la torta fredda allo yogurt si prepara velocemente ,non c’e bisogno di accendere il forno e ci conquista tutti con i suoi ingredienti semplici.,non dimenticate che non serve la gelatina per questa torta.Per la scelta dello yogurt e bene usare un gusto che piace di solito ,non dimenticate che la lemon curd e comunque di sapore acidulo .Se si usa panna gia zuccherata a mio parere serve uno yogurt non troppo dolce ,osate anche l’uso di yogurt alla fragola o altri frutti colorati tanto la torta sarra bella lo stesso.E importante usare una panna che si monta bene (io ho usato la hopla zuccherata ,ma va bene anche la hulala )Matrioska questa torta non contiene gelatina quindi ti piacera di sicuro!
acest tort rece cu iaurt se pregateste repede in mod simplu ,nu trebuie sa folositi cuptorul si are ingrediente simple,nu uitati ca nu este nevoie de gelatina in acest tort.Puteti folosi orice tip de iaurt important este sa va placa ,chiar si iaurt cu fructe colorate,nu uitati totusi ca crema lemon curd e acrisoara .Daca folositi frisca cu zahar ,folositi un iuart mai acrisor .Este nevoie de o frisca pe care stiti cu siguranta ca o bateti bine ,eu am folosit hopla cu zahar dar e buna si hulala.Draga Matrioska aceasta rajiturica nu are gelatina asa ca o sa-ti placa cu siguranta
Ingrediente/ingredienti
- 200 g biscuiti Digestive / 200 g biscotti Digestive
- 80 g unt / 80 g burro
- 250 ml frisca / 250 ml panna da montare
- 300ml iaurt / 300 ml yogurt
- 30 g zahar pudra( doar daca folositi frisca neindulcita) / 30 g zucchero a velo ( solo se usate panna non zuccherata)
- crema lemon curd / lemon curd
Preparare/preparazione
- Macinam biscuiti si ii amestecam cu untul topit ,ii punem intr-o tava cu peretii detasabili cu diamentrul de 20 cm ,tava trebuie sa fie acoperita cu hartie de copt sau pelicula transparenta .
- Punem stratul de biscuiti pe fundul tavii si dam la frigider
- Batem frisca ( nu uitati ca sa se bata bine frisca trebuie sa fie Rece )
- amestecam cu zaharul (daca e nevoie) si cu iaurtul
- punem in tava si dam la rece
- pregatim crema lemon curd si o punem deasupra prajiturii ,lasam in frigider minim 2 h
- servim rece,se taie cu un cutit cu lama subtire
ITALIANO
- tritiamo i biscotti e gli mescoliamo con il burro fuso ,il composto lo sistemiamo in una teglia a cerniera da 20 cm coperta con carta forno
- mettiamo in frigo
- montiamo la panna-per montare bene la panna deve essere Fredda!
- aggiungiamo lo zucchero (se c’e bisogno) e lo yogurt
- sistemiamo nella teglia e mettiamo nel frigo
- prepariamo la lemon curd e copriamo la torta
- mettiamo in frigo per un minimo di 2 h ,si taglia con un coltello con lama affilatissima!
10 febbraio 2012 alle 16:26
Brava,bravissima!Felicitari,imi place ca ai fost plina de inventivitate si ai ornat tortul intr-un mod superb.Ce pacat ca nu ai si poze,mi-ar fi facut placere sa e postez!
10 febbraio 2012 alle 12:53
iar la crema …..ma refer la crema din frisca cu iaurt
10 febbraio 2012 alle 12:52
am uitat sa spun ca am renuntat la crema aia galbena in favoarea fructelor
10 febbraio 2012 alle 12:51
eu am facut tortul si e suuuuperb…..a doua oara cand l-am facut am mai imbunatatit reteta ,adaugand prin crema fructe diverse ….eu am pus cubulete de ananas compot si cubulete din compot de caise ….dupa ce a stat la rece minim 2 ore… deasupra …am asezat fructe diverse pana s-a format un strat de fructe (kivi,ananas,portocale,visine din compot fara samburi )apoi am turnat o gelatina pregatita dupa instructiunile de pe pachet…..iese o minunatie de tort….la final am pregatit iar alta frisca cu iaurt si am ornat cu ea pe margine tortul…..Nu se scoate tortul din tava pana cand nu se pune gelatina….Tortul a iesit mai aspectos decat orice tort sau prajitura am vazut in vreo cofetarie ….iar de bun nu mai vorbesc….e demantial
5 gennaio 2012 alle 15:51
Sa va fie de bine!
5 gennaio 2012 alle 09:01
Super tortul:D l-am incercat, e usor de facut si delicios
27 dicembre 2011 alle 20:12
Brava Adriana!Sa va fie de bine!Acum de sarbatori cand toti mancam un pic prea mult ,un desert lejer e o alegere minunata!
27 dicembre 2011 alle 19:45
am facut si eu tortul…..a iesit nemaipomenit…….nu are multe calori ….splendid !!!!! COMPLIMENTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29 agosto 2010 alle 19:37
Sa va fie de bine si “La multi ani ” beietelului!
29 agosto 2010 alle 18:34
f.f. bun tortul.L-am facut vineri pentru petrecerea baietelului si nu a mai ramas nimic din el.Acum mai fac unul sa manance si adultii.Multumesc pentru reteta.Sigur o sa o recomand tuturor prietenilor.
17 giugno 2010 alle 15:42
Ciao Rosy!sono contenta che ti piace questa ricettina,vedrai che tua figlia impazisce ,gli amici dei miei figli sono extaziati quando la vedono!E grazie per i complimenti!
17 giugno 2010 alle 13:22
che bella ricetta, la copierò sicuramente perchè a mia figlia piacciono molto ed in estate quando fa caldo sono subito fatte. Complimenti per il blog…. è un po’ che lo sto leggendo, lo trovo molto interessante e pieno di belle idee.
13 giugno 2010 alle 07:34
. Sa va fie de bine!am facut si eu aseara unul pt o vecina ,a fost o treaba urgenta ,in 20 de minute era in congelator astepta musafiri neasteptati!Astept cu nerabdare sa imi spuna vecina ce au zis musafiri!
12 giugno 2010 alle 21:15
Ieri am facut ceva asemanator doar ca am folosit iaurt cu capsuni si capsuni si n-am mai apucat sa-i fac nimic pe deasupra ca s-a terminat la 5 minute dupa ce l-am scos de la congelator.
10 giugno 2010 alle 16:00
Habana -ma bucur ca ti-a placut tortul! sa va fie de bine
Kris daca nu e cu suparare cand pui reteta nu uita sa ne pui si noua un link ca sa vedem daca le-a placut cititorilor!
10 giugno 2010 alle 14:57
Draga mea, Angela!
Azi, la amiaza, am facut tortul acesta. E minunat!! Foarte simplu si foarte gustos!!
Si mai ales cu caldurile astea, a fost foarte bine-venit!
Am facut o mica variatie: nu aveam destula frisca lichida (200ml) asa ca, am adaugat si un pachetel de “intaritor”(praf special pt frisca) la montarea ei. . Ca sa merg la sigur catortul va sta teapan!
Multumesc mult!!
Te imbratisez si iti doresc o zi minunata!
10 giugno 2010 alle 12:14
mmm, ce bine arata! O sa incerc si voi pune reteta si pe forum. Salutari !
ps. forumul e asta:
http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/?t=31831455&st=30
7 giugno 2010 alle 15:55
ai nimerit-o e foarte racoritoare!Poti folosi si alt tip de biscuti ca si baza ,dar eu ii prefer pe acestia .Sau poti sa pui o foaie de pandispan!
7 giugno 2010 alle 15:50
Am sa incerc !Sper sa o pot executa zilele astea si sa vin cu “probe” .Pare pe gustul meu 😉 si cred ca este potrivita pentru vara(pare racoritoare ). Sar’na de reteta !
7 giugno 2010 alle 15:41
Elena- poti sa ai incredere!nu scriu nici o reteta fara sa fie probata,iar daca am o indoiala nu o trec in blog!
7 giugno 2010 alle 15:40
Ciao ,Elena,daca frisca e batuta bine ,eu am folosit Hopla sau hullala,stai linistita ca se bate si ramane teapana chiar daca adaugi iaurtul!O sa ramai uimita,e rapida si super buna aceasta prajiturica!
7 giugno 2010 alle 15:26
Angi,cum se “intepeneste” frisca cu iaurtul fara gelatina??? Tare mult imi place cum arata! BRAVOS !
3 giugno 2010 alle 13:30
sa-ti fie de bine!
3 giugno 2010 alle 09:15
wow, e superba, multumesc mult, abia astept s-o fac! intre timp iti iau o felie:).