Il rotolo con le fragole è un dolce fresco, per ricordarci la primavera!
Rulada cu cpasuni este o prajiturica simpla care ne aminteste primavara!
Ingrediente/Ingredienti
- 4 oua/ 4 uova
- 240 g zahar /240 g zucchero
- 80 g faina / 80 g farina
- 40 g amidon / 40 g fecola
- unt /burro
- Ripieno/Umplutura
- 300 g capsuni/ 300 g fragole
- 350 ml frisca/ 350 ml panna
- 85 g zahar / 85 g zucchero
- 75 g amidon / 75 g amido
Preparare/preparazione
- batem albusurile spuma cu 120 g zahar si un strop de sare
- batem galbenusurile cu 120 g zahar pana devin cremoase si zaharul nu se mai simte
- amestecam albusurile cu galbenusurile si presaram faina si amidonul ,cand punem faina amestecam usor cu o lingura ca sa nu se “lase” aluatul pe o tava de aragaz pune o foaie de copt si o ungem cu unt topit ,punem aluatul il intindem bine punem la copt la 180 C timp de 12- 15 minute
- scoatem foaia din cuptor o rulam in servet umed,lasam la racit circa 30 minute timp in care pregatim crema
- blenduim capsunile cu frisca, amestecam zaharul cu amidonul dupa care turnam amestecul de frisca si capsuni incetisor cu amidonul.Daca va place adaugati si putina vanilie
- punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa,aveti grija sa nu se prinda
- lasam sa se raceasca putin dupa care luam foaie de aluat din servet si o acoperim cu crema ,rulam din nou in servet si dam la rece
- inainte de a servi presaram cu zahar pudra sau cacao ,daca va place serviti cu frisca sau stropita cu putin topingg de capsuni
ITALIANO
- montiamo gli albumi a neve con 120 g zucchero e un pizzico di sale ,montiamo i tuorli con 120 g zucchero finche sono cremosi mescoliamo insieme i bianchi con i tuorli e aggiungiamo la farina e l’amido ,piano piano,mescoliamo
- su una teglia da forno mettiamo la carta forno e la spennelliamo con del burro fuso,mettiamo l’impasto e facciamo cuocere a 180 C per 12-15 minuti
- togliamo l’impasto dalla teglia e lo mettiamo su un canovaccio umido,lasciamo raffreddare per 30 minuti intanto prepariamo la crema
- mettiamo nel frulatore la panna e le fragole e le tritiamo per bene
- mescoliamo l’amido con lo zucchero e pian pianino aggiungiamo il composto di fragole
- mettiamo sulla fiamma bassa , mescoliamo finchè si addensa
- lasciamo raffreddare un attimo e mettiamo la crema dentro il rotolo
- rotoliamo ancora nel canovaccio e mettiamo in frigo per circa 2 h
- prima di servire spolveriamo con zuchero a velo oppure cacao ,a piacere aggiungere panna montata oppure un goccio di toping di fragole
19 giugno 2012 alle 19:07
Multumim!
18 giugno 2012 alle 23:35
Foarte bun! Sa o devorati cu pofta!
18 giugno 2012 alle 06:47
[…] Link: Rotolo con fragole – Rulada cu capsuni […]