Muffins cu zucchine – Muffins con zucchine


 

 questi muffins salati sono ottimi per portarli al lavoro o per un pranzo al sacco, si preparano in modo veloce

Sunt perfecti ca sa-i puneti la pachet, atat la servici cat si cand iesiti la pic-nic, mai ales a doua zi de Pasti! Se pregatesc repede si nu e complicat deloc.

Ingrediente/ Ingredienti

 

 250 g faina/250 g farina 
2 oua/ 2 uova
100 g parmezan razuit/ 100 g di parmigiano
100 ml lapte/ 100 ml latte
110 ml ulei masline/ 110 ml olio di oliva
2 zucchine mijlocii/ 2 zucchine medie
o jumatate lingurita praf de copt stins cu putin suc de lamaie/ 1/2 cucchiaino di lievito per torte salate spruzzato con un po’ di succo di limone
un strop de sare/ un pizzico di sale

Bucati: 12 / pezzi 12

Preparare/ Preparazione

  1. Spalam zucchinele si le taiem in 4 pe lungime, dupa care le taiem fin.
  2. Amestecam faina cu sarea, zucchinele taiate si parmezanul razuit, dupa care punem ouale, uleiul si laptele plus praful de copt stins cu lamaie.
  3. Pregatim tava de muffins, in fiecare cupa punem cate o forma de muffins de hartie.
  4.  Punem aluatul in forme si dam la cuptor 30-35 minute la 170C.
  5. Scoatem tava din cuptor lasam muffins inca 5 minute in tava dupa care le scoatem si le punem pe un gratar la racit.
  6. Sunt bune si a doua zi.

ITALIANO

  1. Laviamo le zucchine e le tagliamo in 4 per il lungo e successivamente le tagliamo a pezzetti piccoli
  2. Mescoliamo farina col sale, aggiungiamo le zucchine, il parmigiano grattuggiato, le uova, olio, il latte e il lievito col limone
  3. Prepariamo la teglia per i muffins in ogni buco inserire la carta per i muffins e all’interno mettiamo l’impasto
  4. Mettiamo in forno a 170 C per 30/35 minuti
  5. Tiriamo la teglia fuori dal forno, lasciamo riposare i muffins per 5 minuti nella teglia dopodichè le mettiamo su una griglia a raffreddare
  6. Sono buoni anche il giorno dopo

6 Risposte to “Muffins cu zucchine – Muffins con zucchine”

  1. Angela Says:

    nici mie nu imi place sa razalesc ,chestia e ca atunci cand ii dai pe razatoare lasa lichid si se strica tot aluatul ,eu cand am amestecat cu robotul nu am folosit cutitul ci o paleta si nu sau rupt dovlecei deloc.Sau poti sa faci aluatul dupa care pui dovlecei taiati rondele si amesteci cu o lingura (oricum e mai simplu decat sa razalesti …)

  2. Laura Frunza Says:

    Angela, ai amestecat cu robotul ingredientele? In cazul asta s-au sfaramat dovleceii, nu? N-ar fi mai bine sa ii dam direct prin razatoare? (nu ca m-ar tenta ideea, urasc sa dau prin razatoare)

  3. angela Says:

    sa va fie de bine! eu am reusit sa-i pastrez doua zile,au rezistat fara sa se intareasca!

  4. Adela Says:

    Sunt foarte buni! Am facut o portie dar data viitoare voi face doua portii .

  5. angela Says:

    cosmina- eu sant indragostita de acesti muffins,sant intr-adevar buni !

  6. cosmina Says:

    waw da ce buni trebuie sa fie muffins astia……..trebuie neaparat incercati =P~


Lascia un commento