Dolce del rè con cocco – Prajitura regeasca cu cocos – Königs-Kokos-Kuchen


dolce cocos (1)foto by danielfoto.it

Un dolce di origini tedesche con un profumo exotico e di ottima presentazione.La ricetta e di Loredana che gentilmente me la presentata!.Grazie Loredana!

O prajitura nemteasca cu aroma exotica, reteta mi-a fost data de Loredana care a fost tare draguta si mi-a tradus-o.Multam fain, draga Loredana.

Ingrediente/Ingredienti

  • Primul aluat / primo impasto
  1. 3 galbenusuri / 3 tuorli
  2. 100 g zahar / 100 g zucchero
  3. 125 g unt/ 125 g burro
  4. 150 g faina / 150 g farina
  5. praf de copt / polvere lievitante per dolci
  • Al doilea aluat/ secondo impasto
  1. 3 albusuri/ 3 bianchi d’uovo
  2. 100 g unt/ 100 g burro
  3. 100 g cocos macinat / 100 g farina di cocos
  4. 100 g gris / 100 g semolino
  5. 90 g zahar / 90 g zucchero
  • Sirop / Bagna
  1. 250 ml lapte / 250 ml latte
  2.   jumatate de plic de vanilie/ aroma di vanilia mezza bustina

 

  • Glazura/Glassa
  1. ciocolata /cioccolato

Preparare/preparazione

  1. amestecam galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma dupa acare adaugam restul ingredientelor de la aluatul 1 (untul trebuie sa fie la tempeartura camerei )
  2. punem in tava acoperita cu hartie de copt si intindem aluatul
  3. batem albusurile spuma cu zaharul
  4. intre timp amestecam untul topit cu grisul si cocosul dupa care punem si albusurile,amestecam si punem peste celalat aluat in tava
  5. dam la cuptor la 200 C circa 30 minute (aveti grija sa nu se arda)
  6. cand scoatem din cuptor punem laptele fierbinte in care am dizolvat vanilia
  7. cand se raceste puteti adauga glazura (eu am preferat fara)

ITALIANO

  1. mescoliamo i tuorli con lo zucchero ,dopo di che aggiungiamo il resto degli ingredienti del primo impasto (il burro deve essere morbido)
  2. mettiamo l’impasto in una teglia coperta di carta forno
  3. montiamo i bianchi con lo zucchero
  4. in un altra ciotola mettiamo il burro fuso e lo mescoliamo con il semolino e la farina di cocco dopo di che mettiamo i bianchi
  5. mettiamo tutto in forno a 200C per 30 minuti (atenti a non brucciare il dolce)
  6. quando e cotta mettiamo sopra il latte bolente (prima mettiamo la vanilina )
  7. appena fredda si puo aggiungere una glassa al cioccolato , io ho preferito nn aggiungerla

dolce cocos (2)dolce cocos (3)

7 Risposte to “Dolce del rè con cocco – Prajitura regeasca cu cocos – Königs-Kokos-Kuchen”

  1. ileana Says:

    cioa angela,felicitari,foarte buna prajitura,astazi am facut-o si deja nu mai este…………

  2. Angela Says:

    eu am folosit o tava patrata de 25 cm X25 cm .

  3. ileana Says:

    ciao angela,prajitura arata foarte bine,cu siguranta o s-o probez si eu zilele urmatatoare,tava cat de mare trebuie sa fie,ca sa nu-mi iasa prea subtire sau prea groasa.merci !

  4. Angela Says:

    Multumesc frumos de reteta,mai am pana sa ajung maestra!

  5. Loredana Maxim Says:

    Bravo Angela…a iesit perfect,esti maestra!


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