Capriolo alla valdostana- Caprioara valdostana


Un piatto da preparare con capriolo adulto , la ricetta e per 6 persone.Io ho usato vino bianco al posto di quello rosso ma secondo me era meglio il rosso.

Aceasta tocanita este buna daca folositi carne de caprioara adulta, reteta este pt 6 persoane.Eu am folosit vin alb,dar e mai bun cu vin rosu ,asa cum zice reteta.

Ingrediente/Ingredienti

  1. 1,5 kg carne de caprioara/ 1,5 kg carne capriolo
  2. unsoare / strutto
  3. 1 lingura de tuica / 1 cucchiaio grappa
  4. o lingura faina/ un cucchiaio farina
  5. 4 rosii / 4 pomodori
  6. 100 ml smantana/ 100 ml panna
  7. vin rosu/ vino rosso
  8. ceapa/ cipolla
  9. frunze de telina / coste di sedano
  10. morcov/ carota
  11. cimbru,piper,dafin,cuisoare,ienupar,scortisoara sare,piper/ timo,alloro,chiodi di garofano,ginepro,cannella,sale,pepe

Preparare/preparazione

  1. pregatim marinata cu vin, condiente ,ceapa,telina si morcov taiate
  2. o punem peste carne si lasam 2 zile in frigider
  3. scoatem carnea afara si filtram marinata
  4. intr-o oala punem la incalzit unsoarea si adaugam carnea pe care o intoarcem de cateva ori ca sa prinda culoare, stropim cu tuica si adaugam o lingura de faina,amestecam sa prinda culoare ,saram si piperam
  5. adaugam marinata filtrata si rosiile din care scoatem semintele
  6. .lasam sa fiarba la foc mic ,circa o  ora jumatate
  7. adauam smantana si servim cu mamaliga

ITALIANA

  1. preparare una marinata cruda con vino rosso e gli aromi,e la verdura tagliata a pezzi
  2. copriamo la carne tagliata a pezzi e  la lasciamo per 2 giorni in frigo
  3. togliamo la carne e filtriamo la marinata
  4. rosoliamo la carne nel strutto caldo, aggiungiamo la grappa e lasciamo sfumare,cospargiamo la carne di farina e rosolare ancora finchè i pezzi sono ben coloriti,aggiungiamo sale e pepe
  5. aggiungiamo la marinata e i 4 pomodori pelati e puliti di semi
  6. lasciamo a fuoco lento per un ora mezza dopo di che aggiungiamo la panna
  7. lasciamo cuocere per altri 5 minuti
  8. e buona con polenta

3 Risposte to “Capriolo alla valdostana- Caprioara valdostana”

  1. Angela Says:

    Sa-ti fie de bine…ce sa zic mai mult? Data viitoare te invit si pe tine!Asa ca sa-ti multumesti si gura nu numai ochisorii!

  2. Mirela Says:

    :((( Acum chiar ca esti rea? De unde sa iau eu carne de caprioara, ca aici costa o avere? Oricum, ma hranesc din priviri cu minunatia ta si ma declar pe deplin multumita.

  3. Capriolo alla valdostana- Caprioara valdostana Says:

    […] Visit link: Capriolo alla valdostana- Caprioara valdostana […]


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