Croccante dell’amore – Biscuiti crocanti


Sono dei croccanti leggeri ,nel senso che non ti spacchi la dentiera ,molto aromati e profumati ! Si mantengono in una scatola di latta ,messa in frigo per 10 – 12 giorni ,cosi ci possiamo gratificare ogni tanto senza acumullare troppe calorie!

Acesti biscuiti crocanti ,nu sant biscuiti obisnuiti ,sant foarte subtiri ,sant crocanti si au un gust minunat .Se pastreaza intr-o cutie in frigider pana la 10 – 12 zile.

Ingrediente/ingredienti

  1. 150 ml smantana de frisca / 150 ml panna da montare
  2. 165 g zahar / 165 g zucchero
  3. 140 g nuci decojite / 140 g noci sgusciate
  4. 30 g faina / 30 g farina
  5. 30 g coji de lamaie  confiate / 30 g canditi

Preparare/preparazione

  1. Macinam jumatate din cantitatea de nuci iar cealalta jumatate o zdrobim ,in asa fel incat sa ramana bucatele de nuci nu exagerat de mari ,amestecam toate nucile impreuna
  2. Punem smantana pe foc intr-o craticioara cand fierbe adaugam nucile amestecate cu zaharul si amestecam
  3. adaugam si cojile de lamaie confiate pe care le taiem marunt
  4. cand da in clocot adaugam faina si amestecam 2-3 minute
  5. lasam sa se raceasca .Aceasta compozitie o puteti pastra in frigider ,inainte de a o prepara ,4-5 zile ,fara probleme.
  6. punem compozitia in pos si facem gramajoare pe tava acoperita cu hartie de copt ,le facem distantiate
  7. dam la cuptor la 200 C (static)circa 5 minute ,e bine sa fie maronii aurii pe margini dar aveti grija sa nu le ardeti .
  8. cand sant reci se iau de pe tava si se pun la pastrat (dupa ce le gustam ) intr-o cutie inchisa in frigider.

ITALIANO

  1. tritiamo metà dalla quantita di noci ,l’altra meta la schiacciamo ,la mettiamo in una busta e con il batti carne la schiacciamo
  2. mettiamo la panna in un pentolino ,e mettiamo sul fuoco ,quando bolle aggiungiamo le noci e lo zucchero ,mescoliamo
  3. mettiamo i canditi tagliati fine
  4. quando riprende il bollore aggiungiamo la farina e mescoliamo per 2-3 minuti finche si addensa
  5. lasciamo raffreddare ,Questo impasto si mantiene anche 4-5 giorni in frigorifero
  6. mettiamo il composto in una siringa per dolci e facciamo dei muchetti lontani uno dal altro  su la teglia coperta da carta forno
  7. mettiamo in forno a 200 C statico ,per 5 minuti ,sono ottimi quando hanno i bordi dorato scuro ,ma attenti che basta poco e si bruciano
  8. appena freddi togliamo dalla teglia ,si mantengono in una scatola di latta in frigo

2 Risposte to “Croccante dell’amore – Biscuiti crocanti”

  1. Pharmg750 Says:

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