Mousse de ciocolata – Mousse di cioccolato


il mousse al cioccolato e una delle meraviglie della cucina francese  che ha conquistato il mondo

la mousse de ciocolata este o reteta minunata din bucataria franceza ,e imposibil sa nu va cucereasca!

Ingredienti/ingrediente

  1. 200 g ciocolata / 200 g ciccolato fondente
  2. 80 g unt moale / 80 g burro ammorbidito
  3. 3 oua / 3 uova
  4.  1 galbenus / 1 tuorlo
  5. 100 l smantana pt frisca / 100 panna da montare
  6. 40 g zahar pudra/ 40 g zucchero a velo
  7. o lingura suc de lamaie/ 1 cucchiaio succo limone
  8. un strop de sare / un pizzico di sale

Preparare/preparazione

  1. Topim ciocolata in oala cu pereti dubli sau pe baie de aburi
  2. luam craticioara deoparte si adaugam untul si cele 4 galbenusuri ( cele 3 albusuri le punem intr-un bol) ,amestecam bine
  3. batem smantana pana se face frisca si adaugam 20 g zahar pudra
  4. batem albusurile cu un strop de sare ,cand sant intarite adaugam  20 g zahar pudra  si sucul de lamaie
  5. controlam daca ciocolata topita e rece dar nu intarita  si amestecam cu frisca si albusurile batute spuma.Punem mousse in cupe si dam la frigider cam  ora
  6. servim rece si decoram dupa plac

ITALIANO

  1. fate sciogliere il cioccolato in pentolino per bagno maria
  2. tiriamo il pentolino dal fuoco e aggiungiamo il burro e 4 tuorli ( i 3 albumi gli mettiamo in una terrina)
  3. montiamo la panna con 20 g zucchero a velo
  4. montiamo gli albumi a neve ferma con un pizzico di sale ,alla fine aggiungiamo 20 g zucchero a velo e il succo di limone
  5. controliamo se il cioccolato fuso e freddo (ma non indurito) e aggiungiamo la panna e gli albumi
  6. versate la mousse nelle coppe individuali e fate rposare in frigo per un ora
  7. decorate a piacere e servite

 

9 Risposte to “Mousse de ciocolata – Mousse di cioccolato”

  1. Angela Says:

    Anche il resto della famiglia ha gradito?

  2. veronica Says:

    Ho provato anch’io perche’ ero molto curiosa non avendola mai fatta, ed e’ venuta veramente goduriosa……parola di chi l’ha mangiata!

  3. Angela Says:

    Mirela ai dreptate e super buna,pune-ti in program sa faci si inghetata de cioccolata(linkul l-am pus pic mai injos la alt raspuns) sa vezi ce buna e …o ingheti dupa care o scoti din congelator si o manaci dupa 2-3 ore ,e o minunatie.

    Antonyb – mi spiace….buona continuazione

  4. anthonyb Says:

    Per piacere Angela…. Sona a dieta ….

  5. Mirela Says:

    Wai, de cand astept reteta asta. Mai merg intr-o gelaterie italiana si cumpar, se numeste ciocolata densa, iar acum pot sa o fac acasa! Mersi mult! Arata bestial si cred ca e super mega extra delicioasa! Pup u!

  6. dany Says:

    reteta este aceasta de sus numai ca sunt 6 oua si 250 ml de smantana…
    e speciala: daca o uiti in congelator si luni de zile, nu va avea niciodata cristelute de gheata….in afara gustului special de ciocolata….

  7. Angela Says:

    de ce e speciala ? ne dai si noua reteta?

  8. dany Says:

    bunnnnn, aceiasi reteta sa spunem, adica 6 oua si 250 ml de smantana, fac inghetata de ciocolata…o inghetata speciala…


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