Crostata con mele e noci -Tarta cu mere si nuci


Una crostata un pò diversa dal solito ,ma che va molto bene per una colazione domenicale ,oppure come dolce a fine pasto .L’aggiunta di noci  e un must ,consigliato dal mio maritino,che e molto bravo nel dare consigli e idee ,specie se non deve lavorare lui .

Aceasta tarta ,e putin diferita de tartele obisnuite care au ca si umplutura , gem sau crema de ciocolata. Merge foarte bine ca si mic dejun duminical sau ca prajitura cand aveti oaspeti.Ideaa de a adauga si nuci a avut-o sotul meu care e tare bun sa de-a sfaturi si consilii mai ales cand nu trebuie sa munceasca el!

Ingrediente/ingredienti

  • Aluat / Impasto
  1. 300 g faina / 300 g farina
  2. 100 g unt la temperatura camerei  / 100 g burro a temperatura ambiente
  3. 150 g zahar / 150 g zucchero
  4. 100 ml smantana UHT / 100 ml panna
  5. 2 galbenusuri / 2 tuorli
  6. un strop de sare / un pizzico di sale
  • Umplutura /Ripieno
  1. 50 g zahar / 50 g zucchero
  2. 3 mere / 3 mele
  3. 2 oua / 2 uova
  4. 125 ml smantana UHT / 125 ml panna
  5. nuci macinate / noci tritate

Preparare/preparazione

  1. intr-un vas incapator amestecam ingredientele pt aluat ,pana obtinem un aluat cu care acoperim o tava cu diametrul de 29 cm.Gaurim aluatul cu dintii de la o furculita ,punem o foaie de hartie de copt si deasupra punem putin orez .In acest fel aluatul nu creste si ramane loc pt umpltura.
  2. Dam la cuptor la 180 C circa 20 minute
  3. intre timp pregatim umplutura ,taiem merele cubulete si  le amestecam cu smantana ,zaharul si ouale
  4. scoatem tarta din cuptor luam foaie cu orezul si  punem compozitia dupa care  dam la cuptor
  5. cand vedem ca e aurie suprafata scoatem si presaram din belsug cu nuci macinate ,mai dam la cuptor cateva minute dupa care scoatem din cuptor si lasam la racit

ITALIANO

  1. in una ciotola amalgamate la farina,il burro ,lo zucchero ,la panna e i tuorli .Con la frolla ottenuta foderiamo uno stampo di 29 cm .Bucchereliamo l’impasto copriamo con carta forno e sopra addagiamo dei legumi oppure riso (per far si che la frolla non si gonfia )
  2. mettiamo nel forno a 180 C per 20 minuti
  3. nel fratempo prepariamo il ripieno ,tagliamo le mele a cubbeti e le mescoliamo con lo zucchero ,le uova e la panna .
  4. tiriamo fuori dal forno la crostata togliamo la carta forno con il riso e mettiamo il composto con le mele ,mettiamo nel forno
  5. Verso fine cottura ,aggiungiamo anche le noci tritate su la superficie del dolce ,lasciamo ancora nel forno fino a cottura ultimata

    

7 Risposte to “Crostata con mele e noci -Tarta cu mere si nuci”

  1. Angela Says:

    ahhhaaaa,grazie!

  2. dany Says:

    “Cotto e mangiato “, alle 12.50….

  3. Angela Says:

    Ancutza- grazie
    Dany -ce emisiune de bucatarie este pe Italia 1 ?

  4. dany Says:

    aproximativ la fel, era o reteta pe italia 1,

  5. Angela Says:

    Multumesc Mirela,eu nu prea ador nucile in amestec cu mere,dar a iesit neasteptat de bine!

  6. Mirela Vladuti Says:

    Waw! Mi-a lasat gura apa! Ador tartele, iar cea facuta de tine are o combinatie pur si simplu perfecta!


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