Salsa verde – Bagnet verd – Sos verde de patrunjel


  1. salsa verde (2)foto by .danielfoto.it

La famosa salsa verde di origini piemontesi, e ottimacome accompagnamento per lessi specie il gran bollito misto, E indicato di preparare la salsa un giorno prima per far amalgamare i sapori.

Acest sos verde nu trebuieste confundat cu faimosul pesto. Sosul verde se pregateste cu patrunjel verde si se foloseste pentru a condimenta carnea fiarta, de vita sau gaina.E bine sa-l pregatiti cu o zi inainte ca sa aiba timp sa se amestece aromele.

Ingrediente/ingredienti

  1. 70 g frunze de patrunjel / 70 g prezzemolo
  2. 1 galbenus de ou fiert / un tuorlo sodo
  3. 2 bucati de ansoa / 2 acciughe sotto olio
  4. 2 catei de usturoi / 2 spicchi d’aglio
  5. 50 g miez de paine  uscata/ 50 g mollica di pane raffermo
  6. 25 ml  otet / 25 ml aceto di vino
  7. o  lingura de capere / 1 cucchiaio capperi
  8. ulei masline / olio evo
  9. sare,piper/ sale,pepe

Preparare/preparazione

  1. taiem patrunjel marunt
  2. taiem usturoiul,caperele si ansoa cu cutitul in asa fel incat sa se amestece
  3. punem miezul de paine intr-un bol si acoperim cu otetul pe care il scurgem dupa ce s-a inmuiat painea
  4. zdrobim galbenusul de ou adaugam restul de ingrediente,cu robotul zdrobim putin toate ingredientele ,adaugam sare, piper si ulei de masline
  5. sosul obtinut il lasam pana a doua zi cand servim

ITALIANO

  1. tritiamo  il prezzemolo con la mezzaluna
  2. mettiamo l’aglio ,i capperi, e le acciughe sul tagliere e con la mezzaluna le tritiamo insieme
  3. mettiamo il pane in una piccola bacinella e aggiungiamo l’aceto
  4. mettiamo in un contenitore alto ,il tuorlo con del sale, aggiungiamo il prezzemolo e il resto degli ingredienti e con il minipimmer amalgamiamo tutto,aggiustiamo di sale e pepee lasciamo riposare per una notte

salsa verde (4)salsa verde (1)

 

 

7 Risposte to “Salsa verde – Bagnet verd – Sos verde de patrunjel”

  1. violeta Says:

    in locul otetului am folosit sucul de la 2 lamai….iar in loc de sare sos de soia… e super buna la carnea pe gratar sau turnat peste salate.. multumim….. violeta.

  2. diana Says:

    ciao angela ma asteptam sa-mi raspunzi..sper ca nu te-am “jignit” pt faptul ca am cerut sa schimb retete cu tine..oricum multumesc..diana

  3. diana Says:

    ma pot lipsi de galbenus?

    • Angela Says:

      fiind oul fiert, nu da probleme la femeile insarcinate, dar daca este cineva alergic, poti sa nu-l pui, nu o sa fie chiar asa cremoasa dar e buna!

      • diana Says:

        mersi mult ati pot cere prietenia pe fb…o am si pe a sotului tau m placea mult sa schimb retete cu tine sunt si eu o mare fana bucatariei..gatesc mult…pentru patru….daca ai placerea….diana

  4. Salsa verde – Bagnet verd – Sos verde de patrunjel Says:

    […] Leggi Articolo Originale Salsa verde – Bagnet verd – Sos verde de patrunjel by Angela […]


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