Supa de naut – Zuppa di ceci


 

Molto profumata questa supa si prepara in poco tempo(se si usano i ceci in scatola)ed e molto buona!

Ceea ce ne atrage la o mancare pe langa modul in care e prezentata, este Aroma! O aroma imbietoare o putem obtine cu ajutorul prajelii, afumaturii sau cu ajutorul plantelor aromatice. Aceasta supa simpla, care poate vi se pare ciudata datorita ingredientelor folosite, are o aroma puternica, incofundabila si atragatoare. Gustul e pe masura, asa ca probati fara teama!

Ingrediente/ ingredienti

 

450 g naut fiert/ceci  bolliti
1 ceapa mica/ una cipolla piccola
40 g patrunjel/40 g prezemolo
3 catei de usturoi/3 spicchi aglio
1,5 l supa de legume (sau apa cu vegeta)/1,5 l brodo
o lamaie/1 limone
sare/sale
piper/pepe
ulei masline/olio uliva(evo)

Preparare

  1. Taiem marunt usturoiul, patrunjelul si ceapa le punem intr-o craticioara la prajit in ulei de masline. Avem grija sa nu se arda deoarece usturoiul ars devine amar si are un gust neplacut.
  2. Nautul fiert  si apoi scurs bine de apa il turnam in craticioara si amestecam.
  3. Turnam supa peste (daca nu avem supa folosim apa cu amestec de vegeta) si lasam sa fiarba cca 20 de minute.
  4. Gustam de sare si lasam sa se raceasca putin dupa care cu ajutorul unei furculite sau cu un blender macinam in mod grosolan nautul.
  5. Punem sucul de lamaie si putina coaja de lamaie.
  6. Servim calda cu piper pe deasupra si cu crutoane de paine.
  7. Italiano
  8. tagliamo a pezzi aglio ,prezzemolo e la cipolla e gli mettiamo in una pentola a sofriggere
  9. aggiungiamo i ceci bolliti
  10. mettiamo il brodo e facciamo bollire per 20 ‘
  11. parte dei ceci gli fruliamo in modo grosolano
  12. aggiungiamo il succo di limone e un pò di buccia gratuggiata
  13. spolveriamo con pepe e si serve con pane secco

8 Risposte to “Supa de naut – Zuppa di ceci”

  1. Angela Says:

    Bineinteles, din naut se pot face o multijme de alte mancaruri minunate,printre care si humus.

  2. burlacu oana Says:

    foarte gustoasa supa de naut se poate face si humus

  3. Angela Says:

    am tradus reteta si in italiana pt. cine doreste.

  4. Elena M Says:

    Nu am mancat niciodata naut ,dar trebuie sa incerc ca arata tare bine…

  5. angela Says:

    perfect! asta era si scopul! sa va faca pofta! vezi ca se face repede ,poti cumpara naut gata fiert sigur gasesti la voi!

  6. Ioana Muresan Says:

    Chiar nu am mai mancat supa de mult …si asta pare usor de facut si cu un gust interesant…Trebuie sa ma pun pe treaba…ca mi-ai facut o poftaaaaaa

  7. angela Says:

    sper sa iti placa aceasta reteta de linte cu carnati

    ai nevoie de 4 carnati,300 g linte,ulei,usturoi,sare,piper,chili.fierbi lintea,in apa sarata.pui carnatii in tigaie cu ulei si adaugi putina apa ,faci cateva gauri la carnati ,cand s-au copt si apa s-a evaporat ,scoti carnatii afara ,pui usturoi adaugi lintea,gusti de sare,pui piper si chili,adaugi carnatul si amesteci bine ca sa prinda gust!

  8. Ancuta Says:

    Stie cineva vreo mancare cu linte?

    Multumesc


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: