucuroasa sau mai trista…

  39. Angela Says:

    Ciao si bine ai venit,asta e si scopul acestui blog ,sa ajute pe cei care gatesc cu idei ,retete sfaturi!
    Ce coincidenta ,zilele astea trebuie sa ajung la Lainate ,mi s-a stricat monitorul de la Pc si centrul assitenza e acolo.

  40. valysaigon Says:

    buna,imi place foarte mult blogul tau
    si eu stau in LAINATE(MI)de gatit gatesc singur,deci retetele tale ma ajuta foarte mult.

  41. Angela Says:

    Ciao Marinela,ce coincidenta ,si eu sant la Milano!Eu am doar pasca cu branza de vaci https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/pasca/ ,care e cu aluat de cozonac .Toate cele bune si te mai astept pe blog ,poate gasesti ceva retete care iti plac si poate imi dai i tu cateva idei!

  42. marinela Says:

    buna Angela.Am descoperit din intimplare blogul tau si imi place mult.Si eu ma aflu in Italia la Milano.As vrea sa te rog sa pui aici niste retete de pasca cu ciocolata,smintina sau brinza daca ai.Daca se poate din acelea fara blat de cozonac.Numai bine si multa sanatate.

  43. Angela Says:

    ciao Mihaela si bine ai venit! nu am un newslettwer,deci deocamdata nu te poti abona,ca sa nu pierzi retetele mele ,pune-ma la :”preferite” si odata pe saptamana intri ca sa vezi noutatile! Ciao

  44. Mihaela Diaconescu Says:

    Buna Angela
    As dori sa ma abonez la siteul tau ca sa primesc zilnic (saptaminal) retetele.
    Multumesc

  45. Angela Says:

    ce surpriza placuta ! multumesc draga Elena!

  46. Elena.N Says:

    LA MULTI ANI !Sa fii sanatoasa,fericita si sa-ti indeplinesti toate dorintele !

  47. Angela Says:

    ciao Antonella,bine ai venit ,ma bucur ca iti place munca pe care o depun! o seara placuta si tie!

  48. Habana Says:

    Ciao Angela!!
    Te citesc si recitesc, nu ma mai satur de tine!!! Esti de-a dreptul “bravissima”! Complimentele mele!
    O seara placuta iti doresc!
    P.s.
    Am in plan “Tortul ananas”…!! Te voi anunta cum a iesit. Te pup!

  49. Angela Says:

    ciao Sonia!sono contenta che ti piace il mio blog ,andro a visitare il tuo!

  50. sunflowers8 Says:

    Ciao Angela complimenti per l’appetitoso blog difficile scegliere tra tante bontà cosa provare a fare per prima ma il pane a forma di piccole zucche è geniale, bravissima!
    Sonia

  51. Angela Says:

    grazie ,Franco ,sono contenta che ami la Romania e spero che proverai qualche piatto tipico!

  52. franco Says:

    Congratulazioni! Lei e’ un’espressione della Romania che ho conosciuto e che adoro. Questo e’ vero multiculturalismo.

  53. Angela Says:

    ciao giannina,ma bucur ca iti plac retetele mele! sper sa probezi cat mai multe!o zi buna iti doresc

  54. MATEI GIANINA Says:

    ciao angela ,iti multumesc ptr toate retetele,te-am descoperit de putin timp

  55. Angela Says:

    ciao ,Stefania ti-am trimis pe email adresa mea ,astept pozele cu nerabdare.in curand am sa pun o pagina pe blog cu o adresa unde sa se poate trimite fotografiile voastre

  56. stefania Says:

    buna Angela , imi dai o adresa de e-mail sa-ti pot trimite pozele..aici nu cred ca este posibil…apropo supa crema de frunze de ridichii e fenomenala am facut-o si e foarte buna..felicitari

  57. Angela Says:

    stefania-ma bucur foarte mult ca ai reusit sa impresionezi atat lume!bineinteles ca mi-ar face mare placere sa imi trimiti poze ca sa le atasez la retetele de cuviinta!Cu un pic de intarziere iti doresc si eu La multi ani!

    gaby-multam fain de complimente! apoi retete sant pe placul tuturor si incerc sa aduc mereu noutati !

  58. stefania Says:

    Buna Angela, totul a fost superb….am reusit sa dau 20 de persoane peste cap…iti multumesc frumos pentru sfaturi…meniul a fost urmatorul:rulada cu clatite si urda(exceptionala si foarte fina), salata de vinete(ti-am urmat sfatul pentru coacere este incredibil de usor ),bruschete cu pasta de masline, oua umplute- soriceii- a fost atractia serii, melanzane alla parmigiana, 2 feluri de frigarui una cu sunca, cascaval si ridichii si cealalta cu chifteleute si rosii cherry,salata de beouf si o tava mare, mare de tiramisu) din pacate tortul nu mi-a reusit…nu stiu de ce dar nu s-a inchegat crema de nici o culoare, probabil gresala a fost ca in loc de gelatina foi am pus praf pt ca nu am gasit altfel….o sa incerc sa-l mai fac o data sa vedem cum va iesi….sper ca de data asta voi reusi …voi avea emotii!!!! …daca vrei pot sa-ti trimit niste poze…oricum iti multumesc frumos pentru tot…mi-ai fost de foarte mult ajutor

  59. Gaby Says:

    Angela felicitari pentru site!
    Mi-l salvez in calculator….la cate retete bune sunt….mille grazie 🙂

  60. Angela Says:

    Stefania,spor la treaba!si nu uita sa te si distrezi ,doar e ziua ta! te astept sa ne povestesti cum a fost!

  61. stefania Says:

    Angela iti multumesc pentru sfaturi si idei ….sper ca totul va iesi minunat….iti multumesc …!

  62. Gitana Says:

    Andi, imi dai comision pentru intermediere?

  63. Angela Says:

    ai dreptate,atat doar ca nu ma pricep prea bine la vinuri si nu as vrea sa gresesc!

  64. Andi Radiu Says:

    ma bucur ca ti-am descoperit blogul…esti pe gustul meu…si vreau sa cred despre mine ca-s un gurmand adevarat…pentru a fi perfect n-ar strica sa recomanzio si vinuri…ar da o nota in plus!

  65. Angela Says:

    ciao adry,ti-am trimis si eu o invitatie pe email ….poate a ajuns la spam! bine ai venit!

  66. adry Says:

    Ciao Angela! Noroc ca Ioana a dat link-ul cu noul tau blog! Felicitari si spor la bucatarit!!!

  67. Angela Says:

    ciao Stefania,cu Tortul Saint Honore ai sa dai gata absolut pe oricine! eventual te uiti putin la profiterol si faci cateva lebede ca sa fie si mai interesant tortul https://ilmenudiangela.wordpress.com/2008/10/30/profiterol-lacul-lebedelor/ (pun azi pozele pas cu pas)
    iar ca aperitive eu te sfatuiesc sa faci rulada cu clatite si urda ,care este foarte delicata https://ilmenudiangela.wordpress.com/2008/10/01/rulada-cu-clatite-zucchine-si-urda/
    merg bine si muffins cu zucchine ,care sant cu un gust bun si o forma noua pt. aperitiv
    poti sa pui si aperitivul arici https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/22/aperitiv-arici/
    iar tartinele cu ficatei de pui sant exceptionale la gust ,eventual poti sa mixezi mai bine compozitia si faci un pateu https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/02/19/tartine-cu-ficatei-de-pui/
    poti proba si aceste minibudinci cu vinete https://ilmenudiangela.wordpress.com/2008/11/23/mini-budinci-cu-vinete-si-bechamel/,care sant si ele cu un gust nou si sant si f. prezentabile.
    oricum rasfoieste putin la aperitive https://ilmenudiangela.wordpress.com/category/aperitive-antipasti/
    ca alte dulciuri eu zic ca e buna prajitura tavalita prin nuca dar mai sant si altele aici https://ilmenudiangela.wordpress.com/category/prajituri-desert-dolcitorte/
    iar dca ai forme ,crede-ma ca merita sa probezi savarinel cu rom (in forme mici )https://ilmenudiangela.wordpress.com/2008/11/15/savarine-cu-rom/ si acesti biscuiti cu ciocolata care sant formidabili la gust,mai ales a doua zi https://ilmenudiangela.wordpress.com/2008/12/01/biscuiti-cu-ciocolata-extra/
    Sper ca ti-am fost de folos,spor la treaba si toate cele bune!

  68. stefania Says:

    buna Angela, in primul rand site-ul tau este foarte foarte interesant , cred ca l-am rasfoit din scoarta in scoarta .Felicitari!!
    Am facut cateva din retetele tale si sunt intradevar bune..in curand cred ca voi face Tort Saint Honore..pana vineri 1 mai trebuie sa uimesc niste invitati pretentiosi pentru ziua mea.!!! ce zici ma mai poti ajuta cu niste idei ????aperitive , deserturi sau alte tipuri de torturi ?vreau ceva special si foarte gustos…iti multumesc frumos .

  69. abramburica Says:

    Ciao, cara!!!

    Iata ca te-am gasit si aici. Come mai?
    Spor la bucatarit si bloguit!!!
    Pupici!!

  70. Angela Says:

    ai gasit! cine cauta gaseste….

  71. roxana Says:

    ei, am reuşit să intru pe blog, dar, nu ştiu unde să postez comentariile mele acide …hihihi


Lascia un commento