Pollo con cachi – Pui cu kaki


foto by Danielfoto.it

 

Un piatto autunnale con la dolcezza dei cachi ed i vari aromi si dimentica del brutto tempo e ti viene la voglia di stare con gli amici!

Pentru cei care nu cunosc,cachi sant fructe rotunde de culoare portocalie,foarte dulci .Folosite in aceasta mancare dau o nota de dulceata si aroma deosebite.

Ingredienti/Ingrediente

  1. 800 g pulpe de pui dezosate/ 800 g sovracosce di pollo senza le ossa
  2. 3 cachi / 3 kaki
  3. 600 ml passata de rosii / 600 ml passata di pomodoro
  4. o ceapa/ una cipolla
  5. un morcov/ una carota
  6. frunza de telina/ una costa di sedano
  7. o jumatate de ardei rosu / mezzo peperone rosso
  8. 100 ml vin / 100 ml vino bianco
  9. sare,piper/sale,pepe
  10. 2 linguri otet balsamic/2 cucchiai aceto balsamico
  11. 2 linguri sos de soia/ 2 cucchiai salsa di soia
  12. ardei iute / peperoncino
  13. ulei masline/olio oliva

Pregatire/Preparazione

  1. dezosam carnea si o punem intr-o tigaie incapatoare in care am incalzit putin ulei masline
  2. cand a prins un pic de culoare adaugam,morcovul,ceapa si coada de telina,taiate marunt,amestecam,saram si piperam .
  3. cand sant inmuiate verdeturile stropim cu vinul alb lasam sa se evapore ,adaugam ardeiul taiat felii subtiri
  4. adaugam sosul de rosii si putina supa calda (apa calda cu vegeta)lasam sa fiarba pana ce carnea e aproape gata
  5. punem sosul de soia,otetul si amestecam,
  6. punem cachi in pasatorul de verdure si punem pireul obtinut in tigaie,amestecand bine
  7. adaugam putin ardei iute,gustam de sare si piper
  8. servim cu orez fiert sau pireu de cartof

ITALIANO

  1. togliamo la carne dalle ossa e la tagliamo in piccoli pezzi
  2. rosoliamo la carne in olio caldo, dopo di che aggiungiamo la carota,la cipolla e il sedano tagliate a cubetti ,una spolverata di sale ed una di pepe
  3. sfumiamo con del vino bianco ,aggiungiamo il peperone tagliato a strisce
  4. mettiamo il pomodoro ,del brodo e facciamo cuocere a fiamma bassa
  5. verso fine cottura aggiungiamo la salsa di soia e l’aceto,mescoliamo,
  6. passiamo nel passaverdura i cachi che mettiamo nel tegame,faccaimo cuocere per altri 10 minuti,aggiungiamo del peperoncino,una aggiustatina di sale e pepe
  7. portare in tavola con del riso al inglese,pure di papate…

Una Risposta to “Pollo con cachi – Pui cu kaki”

  1. Pollo con cachi – Pui cu kaki Says:

    […] See the rest here: Pollo con cachi – Pui cu kaki […]


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