Sepie cu sos de mazare – Seppioline con piselli


 

sepie-cu-sos-de-mazare

le seppioline preparate in questo modo sono molto morbide ,io ho usato le sepioline congelate che si trovanno dapertutto

Sepia astfel pregatita este foarte frageda, eu am folosit sepii mici congelate care cred ca se gasesc in toate magazinele. E o mancare usoara si sanatoasa si nu e greu de facut

Ingrediente/Ingredienti

 500 g sepii mici congelate/500 g seppioline surgelate
400 g mazare congelata sau din borcan/400 g piselli surgelatti oppure nel vasetto
o ceapa/una cipolla
un catel de usturoi/uno spicchio di aglio
200 ml salsa de rosii/200 ml passata di pomodoro
frunze de telina/sedano
frunze dafin/alloro
70 ml vin alb sec/70 ml vino bianco
sare/sale
piper/pepe
ulei masline/ olio oliva

Preparare/preparazione

  1. Spalam bine sepiile dupa ce s-au decongelat. Daca nu sunt decongelate le tinem putin in apa rece, in nici un caz nu le decongelam in microunde, mai bine le punem asa congelate. Le taiem in bucati mari.
  2. Taiem ceapa si frunzele de telina marunt si le punem la calit in ulei masline, adaugam si catelul de usturoi dupa care punem sepiile si amestecam bine. Lasam pe foc mic cca 20 minute, daca este nevoie adaugam putina apa, dar sepiile de obicei lasa o mare cantitate de apa in care se pot fierbe.
  3. Adaugam vinul si sosul de rosii. Adaugam sare, piper. Mai lasam la foc mic inca 20 minute dupa care adaugam mazarea si frunzele de dafin. Daca folosim mazare congelata o lasam sa fiarba cca 20 minute, daca folosim mazare din borcan dupa 10 minute putem sa stingem focul. Gustam daca sunt fierte sepiile.
  4. Servim cu paine alba pufoasa ca sa putem savura acest sos minunat. Un pahar de vin sau o bere rece merg bine.

ITALIANO

  1. laviamo bene le seppie dopo che si sono scongelatte,se sono ancora surgelatte le teniamo nell’acqua fredda per nessun motivo le mettiamo nel microonde,piutosto si mettono surgelate
  2. si taglia la cipolla e il sedano e si mettono a rosolare nel olio,aggiungiamo l’aglio e le seppioline e mescoliamo.lasciammo a fiamma bassa per 20 ‘ caso mai aggiungiamo un po’ di acqua
  3. aggiungiamo il vino e la passata ,sale,pepe e lasciamo bollire ancora una ventina di minuti,dopo di che si mettono i piselli e l’alloro.se usiamo i piselli surgelatti facciamo bollire 20 minuti se usiamo piselli dal vasetto lsciamo bollire 10 minuti
  4. controliamo la cottura delle seppioline e serviamo con panne morbido e un bicchere di vino ,oppure birra!come volete!

21 Risposte to “Sepie cu sos de mazare – Seppioline con piselli”

  1. Angela Says:

    Piacere mio!cara Bimba!

  2. Bimba Says:

    Molto buono sto cibo .. Grazie mille per la riceta !!!

  3. angela Says:

    ce ma bucur ca v-a placut! vezi ca mai avem si alte retete cu sepii poate te atrag!🙂

  4. fany Says:

    am trecut la reţetă dublă =P~

  5. fany Says:

    eu am facut m-ia plăcut şi am trecut la porţie dublă!!!! :p

  6. angela Says:

    dragos trebuie sa inteleg ca nu iti plac sepiile!? pacat …sant asa de bune ,merita sa probezi macar odata !🙂

  7. angela Says:

    a raspuns Ioana exact cu cuvintele pe care le-as fi folosit eu! sper sa gasesti retete potrivite pentru tine in alte sectiuni!

  8. Ioana Says:

    adrian, nu stiu unde ai vazut tu la reteta asta ca scrie vegetarian sau asa ceva… e trecuta la sectiunea “Retete de mancaruri CU legume” , adica o reteta in care punem legume, dar nu exclusiv…. jumatate din mancare e formata din legume (mazarea) asa ca si-a castigat dreptul de a intra in aceasta categorie. La fel cum e trecuta si la categoria “Retete cu peste si fructe de mare” fiindca cealalta jumatate e cu fructe de mare…. nu stiu de unde ai dedus ca e vegetariana mancarea, nu vad scris nicaieri

    Daca ai intrat pe sectiunea “Legume” ai vazut ca sus scrie “Ingrediente principale”, asta inseamna ca acolo vei gasi retete cu multe legume in componenta, dar nu musai fara carne.

  9. adrian Says:

    Vegetale,vegetariene, asta imi spune ca mancarea este gatita din ingrediente NUMAI vegetale. Nu stiam ca sepiile cresc in pom,sau gradina, sau mai stiu eu peunde. Fructele de mare, sunt totusi niste animalutze care nu sunt vegetale. 😦

  10. angela Says:

    Adrian nu ai fost atent!sepiile nu cresc in gradina dar Mazarea ,DA! iar combinatia e tare buna, cand ai chef poti incerca!🙂

  11. Adrian Zanfir Says:

    sepiile cresc in gradina? parca eram la “mancaruri cu legume” ?

  12. angela Says:

    ce pacat!motiv in plus sa mai faci ,ca doar si ei trebuie sa guste!oricum stiu ca e o senzatie urata in aceste cazuri!

  13. Ioana Says:

    partea “proasta” a fost ca am mancat-o toata eu si Radu si apoi a venit fratele meu in vizita cu prietena lui, in casa mirosea asa bine si nu am avut ce sa le mai dau de mancare. au ramas cu mirositul…

  14. angela Says:

    ma bucur ca sepiile astea ti-au starnit amintirile!

    acum mi-ai facut pofta de mare ,plaja soare!😦

  15. Ioana Says:

    in sfarsit… a venit randul sepiilor. a iesit absolut delicioasa mancarica. in timp ce fierbeam sepiile am inchis ochii si parca eram pe plaja🙂 si se face si foarte repede sau mai bine zis usor, nu a trebuit sa stau langa ea, pana s-a facut eu mi-am terminat ora de dans.

  16. angela Says:

    maria-ce bine imi pare ca v-a placut!

    ioana-si eu astept sa imi spui daca ti-au placut!

  17. Ioana Says:

    eu am sepiile in congelator, nu am mai pregatit-o duminica fiindca am fost la cules de nuci, iar ieri am avut musafiri, dar saptamana asta sigur nu scapa dragutele de sepii… abia astept

  18. maria Says:

    am pregatit si eu aceasta reteta ,ce buna a fost!multumim cu toti!

  19. angela Says:

    astept cu nerabdare sa aflu daca ti-a placut!adica daca v-a placut!daca sant calamari mici merge sigur ,ai grija si la sepii sa fie cat mai mici .pofta buna

  20. Ioana Says:

    ce pofte mi-a trezit reteta asta!!!! n-am mai patit demult asa ceva, maine o fac si eu. daca nu gasesc sepii merge si cu calamari mici cred, eu nu prea fac diferenta intre ei la gust.

    si am si un vinut rosu bun din Croatia si chiar pahare din astea frumoase de vin ca ale tale, din crista de Boemia 😉


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: