Panna cotta al caramello – “Panna cotta” cu caramel


panna cotta caramello (2)  foto by Danielfoto.it

Panna cotta con caramello è un dolce  che fa una bella figura sia per come si presenta che per il suo gusto!

“Panna cotta” cu caramel este un desert tipic italian care pe langa ca este aspectuos este delicat si gustos!Numele tradus ar fi :smantana coapta,dar e mai bine sa pastram numele original la fel cum am facut si cu anumite mancaruri romanesti tipice.

Ingrediente/Ingredienti

  1. 600 ml smantana pt frisca/ 600 ml panna fresca da montare
  2. 150 g zahar/150 g zucchero
  3. 8 g gelatina / 8 g gelatina in fogli
  4. vanilie/vaniglia
  5. 100 g zahar pt caramelizat/ 100 g zucchero per caramello

Preparare/preparazione

  1. intr-o craticioara cu fundul gros topim zaharul pana se caramelizeaza,aveti grija sa nu-l ardeti ca e amar dupa aia
  2. punem caramelul (atentie sa nu va ardeti) in forme de aluminiu monoportie(cuki) daca nu aveti puteti pune si in vase de metal,lasam sa se raceasca
  3. punem smantana intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu zaharul si vanilia
  4. punem gelatina la rehidratat in apa rece 5 minute
  5. cand fierbe smantana,stingem focul,adaugam gelatina stoarsa de apa ,amestecam bine si punem frisca in formele cu caramel
  6. lasam sa se raceasca putin dupa care le punem la rece in frigider (3-4 ore)
  7. pt a le servi le rasturnam pe o farfurie facem o mica gaura pe fundul formei de aluminiu iar desertul o sa alunece frumos pe farfurie impreuna cu caramelul.

ITALIANO

  1. in un pentolino con fondo spesso mettiamo a sciogliersi lo zucchero per fare il caramello
  2. il caramello lo mettiamo nelle formine monoporzione di alluminio
  3. finche si raffredda il caramelo mettiamo a mollo la gelatina in acqua fredda
  4. mettiamo in un pentolino la panna,lo zucchero e la vaniglia,le sistemiamo su fiamma bassa
  5. quando  bolle la panna spegniamo il fuoco,aggiungiamo la gelatina strizata per bene e mescoliamo finchè la gelatina si scioglie
  6. mettiamo la panna nelle forme e quando si sono raffreddate le mettiamo nel frigo per 3-4 ore
  7. per servire le mettiamo capovolte su un piatto ,facciamo un piccolo buco sul fondo della forma di alluminio  cosi la panna cade sul piatto avolta dal caramello

panna cotta caramello (4)panna cotta caramello (5)panna cotta caramello (6)panna cotta caramello (3)

Una Risposta to “Panna cotta al caramello – “Panna cotta” cu caramel”

  1. Panna cotta al caramello – “Panna cotta” cu caramel Says:

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