Il sedano rapa non e molto usato in cucina italiana ,ma ha un gusto ottimo,poche calorie , stimola la funzione digestiva e la secrezione biliare ,il gusto e meno intenso rispetto a quello dell sedano .Sedano rapa cucinato in questo modo e un ottimo contorno di facile preparazione ,ricordo che l’olio usato per friggere e un più di calorie quindi non ne usate troppo.
Radacina de telina are putine calorii ,e buna atat gatita cat si cruda ,stimuleaza digestia si secretia bilei.Telina prajita este foarte buna ca si garnitura ,se pregateste usor .Nu uitati ca uleiul folosit pentru a praji telina este un plus de calorii asa ca nu trebuie sa exagerati.
Ingrediente/ingredienti
- telina / sedano rapa
- rozmarin / rosmarino
- sare / sale
- ulei masline /olio oliva
Preparazione/preparare
- Curatim telina ,o taiem felii dupa care taiem bastonase
- punem la fiert apa sarata si adaugam telina ,o fierbem circa 10-15 minute ,dupa care scurgem apa
- intr-o tigaie antiaderenta ,punem putin ulei masline ,cateva frunze de rozmarin si telina ,prajim pana cand sant aurii
- servim calde
ITALIANO
- puliamo il sedano rapa,e lo tagliamo a bastoncini
- facciamo bollire per 10-15 minuti in acqua salata
- scoliamo e mettiamo il sedano rapa in un tegame antiaderente con poco olio e rosmarino
- facciamo dorare e portiamo in tavola belle calde
I
12 aprile 2011 alle 03:02
[…] Telina prajita ? Sedano fritto « Il Menu di Angela ? Homepage6 mar 2010 … Il sedano rapa non e molto usato in cucina italiana ,ma ha un gusto … di facile preparazione ,ricordo che l'olio usato per friggere e un … dettagli […]
12 aprile 2011 alle 03:02
[…] Telina prajita ? Sedano fritto « Il Menu di Angela ? Homepage6 mar 2010 … Il sedano rapa non e molto usato in cucina italiana ,ma ha un gusto … di facile preparazione ,ricordo che l'olio usato per friggere e un … dettagli […]
10 aprile 2011 alle 04:01
[…] Telina prajita ? Sedano fritto « Il Menu di Angela ? Homepage6 mar 2010 … Il sedano rapa non e molto usato in cucina italiana ,ma ha un gusto … di facile preparazione ,ricordo che l'olio usato per friggere e un … dettagli […]
17 marzo 2010 alle 14:06
exact,seamana cu cartofi pai ,oricum e gustoasa!
16 marzo 2010 alle 22:28
Nici eu nu am gustat niciodata telina prajita.
Seamana foarte mult la aspect cu cartofii prajiti (pai).
16 marzo 2010 alle 21:11
reteta mi-a dat-o o englezoaica ,cauta aici in Italia sedano si nu stia cum se numeste,eu am ajutat-o ea mi-a dat reteta si uite asa am mai invatat ceva!
16 marzo 2010 alle 18:48
Nu am avut ocazia sa gust telina prajita, am mancat doar cruda. Chiar sunt curioasa cum este.