Marmellata aromata di pere,agrumi e uvetta – Marmelata aromata de pere,citrice si stafide


Questa marmellata di pere ,agrumi e uvetta ha un profumo intenso dato dagli agrumi.Come avrete già notato la mia cucina e una aromata,piena di profumo e sapore dato che mi piace usare le erbe aromatiche di tutti gli tipi.

Acest amestec de pere,citrice si stafide,are un miros si un gust aromat,intens,atragator.A-ti observat cu siguranta ca imi place sa gatesc  folosind mult plantele aromatice si combinatiile acru-dulce,dulce-sarat pt a avea o paleta larga de gusturi care sa ne incante papilele gustative.

Ingrediente/Ingredienti

  1.  1 kg pere  curatate si fara samburi/ 1 kg pere senza buccia e torsolo
  2. 500 g zahar brun/ 500 g zucchero di canna
  3. 1 lamaie bio  / un limone di Amalfi
  4. 1 grape-fruit/ un pompelmo
  5. o portocala/ un arancia
  6. 200 g stafide/ 200 g uvetta
  7. 80 ml rom  / 80 ml rhum

Preparare/preparazione

  1. Trebuie sa folosim pere  verzi care inca nu sant coapte ,le curatim de coaja si de samburi si le macinam ,puteti sa lasati si bucatele un pic mai mari
  2. luam o lamaie si o macinam asa intreaca cu coaja cu tot, de acce trebuie sa fie bio
  3. curatam portocala si grapefruitul si le macinam si pe ele
  4. punem si citricele peste perele macinate si adaugam zaharul,amestecam si lasam peste noapte
  5. a doua zi punem la fiert circa o ora,amestecand  dupa care adaugam stafidele si mai fierbem 45 minute sau chiar mai mult daca e dulceata noastra este inca lichida
  6. la sfarsit adaugam si romul
  7. se pastreza la racoare

ITALIANO

  1. abbiamo bisogno di pere non mature, alla quale togliamo la buccia e il torsolo
  2. frulliamo le pere
  3. frulliamo anche il limone con la buccia,mi raccomando limoni veri
  4. togliamo la buccia la arancia e al pompelmo e poi le frulliamo
  5. mettiamo insieme la frutta e lo zucchero e lasciamo per una notte a riposare
  6. il giorno dopo mettiamo sul fuoco ,fiamma media e facciamo cuocere per un ora,dopo di che aggiungiamo l’uvetta
  7. facciamo cuocere ancora per 45 minuti ,se e ancora troppo liquida continuiamo la cottura,
  8. verso la fine aggiungiamo anche il rhum
  9. sistemiamo il composto nei vasetti sterilizzati ,giriamo per 2 minuti a testa in giù ogni vasetto
  10. facciamo raffreddare e dopo le sistemiamo in un posto fresco

3 Risposte to “Marmellata aromata di pere,agrumi e uvetta – Marmelata aromata de pere,citrice si stafide”

  1. Angela Says:

    Ancutza..aceasta marmelata este super aromata, eu iti zic din tot sufletul sa probezi daca vrei sa manaci ceva aromat!

  2. Ancutza Says:

    Ma inspira mult marmelata ta, suntem pe aceeasi lungime de unda cu folositul plantelor aromatice si mancarurilor parfumate:).

  3. Marmellata aromata di pere,agrumi e uvetta – Marmelata aromata de pere,citrice si stafide Says:

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