Tort-mousse tricolor – Torta mousse trecolori


e una torta per gli amanti del cioccolato ,non provate se non amate il cioccolato alla follia ,e troppo forte!beninteso e anche molto calorica ,caso mai se volete assagiare fate di meno e servite nelle coppe ,l’effetto a assigurato  e non rischiate di mangiare torta per una settimana!Io per fortuna  ho trovato dei buoni compagni e in due giorni la torta era un ricordo! Ringrazio la Alina che mi ha aiutata a scoprire questa meraviglia!

este un tort pentru cei care adora ciocolata,e foarte calorica si  daca  credeti ca santeti singurul iubitor de ciocolata pregatiti jumatate de portie si o puneti in cupe  si in acest caz e un desert superb si gustos.Eu am fost norocoasa si am avut ajutoare care au apreciat acest tort in doua zile a ramas doar amintirea….Multumiri lui Alina care m-a ajutat sa descopar acest dulce minunat!

Ingrediente/Ingredienti

  • Mousse alba / Mousse bianca
  1. 125 g  frisca nebatuta / 125 ml panna fresca da montare
  2. 200 g ciocolata alba/ 200 g cioccolata bianca
  3. 300 ml frisca batuta / 300 ml panna montata
  4. 4 g gelatina / 4 g gelatina
  5. aroma de lamaie/ aroma limone
  • Mousse ciocolata lapte/ mousse cioccolato latte
  1. 125 ml frisca nebatuta/ 125 ml panna da montare
  2. 180 g ciocolata lapte / 180 g cioccolato latte
  3. 3 g gelatina / 3 g gelatina
  4. 150 ml frisca batuta/150 ml panna montata
  • Mousse ciocolata amara / Mousse cioccolato fondente
  1. 125 ml frisca nebatuta / 125 ml pannna da montare
  2. 200 g ciocolata amara / 200 g cioccolata fondente
  3. 200 ml frisca batuta/ 200 ml panna da montare
  4. 4 g gelatina / 4 g gelatina
  5. aroma de portocala/ aroma arancia
  • Blat / Ripieno

se poate folosi :piscoturi ,pandispan,blat de tort / si può usare :savoiardi ,pan di Spagna, impasto delle torte

Preparazione/preparare

  1. Modul de preparare este egal la toate mousse
  2. topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca nebatuta ,intre timopp punem foaia de gelatina intr-un pahar cu apa rece ,dupa cca 5 minute o punem in ciocolata calda si amestecam bine.Lasam ciocolata la racit dupa care amestecam cu frisca batuta  si aromele
  3. Intr-o tava cu pereti detasabili   cu diametrul de 24 cm , acoperita cu pelicula  transparenta, punem un strat de piscoturi dupa care punem prima crema ,eu am pus mousse  de ciocolata amara ,punem la rece si pregatim a doua mousse
  4. punem peste prima mousse si dam la rece dupa care pregatim  si a treia mousse alba pe care o punem deasupra ,dam la rece minim 5 h
  5. scoatem din tava ,eu am decorat pe lateral cu biscuiti imbracati in ciocolata si pete de ciocolata deasupra

ITALIANO

  1. La preparazione e uguale per tutte tre le mousse
  2. sciogliamo la cioccolata a bagnao maria con della panna da montare ,intanto mettiamo a mollo la gelatina e quando la cioccolata e fusa aggiungiamo la gelatina  la facciamo sciogliere ,mescoliamo e lasciamo raffredare
  3. apenna sia raffredata la mescoliamo con la panna montata  e gli aromi
  4. In una teglia diametro 24 cm  coperta con pelicola trasparente ,sistemiamo i savoiardi e poi mettiamo la prima mousse,io ho messo la mousse di cioccolato fondente dopo di che si mette nel frigo
  5. prepariamo la seconda mousse di cioccolato a latte e mettiamo nella teglia ,poi nel frigo ,prepariamo la mousse bianca e la adagiamo sopra le altre mousse,
  6. mettiamo nel frigo per  un minimo di 5 h dopo di che la togliamo dalla teglia e la decoriamo a nostro piacimento
  7. io ho usato biscotti ricoperti di cioccolato e macchie di cioccolato

7 Risposte to “Tort-mousse tricolor – Torta mousse trecolori”

  1. Angela Says:

    Ciao Iulia, e simplu de pregatit tortul ,trebuie doar rabdare,deoarece e plictisitor sa faci acelasi lucru cu 3 tipuri de ciocolata mai ales ca sant usor diferite cantitatile . Deci nu am insiropat piscoturile,pelicula e obligatorie ,in acest fel poti sa scoti usor tortul din forma ,tortul il poti scoate cu cateva ore inainte sau cu o zi ,nu sant probleme dupa ce s-a intarit!IMPORTANT ESTE SA STEA MINIM 5 H IN FRIGIDER. nu sant probleme cu deranjul intreaba linistita!

  2. iulia Says:

    buna din nou!iti multumesc mult pt disponibilitate!eu trebuie sa fac tortul abia sapt viitoare ,deci cred ca o sa mai am intrebari,de exemplu daca ai insiropat piscoturile si daca e obligatoriu sa pun pelicula pe tava ,mi se pare putin complicat ,nu stiu daca ma pricep sa-mi iasa marginile rotunde si daca il fac cu o zi inaine cand e bine sa-l scot din tava?multumesc mult si chiar sper sa nu te deranjez prea mult!

  3. Angela Says:

    Ciao Iulia,felicitari pt. curaj.Eu folosesc “gelatina in fogli” se gaseste la orice supermarket la raionul unde sant si alte produse pt. pregatit dulciuri( vanilie,praf de copt), iei foile in mana le despartesti si le pui in apa rece ,dupa 5-10 minute ele se inmoaie si le pui in ciocolata calda(cat cere reteta) .Ca sa lipesti biscuiti de tort ,pune deoparte o lingura de frisca batuta (din aia care ai folosit la tort) ungi usor biscuiti cu frisca si ii lipesti de tort.
    daca mai ai nelamuri sant aici!

  4. iulia Says:

    salut,ma uitam la un tort potrivit pt ziua sotului meu si asta imi face cu ochiul,dar vroiam sa te intreb ce tip de gelatina folosesti k eu nu am folosit niciodata si nu ma pricep(eu tot in italia locuiesc)si cum ai lipit bastonasele pe margini,multumesc mult ,ar fi super daca mi-ar iesi (tortul de vanilie a iesit ok si am prins curaj) !

  5. Angela Says:

    Draga ,Adriana iti multumesc de urari si iti doresc toate cele bune! tortul nu numai ca e frumos dar e si super gustos!

  6. adry Says:

    Super ciocolatos tortul tau!!! Are un aspect atat de invitant!!!!
    Ador torturile cu ciocolata!!!
    Angela, iti urez sarbatori fericite si numai bucurii alaturi de cei dragi!!!


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