Con questa ricetta partecipo al concorso di ricette dolci con pasta fillo di Ancutza .
E una ricetta rumena per un dolce semplice di facile preparazione e molto buono.La pasta fillo in zona Milano si trova alla Metro oppure nei negozi arabi .La ricetta e per una teglia 25/35 cm .Questa ricetta lo presa dal blog di Cristina
Cu aceasta reteta particip la concursul de retete cu foi de placinta a lui Ancutza .Este o reteta simpla,buna si se pregateste destul de simplu. Foi de placinta in zona Milano gasiti la magazinele Metro sau la magazinele arabesti . Avem nevoie de o tava 25 cm /35 cm Reteta o am de pe blogul lui Cristina.
Ingrediente/Ingredienti
- 400 g foi de placinta / 400 g pasta fillo
- 1,5 l lapte / 1,5 l latte
- 5 linguri faina / 5 cucchiai farina
- 4 linguri maizena / 4 cucchiai fecola
- 12 linguri zahar / 12 cucchiai zucchero
- 3 vanilii / 3 bustine vanilina
- 8 oua / 8 uova
- unt / burro
Preparazione /preparare
ITALIANO
- prepariamo la teglia ,la spenneliamo con burro fuso e la spolveriamo con della farina
- prendiamo una sfoglia di pasta fillo e la spenneliamo con burro fuso ,continuiamo a sopraporre altre sfoglie che man mano spenelliamo con burro fuso.Ci servono 4-5 sfoglie
- sistemiamo le foglie nella teglia ,avendo cura di far si che anche i bordi della teglia sono coperti
- prepariamo la crema ,mescoliamo le uova la farina,fecola e la vanilina ,aggiungiamo pian-pianino il latte e mescoliamo come per la maionese ,cosi non si formanno i grumi .Si puo mettere la crema nel microonde per 4-5 minuti finche la crema si addensa oppure la mettiamo su bagno maria e mescoliamo con pazienza
- appena si raffredda la crema aggiungiamo le uova sbatutte con lo zucchero ,mescoliamo il tutto e mettiamo la crema nella teglia,Ripieghiamo i bordi delle sfoglie
- prepariamo altre 4 sfoglie con burro fuso e le sistemiamo sopra la crema
- con un coltello affilatissimo tagliamo le sfoglie di sopra ,in questo modi risulta piu facile porzionare il doslce appena pronto ( la pasta fillo e difficile da tagliare quando e cotta)
- mettiamo nel forno a 170 C finche e dorata
- lasciamo raffreddare e dopo mettiamo in frigo fino al indomani
- spolveriziamo di zucchero a velo e portiamo in tavola .
ROMANA
- Pregatim tava ,o ungem cu unt topit si presaram cu faina
- luam o foaie de placinta si o ungem cu putin unt topit ,punem alta foaie deasupra ungem iarasi cu unt …facem 4-5 straturi ,important este sa fie unse bine foile cu unt!
- punem foile in tava in asa fel incat sa iasa putin marginile
- pregatim crema amestecam faina ,maizena si vanilia ,incet -incet adaugam laptele si amestecam ca la o maioneza in asa fel incat sa nu se formeze gogolosi .punem crema in microunde circa 5-6 minute pana sa ingroasa .Puteti sa o puneti si pe baie de aburi si amestecati mereu pana se ingroasa.pe baia de aburi e mai lung timpul
- lasam sa se raceasca putin crema dupa care adaugam ouale amestecate cu zaharul ,amestecam bine totul si turnam in tava ,indoim marginile foilor ca sa inchidem crema
- pregatim alte patru foi de placinta ,tot asa unse cu unt si le punem deasupra cremei
- taiem foile de deasupra cu un cutit bine ascutit .In acest fel o sa ne fie mai usor la portionat prajitura ,foile coapte sant foarte greu de taiat in mod egal .
- punem la cuptor la 170 C ,pana cand sant aurii foile
- lasam sa se raceasca dupa care dam la frigider pana a doua zi
- taiem cubulete presaram cu zahar pudra si servim
12 marzo 2011 alle 10:14
adry – si eu vroiam sa o probez demult timp ,iar acum cu concursul organizat de Ancutza am reusit in sfarsit!
Mirela -am si eu reteta de cremes cu aluat foietaj ,a avut mereu succes si varianta aceea!
12 marzo 2011 alle 01:21
[…] Mille foglie con crema pasticcera e pasta fillo di Angela […]
12 marzo 2011 alle 01:05
Gustoasa! Chiar am facut si eu ceva asemanator saptamana asta, niste cremes, dar nu cu foi de placinta, ci cu aluat foietaj. Cred ca ar trebui sa incerc si varianta propusa de tine ca arata tare bine!
11 marzo 2011 alle 17:25
E nemaipomenita reteta asta si vad ca ti-a reusit foarte bine!!
Am incercato si eu cand a publicato Cristina si am fost foarte incantati!!!
11 marzo 2011 alle 16:14
Ancutza- tu intrebi si eu raspund…de la distatnta !
Cristina – multumesc mult de tot ,e o reteta pe cinste!
11 marzo 2011 alle 16:12
Ina- e foarte buna merita sa o incerci
accantoalcamino – sper ti piaccera! a casa mia ha fatto furori!
11 marzo 2011 alle 11:30
mesajul de mai sus e tot al meu 🙂 a intrat direct userul de wordpress din pacate si nu mi-am dat seama .
Cristina
11 marzo 2011 alle 14:01
Vroaim sa iti zic ca ti-a iesit excelent cremesul, felicitari!
Numai ca azi sunt cam ametita si incurc parole, scriu mesaje fara sa ma semnez … o fi primavara de vina :-))
Cristina
11 marzo 2011 alle 11:17
Excelent ti-a iesit Angi !
11 marzo 2011 alle 09:38
super, stii ca tocmai imi propusesem sa fac millefoglie(inainte s avad postul tau), suntem telepatice?:) Chiar ma gandeam daca ar functiona cu pasta fillo si uite ca tu imi dai raspunsul. Arata super! Multumesc mult si pentru info practice, le adaug la lista.
11 marzo 2011 alle 07:53
[…] Go here to see the original: Mille foglie con pasta fillo -Cremes cu foi de placinta […]
11 marzo 2011 alle 07:35
Ciao Angela, che piacere vedere stamattina già 2 ricette nuove per Ancutza….ho la pasta fillo e voglio proare la tua ricetta, una buona giornata a te 🙂
11 marzo 2011 alle 06:41
wow,imi faci pofta,arata super