Come tostiamo le nocciole – Cum prajim alunele


Un procedimento semplice che permette di far si che le nocciole si mantengono a lungo e guadangano in gusto e sapore.Cosi tostate si possono cucinare,tritare oppure mangiuchiarle una ad una nelle fredde serate invernali.Le nocciole sono piccoline ,ma sono state racolte con le mie manine(e quelle dei ragazzi) dal Valssasina.

Intotdeauna mi-au placut alunele, dar de cand am invatat sa le prajesc nu ma mai pot opri din mancat …si asta nu e prea bine ca doar sant pline de calorii!Oricum de unde tot iei si nu mai pui se gata ,asa ca in curand termin si eu cu alunele.Aceste alune le-am cules in Valssasina dintr-o padure de aluni.

Preparare/Preparazione

  1. Alunele intregi le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt ,incercam sa facem un strat asa ca, in functie de cate sant, folosim o tava mai mare ca sa nu fie prea inghesuite
  2. dam la cuptor la 180 C, cuptorul trebuie sa fie deja incalzit.
  3. daca sant mai putine si mai micute ajunge 10 minute ,daca nu dupa 15 minute e bine sa le gustati.
  4. lasam sa se raceasca dupa care se pot servi sau pune in camara la pastrat .

ITALIANO

  1. sistemiamo le nocciole in una teglia coperta con carta forno, cerchiamo di fare un stratto solo, caso mai usiamo una teglia grande
  2. mettiamo nel forno a 180C nel forno gia riscaldato
  3. se sono piccole bastano 10 minuti se no lasciatele 15 minuti, e meglio assagiarle
  4. lasciate raffredare dopo di che si possono servire

 

2 Risposte to “Come tostiamo le nocciole – Cum prajim alunele”

  1. Angela Says:

    Ciao Geta,le lasi asa in coaja si se pastreaza bine!Asta daca bineinteles reusesti sa nu te atingi de ele!La mine a fost dragoste la prima vedere…pana nu erau tostate nici nu ma uitam catre ele ,dupa care le-am terminat intr-o saptamana!

  2. Geta Says:

    Buna ziua Angela,
    Odata coapte le spargem sau se pastreaza in coaja ?
    Asta desigur daca nu vreau sa le mananc imediat.
    Multumesc,Geta


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: