Risotto mari e monti – Risotto cu ciuperci si creveti


risotto mari monti (5)foto by danielfoto.it

Un risotto di classe ricco di gusto  e profumo che dedico alla mia amica Dana!

Acest risotto este plin de gust si parfum,este perfect atunci cand aveti oaspeti sau cand doriti sa va rasfatati!.Cu dedicatie pt Dana!

Ingrediente/Ingredienti

  1. 300 g orez / 300 g riso
  2. 0 ceapa / una cipolla
  3. o jumatate de morcov razalit/ mezza carota grattugiata
  4. 50 g hribi congelate/50 g porcini surgelati
  5. 100 g funghi misti congelati / 100 g funghi misti congelati
  6. 200 g creveti decorticati / 200 g gamberi puliti
  7. 50 g unt / 50 g burro
  8. ulei masline/ olio evo
  9. 1-2 linguri parmezan razalit / 1-2 cucchiaiate di grana
  10. 50 ml vin alb / 50 ml vino bianco
  11. sofran/zafferano
  12. sare/sale
  13. patrunjel/prezzemolo

Preparare/Preparazione

  1. Taiem ceapa cubulete mici si jumatate o punem intr-o craticioara,impreuna cu morcovul razalit in ulei de masline cald
  2. le calim dupa care adaugam ciupercile , sofranul si le acoperim cu apa, sare si cateva fire de patrunjel,lasam sa se fiarba pe jumatate
  3. intr-o cratita calim ceapa in ulei masline ,adaugam orezul pe care il lasam sa se prajeasca putin  amestecand mereu
  4. stropim cu vin alb si cand s-a evaporat vinul incepe sa punem supa de ciuperci fierbinte peste orez, punem cate putin si amestecam mereu
  5. cand mai sant circa 5-7 minute pt ca sa fie orezul copt adaugam creveti decorticati,
  6. continuam sa punem supa de ciuperci peste orez pana este absorbita de tot.Este important sa nu adaugati apa rece peste risotto,daca nu va ajunge supa incalziti putina apa
  7. stingem focul cand este fiert orezul,punem untul,si parmezanu si amestecam bine dupa care lasam 2 minute sub capac inainte de a servi!
  8. Presaram cu patrunjel verde si servim

ITALIANO

  1. Tagliamo la cipolla a cubbeti,meta la mettiamo in un pentolino a rosolare nel olio bollente con mezza carota grattugiata
  2. aggiungiamo i funghi,zafferano,sale foglie di prezzemolo e facciamo cuocere (meta cottura per i funghi)
  3. in una risotiera facciamo rosolare l’altra metà della cipolla ,dopo di che aggiungiamo il riso,che facciamo tostare dopo di che sfumiamo con vino bianco
  4. aggingiamo poco alla volta il brodo di funghi e mescoliamo
  5. quando mancano 5-7 minuti alla fine cottura del riso aggiungiamo i gamberi
  6. continuiamo con l’aggiunta del brodo di funghi, nel caso il brodo non basta riscaldiamo del acqua
  7. spegniamo il fuoco aggiungiamo burro e grana,mescoliamo per bene e lasciamo 2 minuti per mantecarsi sotto coperchio.
  8. spolveriamo con prezzemolo fine e portiamo in tavola

risotto mari monti (2)risotto mari monti (3)risotto mari monti (4)

 

Una Risposta to “Risotto mari e monti – Risotto cu ciuperci si creveti”

  1. Risotto mari e monti – Risotto cu ciuperci si creveti Says:

    […] Leggi Articolo Originale Risotto mari e monti – Risotto cu ciuperci si creveti by Angela […]


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