Cum facem frunzele de ciocolata – Come prepariamo le foglie di cioccolato


lucenti e accattivanti ,ecco delle belle foglie da sganocchiare ,basta qualche fogliolina e anche il dessert più semplice vi conquisterà.

stralucitoare si atragatoare cateva frunze de ciocolata ,chiar si cu putine frunzulite un simplu desert o sa devina o capodopera.

Ingrediente/ingredienti

  1. 100 g ciocolata amara / 100 g cioccolato fondente di copertura
  2. 25-30 de frunze  / 25- 30 foglie

Preparare/preparazione

  1. culegem frunze sanatoase,care sa nu fie otravitoare sau de plante aromatice.E bine sa folositi frunze cat mai netede (fara puf),dar care sa aiba vizibile nervurile .Spalati-le si uscati-le inainte de folosire
  2. taiem ciocolata bucatele si o punem in oala cu peretii dubli ,la topit (sau o punem la bagno maria )
  3. Cand ajunge la temperatura de 45-50 C punem ciocolata topita intr-o craticioara care e pusa intr-o alta cratita cu apa rece si gheata .Ciocolata trebuie sa ajunga repede la o temperatura de 25-28 C
  4. Punem iarasi ciocolata in oala cu peretii dubli pe foc pana ajunge ciocolata la o temperatura de 32 C .In acest moment ciocolata e buna pt a fi modelata
  5. cu o pensula de bucatarie  ungeti frunzele pe spate ,stratul de ciocolata trebuie sa aiba cam 2 mm
  6. aranjati frunzele pe o tava si puneti in frigider 30 minute
  7. cu mainile reci dezlipiti usor frunza de ciocolata
  8. Frunzele se pot pastra in cutii inchise ermetic , in loc uscat departe de lumina.

ITALIANO

  1. e bene usare foglie di piante non velenose e non aromatiche ,le foglie devono essere per di più lisce e con le nervature evidenti
  2. mettiamo il cioccolato a pezzi nel pentolino per bagno maria  ,e facciamo sciogliere
  3. mescoliamo il cioccolato finche sara liscio ,quando raggiunge la temperatura di 45-50 C mettiamo il cioccolato fuso in un altro pentolino che e sistemato in una pentola con acqua fredda e ghiaccio .Qunado la temperatura del cioccolato e scesa a 25-28 C la rimettiamo nel pentolino per bagno maria  e portiamo a riscaldare fino a 32C .Il cioccolato e pronto per uso
  4. con un pennello da cucina  trascorso il tempo togliete e stacate delicatamente le foglie verdi tenendo il cioccolato con le mani ben fredde
  5. le foglie si conservano fuori dal frigorifero in contenitori ermetici in ambiente fresco e asciutto al riparo della luce

14 Risposte to “Cum facem frunzele de ciocolata – Come prepariamo le foglie di cioccolato”

  1. Simonablondy Adda Says:

    sa inteleg k trebuie s avem un termometru d buktarie pt a face totul k l krte?

    • Angela Says:

      Simona, pentru a lucra cu ciocolata este necesar un termometru de bucatarie,ciocolata este foarte sensibila , nu zic ca nu poti sa nimeresti temperatura potrivita, dara daca vrei sa-ti iasa bine lucrul si mai ales sa nu arunci ciocolata e indicat sa olosesti un termometru!

  2. Angela Says:

    Gitana ,ce pacat , eu zic sa probezi din nou ,foloseste frunze de siepe si ai rabdare sa se raceasca.

  3. gitana Says:

    Ce frumos! Am incercat si eu, dar nu am avut rabdare sa se raceasca, sau poate nu am ales frunzele bune.

  4. Angela Says:

    Sant frunze de la siepe care e gard viu la noi in curte!Si eu cred ca frunzele de dafin dau aroma lor ciocolatei!

  5. dany Says:

    parca ar fi frunze de trandafir…presupun ca cele de dafin, ar da mirosul specific lor, ciocolatei…

  6. Elena Says:

    Ce frunze ai folosit ? Caci eu cu plantele….Dupa mine,acele frunze sunt DAFIN :))
    Multam de idee !

  7. Angela Says:

    Ancutza – e asa de simpla dar e tare de efect!o sa-i cuceresti pe toti!

  8. Ancutza Says:

    ce frumoasa idee, am notat-o!

  9. Angela Says:

    Dany – eu raman la ideea mea,dupa ce te calmezi iti faci tu un tortulet frumos si bun pe placul tau ,ca doar nu vrei sa fii tu mai prejos decat altele.

    Mirela- pare complicat dar nu e !reusesti cu siguranta ,trebuie doar sa probezi!

  10. Mirela Says:

    Pare cam dificil, nu stiu daca am curaj sa le incerc. Oricum, cred ca sunt de mare efect pe un tort :))) Arata bestial!

  11. dany Says:

    am inteles, vrei sa ma convingi sa imi fac tortuletul singura…
    cat as vrea, oricum nu reusesc cu timpul…. iti promit ca voi face unul frumos-frumos si bunnnnn

  12. Angela Says:

    Multumesc,Cristina in acest fel se pregateste ciocolata in cofetarii ca sa aiba culoare uniforma ,sa straluceasca .In acest mod grasimea continuta in cacao este emulsionata mai bine si se obtine o ciocolata de calitate superioara .

  13. Cristina Says:

    Ce frumoase ti-au iesit! Faina ideea🙂
    O intrebare: de ce trebuie racita brusc si apoi incalzita iar?


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: