questi muffins salati sono ottimi per portarli al lavoro o per un pranzo al sacco, si preparano in modo veloce
Sunt perfecti ca sa-i puneti la pachet, atat la servici cat si cand iesiti la pic-nic, mai ales a doua zi de Pasti! Se pregatesc repede si nu e complicat deloc.
Ingrediente/ Ingredienti
250 g faina/250 g farina
2 oua/ 2 uova
100 g parmezan razuit/ 100 g di parmigiano
100 ml lapte/ 100 ml latte
110 ml ulei masline/ 110 ml olio di oliva
2 zucchine mijlocii/ 2 zucchine medie
o jumatate lingurita praf de copt stins cu putin suc de lamaie/ 1/2 cucchiaino di lievito per torte salate spruzzato con un po’ di succo di limone
un strop de sare/ un pizzico di sale
Bucati: 12 / pezzi 12
Preparare/ Preparazione
- Spalam zucchinele si le taiem in 4 pe lungime, dupa care le taiem fin.
- Amestecam faina cu sarea, zucchinele taiate si parmezanul razuit, dupa care punem ouale, uleiul si laptele plus praful de copt stins cu lamaie.
- Pregatim tava de muffins, in fiecare cupa punem cate o forma de muffins de hartie.
- Punem aluatul in forme si dam la cuptor 30-35 minute la 170C.
- Scoatem tava din cuptor lasam muffins inca 5 minute in tava dupa care le scoatem si le punem pe un gratar la racit.
- Sunt bune si a doua zi.
ITALIANO
- Laviamo le zucchine e le tagliamo in 4 per il lungo e successivamente le tagliamo a pezzetti piccoli
- Mescoliamo farina col sale, aggiungiamo le zucchine, il parmigiano grattuggiato, le uova, olio, il latte e il lievito col limone
- Prepariamo la teglia per i muffins in ogni buco inserire la carta per i muffins e all’interno mettiamo l’impasto
- Mettiamo in forno a 170 C per 30/35 minuti
- Tiriamo la teglia fuori dal forno, lasciamo riposare i muffins per 5 minuti nella teglia dopodichè le mettiamo su una griglia a raffreddare
- Sono buoni anche il giorno dopo
2 febbraio 2010 alle 14:30
nici mie nu imi place sa razalesc ,chestia e ca atunci cand ii dai pe razatoare lasa lichid si se strica tot aluatul ,eu cand am amestecat cu robotul nu am folosit cutitul ci o paleta si nu sau rupt dovlecei deloc.Sau poti sa faci aluatul dupa care pui dovlecei taiati rondele si amesteci cu o lingura (oricum e mai simplu decat sa razalesti …)
2 febbraio 2010 alle 12:52
Angela, ai amestecat cu robotul ingredientele? In cazul asta s-au sfaramat dovleceii, nu? N-ar fi mai bine sa ii dam direct prin razatoare? (nu ca m-ar tenta ideea, urasc sa dau prin razatoare)
7 aprile 2009 alle 23:18
sa va fie de bine! eu am reusit sa-i pastrez doua zile,au rezistat fara sa se intareasca!
7 aprile 2009 alle 23:00
Sunt foarte buni! Am facut o portie dar data viitoare voi face doua portii .
2 aprile 2009 alle 15:36
cosmina- eu sant indragostita de acesti muffins,sant intr-adevar buni !
2 aprile 2009 alle 13:09
waw da ce buni trebuie sa fie muffins astia……..trebuie neaparat incercati =P~