Torta salata di crepes con funghi e speck – Tort sarat din clatite cu ciuperci si jambon afumat


 

crepes funghi foto by Danielfoto.it

Una torta salata che e ottima come antipasto freddo oppure caldo,va bene anche come piatto unico,insomma si presta bene!

O tort sarat cu clatite si ciuperci ,care arata bine,e gustos si merge atat ca aperitiv rece cat si ca aperitiv cald,sau o cina mai usoara.

Ingrediente/Ingredienti

  1. 8 clatite 24 cm diametru/ 8 crepes 24 cm diametro
  2. 900 g ciuperci congelate amestecate/ 900 g misto funchi surgelato
  3. 40 g sunca/ 40 g prosciutto cotto
  4. 60 g jambon afumat / 60 g speck
  5. 25 g unt / 25 g burro
  6. 25 g faina/25 g farina
  7. 250 ml lapte / 250 ml latte
  8. nucsoara,sare,piper/ noce moscata,sale,pepe
  9. ulei masline/olio evo
  10. o ceapa / una cipolla
  11. o bucatica morcov/ un pezzettino carota
  12. patrunjel/prezzemolo
  13. branza parmezan razalita / parmegiano

Preparare/Preparazione

  1. Intr-o tigaie punem ceapa la cali impreuna cu morcovul razalit ,saram nitel dupa care adaugam ciupercile
  2. lasam la foc mic sa scada ametecand cateodata,
  3. cand ciupercile sant coapte punem piper  sunca si jambonul taiate marunt si le blenduim.
  4. intre timp pregatim sosul beschamel ,incalzim laptele ,intr-o craticioara punem untul la incalzit ,adaugam faina si o desfacem in unt dupa care turnam incet laptele,amestecam incontinuu la foc mic pana se ingroasa.Punem sare si nucsoara
  5. peste sos adaugam ciupercile patrunjel taiat marunt si amestecam
  6. intr-o tava de tort daca se poate cu pereti detasabili punem hartie de copt, asezam primul strat o clatita si acoperm cu sosul de ciuperci si o mana de parmezan ,continuam pana se termina compozitia si clatitele
  7. peste ultima clatita punem cateva bucatele de unt si parmezan din belsug,acoperim cu hartie aluminiu si dam la cuptro la 190C
  8. dupa circa 15 minute luam aluminiu jos si lasam la cuptor inca 10-15 minute pana ce este frumos aurie.
  9. este buna atat calda cat si rece.

ITALIANO

  1. in un tegame mettiamo la cipolla tagliata a cubetti a rosolare,insieme con la carota gratugiata saliamo e aggiungiamo i funghi .
  2. facciamo andare a fuoco piano finche i funghi sono cotti
  3. aggiungiamo pepe ,il prosciutto e lo speck passiamo tutto nel mixer
  4. nel fratempo prepariamo la besciamella,riscaldiamo il burro anggiungiamo la farina e poi poco alla volta mettiamo il latte,mescoliamo a fiamma bassa finche si adensa,aggiustiamo di sale e noce moscata
  5. mettiemo dentro la besciamella i funghi e prezzemolo tritato
  6. in una teglia per le torte mettiamo carta forno e facciamo strati,partiamo con la crepes,che copriamo con i funghie una manciata di parmegiano,crepes,funcghi parmeggiano..
  7. ultimo strato crepes coperte di fiocchi burro e parmeggiano
  8. copriamo con alluminio e mettiamo in forno a 190C dopo 15 minuti togliamo la pellicola e facciamo dorare per altri 10-15 minuti.
  9. E buono sia caldo che freddo.

torta crepes funghi speck (4)torta crepes funghi speck (3)torta crepes funghi speck (1)torta crepes funghi speck (2)

_W5A3211

3 Risposte to “Torta salata di crepes con funghi e speck – Tort sarat din clatite cu ciuperci si jambon afumat”

  1. Angela Says:

    Ce bine imi pare,ce bine imi pare,ce bine imi pare!!!!

  2. madalina luminita smadici Says:

    foarte bun am facut si eu e super super


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: