Crostata con nutella – Tarta cu nutella


Non si può resistere alla crostata con nutella che e un connubio perfetto tra due meraviglie, la crostata e la nutella.In questa versione la crema di nutella non e secca anzi e cremosa e buona come sempre.

Nu se poate rezista acestei tarte! Sant doua minunatii care se imbina perfect, crostata si nutella!Nu va speriati, crema de nutella nu o sa devina tare in cuptor, o sa ramana moale si cremoasa ca de obicei!

Ingrediente / ingredienti

  1. 250 g faina/ 250 g farina
  2. 50 g faina de alune / 50 g farina di nocciole
  3. 2 galbenusuri / 2 tuorli
  4. 125 g unt / 125 g burro
  5. 100 g zahar / 100 g zucchero
  6. coaja lamaie / buccia di limone
  7. o jumate lingurita praf de copt / mezzo cucchiaino lievito per dolci

Crema / Crema

  1. 400 ml lapte/ 400 ml latte
  2. 1 ou / 1 uovo
  3. 40 g amidon 7 40 g amido
  4. 40 g faina / 40 g farina
  5. 80 g zahar / 80 g zucchero
  6.  450 g nutella / 450 g nutella
  7. vanilie / vanilina

Preparare/preparazione

  1. amestecam untul la temperatura camerei cu restul ingredientelor pana ce obtinem un aluat, pe care il intindem in forma de tarta de 26 cm diametru si dam la rece 30 minute
  2. amestecam faina, amidonul,oul , zaharul si vanilia dupa care adaugam incet laptele caldut ,punem pe foc mic pana se ingroasa. Lasam la racit si cand este calduta adaugam nutella si amestecam bine.
  3. luam tava din frigider facem cateva gauri cu o furculita,punem o foaie de hartie de copt si boabe de orez sau fasole ( ca sa nu se ridice aluatul in sus ) si o dam la cuptor la 180 C timp de 15 minute
  4. scoatem tava din cuptor, scotem hartia cu boabele de orez sau fasole si turnam crema ,dupa care dam la  cuptor inca 20-25minute.
  5. o lasam la racit dupa care taiem si servim
  6. Daca nu aveti faina de alune inlocuiti cu faina normala.

ITALIANO

  1. mescoliamo il burro a temperatura ambiente con il resto degli ingredienti, l’impasto ottenuto lo stendiamo tra due fogli di pellicola e lo sistemiamo in una teglia da crostata che mettiamo nel frigo per 30 minuti
  2. prepariamo la crema,mescolando la farina con amido,vaniglia,uovo, zucchero e il latte tiepido. Mettiamo la pentola sulla fiamma bassa ,mescoliamo sempre con una frusta finche si addensa.appena si reffredda un pò aggiungiamo la nutella e amalgamiamo
  3. riscaldiamo il forno a 180 C ,togliamo la teglia dal frigo ,bucherelliamo con i rebbi di una forchetta ,copriamo con carta forno e fagioli secchi e mettiamo in forno per 15 minuti
  4. tiriamo fuori la teglia dal forno ,togliamo il foglio di carta con i fagioli e aggiungiamo la crema di nutella ,rimetiamo nel forno per altri 20- 25 minuti
  5. appena cotta lasciamo raffreddare prima di servire
  6. nel caso non avete la farina di nocciole sostituite con farina normale
  7. .

 

9 Risposte to “Crostata con nutella – Tarta cu nutella”

  1. Angela Says:

    Perfect!Inseamna ca le-a placut!

  2. dany Says:

    sa iti spun ca am gasit mai putin de un sfert…. atunci nu se poate gandi rau…. iupyyy ciao, ciao

  3. Angela Says:

    Ce bine imi pare ca ai avut succes cu aceasta crostata!Sa le fie de bine tuturor celor pe care i-ai servit!Am sa-i transmit lui Dani!

  4. dany Says:

    maine iti spun ce vor spune de crostata cu nutella….. am facut 2, nu una

    • dany Says:

      a fost super buna crostata… nu mai spun de laude, pe carte vreau sa ti le impartasesc si sa le impartim….

      Sarbatori fericite, familiei…. si spunei lui Dani, ca mereu cand plec spre casa, imi amintesc cuvintele lui… pa pa, va pupic

  5. Angela Says:

    Grazie mille,Adriana!

  6. Adriana Chiola Says:

    Hai ragione, mia cara!!!Non si può resistere alla crostata con la nutella!!! complimenti!!!

  7. Angela Says:

    Brava…cosi si fa..mica si mangia sempre il solito panettone!

  8. dany Says:

    buona buona buona….lo preparerei per il 23, il giorno del brindisi natalizio in reparto….


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