Rulada cu mozzarella – Girelle con mozzarella


ottimi come salatini ,si può usare anche un ripieno diverso tanto la mozzarella e nel impasto! Si avete sentito bene, e un impasto con  mozzarella ,ed e morbido  anche nel secondo giorno.

sant foarte bune ca si aperitiv ,le puteti pregati si cu o zi inainte ca oricum raman  pufoase .Mozzarella nu se pune ca si umplutura se pune in aluat ,o sa ramaneti iumite cat e de bun  acest tip de aluat.

Ingrediente/ingredienti

  1. 250 g faina ( e mai bine daca folositi faina manitoba) / 250 g farina manitoba
  2. 70 ml lapte / 70 ml latte
  3. 5 g drojdie uscata sau 10 g drojdie proaspata  / 5 g lievito secco  opure 10 g lievito fresco di birra
  4. 5 g zahar / 5 g zucchero
  5. 5 g sare / 5 g sale
  6. 100 g mozzarella / 100 g mozzarella
  7. 1 lingura ulei masline / un cucchiaio olio oliva
  8. concentrat de rosii / concentrato di pomodoro
  9. parmezan razalit / parmigiano gratugiatto
  10. oregan / origano

Preparare/preparazione

  1. desfaceti drojdia in 50 ml lapte impreuna cu zaharul ,amestecati cu restul ingredientelor ( daca aveti puteti folosi un robot).E probabil sa nu fie nevoie de tot laptele asa ca restul de 20 ml  puneti-l doar la sfarsit , lasati la dospit 20 – 30 minute ,acoperit cu un stergar uscat
  2. luati incet aluatul si il intindeti la o grosime de circa 2-3 mmm,ungeti cu concentrat de rosii ,presarati cu oregan si parmezan  rulati ,dupa care puneti in frigider circa 10 minute ca sa  se intareasca  un pic
  3. pentru a taia felii folositi un cutit bine ascutit si nu apasati prea tare ,feliile sa fie groase de circa 1,5 cm
  4. punem feliile pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasam la dospit 1 h
  5. coacem circa 5 minute la 230 C

ITALIANO

  1. sciogliamo il lievito in 50 ml latte  insieme con lo zucchero ,dopo aggiungiamo il resto degli ingredienti (e possibile che il latte sia troppo quindi il restante 20 ml  aggiungetelo solo alla fine ) e mescoliamo bene,se usate una impastatrice e meglio,lasciamo lievitare per 20-30 minuti
  2. stendiamo l’impasto con un spessore di 2-3 mm speneliamo con concentrato di pomodoro,parmigiano e origano,rotoliamo e mettiamo per circa 10 minuti in frigo
  3. tagliamo delle fette di 1,5 cm  con un coltello affilato,mettiamo le fette su carta forno e lasciamo lievitare per 1 h
  4. cuociamo a 230 C per 5 minuti

de la Crina

6 Risposte to “Rulada cu mozzarella – Girelle con mozzarella”

  1. Angela Says:

    Azi am primit aceste frumoase fotografii de la Crina.Imi place mult cum a aranjat platoul cu aperitive,ea a folosit clatite umplute cu ciuperci ,rulada cu mozzarela si castraveti .Crina draga acum trebuie sa ne spui cum ai facut aceste clatite cu ciuperci?

  2. Angela Says:

    adina -doar asa putin trebuie sa stea in cuptor,eventual lasi 1 minut mai mult ,dar nu exagera!aluatul e taiat subtire si se coace repede.Sant foarte gustoase si se pastreaza bine pana a doua zi ,pentru un pic-nic sau aperitiv sant perfecte.Bine ca mi-ai spus sa nu probez si eu baci cu faina de migdale.Ciao

  3. adina Says:

    am o mica intrebare, doar asa putin se lasa in cuptor??? se fac bine, ca numi place sa fie crud aluatul????mersi
    si am incercat baci di dama cu migdale faina , dar nu sunt asa de bune ca si cu alune americane, alunele astea sunt secretul la aceasta reteta zic eu , ele ii da un gust special acestor fursecuri dupa parerea mea, si alea cu migdale au fost comestibile, dar nu se comparau cu alea din alune americane, imi voi cumpara cv aparat special de fructe seci, mersi mul

  4. Angela Says:

    matrioska -dupa ce framanti aluatul nici nu se mai observa ca ai pus mozzarella inauntru,dar gustule are de castigat!
    veronica-allora di questo mi volevi parlare!?

  5. veronica Says:

    mamma mia sempre quando sono in ufficio e non ho cibo a portata di mano…mhhhhh che delizia.
    Hai voglia di aiutarmi nella preparazione delle cibarie per d
    la comunione di Mattia?

  6. matrioskasadventures Says:

    delicioasa, chiar sunt curioasa sa incerc pasta cu mozzarella si faina manitoba.


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