Salmone con maionese al dragoncello – Somon cu maioneza si tarhon


Un piatto raffinato ma di facile esecuzione. La bella figura e assicurata anche senza stare tutto il giorno in cucina!Mi raccomando usate il salmone fresco !

O mancare rafinata,dar care se pregateste in mod simplu.Cu siguranta o sa placa tuturor rezultatul ,va sfatuiesc sa folositi somon proaspat.

Ingrediente/ingredienti

  1. somon / salmone fresco
  2. 1 galbenus / un tuorlo
  3. ulei de floarea soarelui / olio di girasole
  4. tarhon in otet / aceto al dragoncello
  5. lamaie/limone
  6. sare,piper / sale, pepe
  7. fenicul/finocchio
  8. frunze de telina / sedano
  9. ceapa/cipolla
  10. patrunjel verde / prezzemolo
  11. vin alb / vino bianco
  12. salata verde / insalata
  13. o lingurita de mustar / un cucchiaino di senape

PREPARARE/PREPARAZIONE

  1. Intr-o cratita punem fenicului taiat,vinul,sare si piper,ceapa taiata felii,telinana feliata, frunzele de patrunjel si cateva felii de lamaie.adaugam apa si punem pe foc
  2.  Cand fierbe  asezam filetul de somon cu pielea in jos si lasam sa fiarba 7-8 minute
  3. lasam la racit in supa dupa care il scoatem,  luam pielea de pe el si il asezam pe o farfurie cu salata
  4. pregatim maioneza folosind galbenusul ,mustarul si ulei de floarea soarelui
  5. cand e gata maioneza adaugam putina apa (circa 50 ml ) si amestecam punem otetu de pe tarhon si cateva frunze taiate marunt,adaugam suc de lamaie si un strop de sare
  6. stropim somonul cu sosul de maioneza si servim

ITALIANO

  1. in una padella mettiamo gli aromi,cipolla,limone,finocchio,vino,sale,pepe e sedano. aggiungiamo acqua e mettiamo sul fuoco
  2. quando bolle sistemiamo anche il salmone con la pelle sotto,lasciamo cuocere per 7-8 minuti
  3. spegniamo i fuochi e facciamo raffreddare nel brodo
  4. togliamo la pelle e lo sistemiamo su un letto d’insalata
  5. prepariamo la maionese con un tuorlo,un cucchiaio di senape ,pizzico di sale e olio di girasole.Aggiungiamo alla maionese,qualche goccia di succo limone,al in circa 50 ml acqua,aceto di dragoncello e delle foglie di dragoncello
  6. spalmiamo la maionese sul salmone ed e pronto da portare in tavola

5 Risposte to “Salmone con maionese al dragoncello – Somon cu maioneza si tarhon”

  1. Angela Says:

    Ciao Veronica,m-am gandit si eu ,am probat ,dar deocamdata mai trebuie sa muncesc!

  2. veronica drugas Says:

    Angela, stii la ce m-am gandit?!
    Ai incercat sa contactezi vreo editura sa iti publice retetele asa cum le pui si aici, in versiune bilingva?
    Unde mai pui ca ai si poze grozave, care detaliaza fiecare faza!

  3. Angela Says:

    Grazie!!!!!

  4. dany Says:

    buonooo… meravigliosooooo

  5. Salmone con maionese al dragoncello – Somon cu maioneza si tarhon Says:

    […] Visit link: Salmone con maionese al dragoncello – Somon cu maioneza si tarhon […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: