Brioschine friabili -Cornulete cu bors superfragede


cornulete bors (3)foto by Danielfoto.it

Queste brioschine sono specifice della Romania,e si preparanno con il “bors alimentare” un prodotto tipico rumeno che si trova anche in certi supermercati italiani oppure nei negozi rumeni.Il “Bors alimentare” non e altro che un brodo acido di crusca fermentata.

Cornuletele astea sant superfragede,gustoase,rapide,ieftine cu spor …ce sa va mai zic pe mine m-au cucerit !Am vazut de multe ori pe internet reteta de cornulete cu bors dar erau toate diferite si nu imi inspirau incredere,dar am avut ocazia sa le gust la cineva si am cerut reteta ,am fost norocoasa ca am capatat si bors de doua portii asa ca le-am probat imediat!Merita sa le probati ca sant tare gustoase!

Ingrediente/Ingredienti

  1. 250 ml bors / 250 ml “bors alimentare” cioe brodo acido di crusca fermentata
  2. 500 ml ulei / 500 ml olio semi
  3. drojdie cat o nuca/ un cubbeto lievito di birra
  4. 1 lingurita zahar/ un cucchiaino zucchero
  5. faina cat cuprinde (cam 900g) / farina quando serve ( al in circa 900g)
  6. zahar pudra/zucchero a velo
  7. dulceata de prune/confetura di prugne
  8. nuci/noci

Preparare/Preparazione

  1. punem intr-un bol drojdia si zaharul plus putin bors,amestecam
  2. dupa 5 minute adaugam restul de bors, uleiul un strop de sare si faina cat cuprinde
  3. facem un aluat care sa nu se prinda de maini si il punem in frigider timp de 20 minute,acoperit cu pelicula pt alimente
  4. luam bucati de aluat pe care le intindem in forma rotunda,taiem ca sa formam triunghiuri pe care le umplem cu gem.Ca sa nu curga gemul din cornulete este bine sa adaugati putina nuca macinata in dulceata.
  5. le punem la cuptor la 180C pana cand sant rumene,dupa care le tavalim in zahar pudra.

ITALIANO

  1. mettiamo in un catino il lievito con un cucchiaino di zucchero poco”bors” mescoliamo e lasciamo lievitare per 5 minuti
  2. aggiungiamo il resto di “bors” olio un pizzico di sale e la farina
  3. prepariamo un impasto che si puo lavorare senza che si appiccica su le mani dopo di che lo mettiamo in frigo per 20 minuti avolto in pellicola
  4. prensiamo pezzi d’impasto che stendiamo con il mattarello tagliamo a triangoli che riempiamo con la confettura,Per far si che la confettura non colli dal impasto e bene aggiungere della farina di noci oppure qulche biscotto sbricciolato.
  5. mettiamo nel forno a 180C finche sono dorate e le spolveriamo con lo zucchero a velo .

cornulete bors (6) cornulete bors (1)

cornulete bors (2) cornulete bors (5) cornulete bors (4)

3 Risposte to “Brioschine friabili -Cornulete cu bors superfragede”

  1. Angela Says:

    Nu se poate inlocui…toricum iti zic ca eu am gasit si la Auchan si la Carrefour…poate ai noroc si dai si tu de el !Oricum iti zic ca sant minunate cornuletele astea!!!

  2. ileana Says:

    ciao angela,imi plac foarte mult cornuletele,acum cateva saptamani am facut reteta cu untura,dar vreau sa o incerc si pe acesta cu bors,doar ca nu cred ca o sa gasesc bors,cu ce pot sa-l inlocuiesc si……..se poate inlocui sau este necesar neaparat bors?


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