Torta pipistrello -Tort liliac


Una torta per Halloween che anche se sembra complicata e molto semplice da preparare. Per i neofiti della cucina, ma anche per chi non ha tempo potete usare anche quelle torte in busta(ci siamo capite, Paola?).Importante e disegnare una faccia da pipistrello simpatico ,tanto per non spaventare tutti!

Un tort pentru Halloween, care desi pare complicat de pregatit e foarte simplu si usor.Aveti nevoie de un pahar si imaginatie ca sa desenati fata liliacului !Bineinteles ca puteti sa faceti si alta reteta de aluat sau de crema ,important este sa fie o reteta pe placul vostru.

Ingrediente/Ingredienti

  • aluat / Impasto
  1. 250 g ciocolata fondente,/ 250 g ciccolato fondente
  2. 8 oua,/8 uova
  3. 250 g unt/ 250 g buro
  4. 250 g zahar/250 g zucchero
  5. 230 g faina,/ 230 g farina
  • Crema / Crema
    1. 50 g unt / 50 g burro
    2. 125 g ciocolata / 125 g ciccolato
    3. 150 g zahar praf / 150 g zucchero a velo
    4. 60  ml smantana /60 ml panna acida
    5. 1 vanilie / 1 bustina vanilina

Preparare/Preparazione

  • se topeste ciocolata pe baie de aburi
  • ,intre timp se amesteca bine untul cu zaharul ,se adauga ciocolata ,calduta si galbenusurile unul cate unu,intre timp se amesteca cu energie,
  • se adauga si albusurile batute spuma ,faina,
  • se coace in tava de 26 cm la 180 C .
  • cand se raceste facem cu un pahar trei cercuri pe diagonala tortului si le taiem cu ajutorul unui cutit.Nu probati sa taiati cu paharul, taiati imprenjurul lui cu un cutit ascutit!
  • unul dintre cercuri  il folosim ca si cap ,iar din altul taiam urechile.Al treilea il tinem deoparte in caz ca se intampla ceva cu celelate dupa care il mancam ,asa ca sa fim siguri ca e bun tortuletul !
  • Crema :Pregatim crema : in oala cu pereti dubli puneti ciocolata si untul la topit ,amestecati totul si lasati sa se raceasca adaugati ,vanilia si smantana ,dupa care puneti zaharul ,bateti bine cu mixerul ,daca e prea groasa crema adaugati 1-2 linguri de apa
  • aranjam aripile la liliac, punem capul si urechile, dupa care acoperim cu crema.
  • aranjam ochi, nasul, urechile si dinti si punem la frigider.

ITALIANO

  • si scioglie la cioccolata a bagno-maria
  • mescoliamo bene il burro con lo zucchero e aggiungiamo la ciccolata tiepida,dopo di che aggiungiamo i tuorli uno ad uno e mescoliamo
  • montiamo i bianchi e gli mettiamo nel impasto ,insieme alla farina,un cucchiaio di farina un po’ di bianco montato per far si che si mescolano bene
  • si mette nella teglia di 26 cm imburrata e si mette a forno a 180C
  • appena si reffredda taglòiamo tre cerchi su una diagonale della torta, usiamo un bicchiere e tagliamo con un coltello afilatto.
  • uno dei cerchietti servira per la testa, un altro per le orecchie e ultimo per assagiare la nostra torta!
  • Crema:  in un pentolino per bagnomaria mettiamo il burro e la cioccolata ,mescolate e lasciate raffredare aggiungete vanilina,e la panna acida ,e dopo aggiungete lo zucchero ,mixate bene e se e troppo densa aggiungete 1-2 cucchiai di acqua
  • allarghiamo le ali del pipistrello, sistemiamo la testa e le orecchi e copreiamo con la crema.
  • sistemiamo gli occhi,naso e i denti ,e mettiamo in frigo prima di servire!

15 Risposte to “Torta pipistrello -Tort liliac”

  1. Lingue di gatto”Fantasmini” – Limbi de pisica”Fantome” « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] Halloween sarebbe senza fantasmi?Giusto? Dopo i pipistrelli,vermi,streghe e vampiri ecco a voi i […]

  2. veronica drugas Says:

    Ciao Angela,

    Blogul tau este minunat! O adevarata mina de aur! Felicitari!

    Veronica Drugas

  3. Ancutza Says:

    ce haioasa e tortul, matrioska mai ca ar zbura cu el:)

  4. elena Says:

    da asa este,ai dreptate

  5. Angela Says:

    E de efect dar e mult mai usor de pregatit decat tortul buturuga!

  6. elena Says:

    foarte interesant…..cum e si tortul buturuga…

  7. retete_ina Says:

    simpatic tort,delicios cu ingredientele astea,felicitari,esti in tema saptamanii

  8. Gheti Anca Says:

    Foarteee ingenios si de efect. Bravo.

  9. dany Says:

    hahaha, ce m-ai facut sa rad,. cand am citit, torta pipistrello… pe cat de fioroasa, asa e de buna…. asteptam, torta dracula

  10. Torta pipistrello -Tort liliac Says:

    […] Visit link: Torta pipistrello -Tort liliac […]


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