Pesto


pesto-7foto by Danielfoto.it

rinomata salsa ligure  che conquista con il suo profumo,va bene per condire pasta ,insalata ,sughi.Io ho usato del basilico ligure  per di più e ho aggiunto qualche foglia di basilico napoletano( con foglie grosse)

este un sos foarte renumit provine din Liguria   ,are o aroma puternica de busuioc si se foloseste  cu pasta,puteti sa condimentati salate,sosuri,verdeturi grillate. se pregateste in putin timp  si puteti sa-l congelati in cutiute mici .cantitatea de usturoi pe care o folositi depinde doar de gustul vostru personal ,eu va sfatuiesc asa : chiar daca usturoiul nu va place deloc ,e bine sa puneti o cantitate mica in pesto ,rezultatul final e mult mai bun

Ingredienti/ingrediente

  1. 40 frunze de busuioc / 40 foglie di basilico
  2. un varf de lingurita de sare mare/ un pizzico di sale grosso
  3. 3 catei de usturoi / 3 spicchi d’aglio
  4. 30 g seminte de pin (pinoli) / 30 g pinoli
  5. 25 g parmezan razalit / 25 g parmigiano
  6. 100ml ulei masline/ 100 ml olio evo

Preparare/preparazione

  1. curatam frunzele de busuioc cu o carpa ,nu le spalam ,
  2. punem frunzele de busuioc in blender impreuna cu sarea care le ajuta sa isi pastreza culoarea si macinam.adaugam usturoiul si  semintele de pin si macinam ,
  3. punem parmezanul si uleiul si amestecam bine ca sa se omogenizeze salsa,daca e nevoie putei sa mai adugati putin ulei
  4. daca doriti puteti sa-l congelati sau cel mai simplu  fierbeti niste spaghete ,incalziti  putin unt intr-o tigaie ,adaugati pesto,stingeti focul puneti spaghetele fierbinti(scurse de apa)si amestecati,serviti cu parmezan razalit

ITALIANO

  1. puliamo le foglie di basilico con uno straccio ,non si lava
  2. se avete un mortaio di marmo iniziate a pestare  le foglie con il sale ,aggiungete l’aglio,i pinoli,il parmigiano ,a alla fine l’olio
  3. comunque anche senza mortaio con l’aiuto di un buon frulattore si puo ottenere un buon pesto,mettiamo nel frullatore le foglie  e il sale  grosso,e cominciamo a girare ,aggiungiamo i pinoli,l’aglio,il parmigiano e fruliamo,alla fine mettiamo  un buon olio di oliva  finche otteniamo la consistenza desiderata
  4. il pesto si può congelare ,opp. usare subito per condire un buon piatto di pasta

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