Torta Halloween – Tort Halloween


E una torta preparata e fotografiata da Anca! Ancora una volta mi meraviglio delle sue spendide decorazioni e dalla sua pazienza!Grazie mille Anca!La torta ha le dimensioni di 34cm / 24 cm .

Acest tort a fost pregatit si fotografiat de Anca. Inca odata ma minunez de indemanarea si rabdarea cu care creaza niste torturi minunate1 Multumesc tare mult draga Anca si toate cele bune.Tortul a fost pregatit intr-o tava de 34cm / 24 cm

Ingrediente/ Ingredienti

  1. 14 oua / 14 uova
  2. 14 linguri zahar / 14 cucchiai zucchero
  3. 14 linguri de faina / 14 cucchiai farina
  4. 3 linguri ulei / 3 cucchiai olio
  5. un plic de praf de copt /una bustina di lievito per dolci

Crema / Crema

  1. 500 gr pulpa de pepene galben,/ 500 g polpa di melone giallo
  2.  200 gr zahar/ 200 g zucchero
  3. 10 g de gelatina, / 10 g gelatina
  4. 100 ml apa/ 100 ml acqua,
  5. 500 ml frisca/ 500 ml panna montata
  6. un paharel de vin alb /un bicchierino di vino bianco

Preparare/preparazione

  1. Am facut 2 foi din 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, jumatate praf de copt. Am frecat galbenusurile cu 3 linguri de zahar, am adaugat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Separat am batut albusurile cu 1 lingura de zahar pana am obtinut o spuma tare. Apoi am amestecat compozitia de galbenusuri cu cea de albusuri, amestecand incet de jos in sus. Am turnat intr-o tava dreptunghiulara mare si am copt cam 30 min ( pana cand trece testul scobitorii).A 3 a foaie am facut-o din 6 oua dupa acelasi procedeu.
  2. Gelatina se pune la hidratat in apa rece cat sa o acopere. Pulpa de pepene galben se taie bucati si se pune intr-un blender pt a se face pasta. Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc pana se face un sirop; dupa ce se raceste acest sirop se adauga in piureul de pepene galben, apoi se adauga gelatina care dupa ce a fost hidratata se topeste pe foc pana la punctul de fierbere, apoi se adauga paharelul de vin si la final  frisca. Totul se omogenizeaza usor. Compozitia se poate folosi simpla ca atare intr-o forma de budinca sau sub forma de crema la un tort. Se da la rece pana cand se intareste un pic (cam 3 ore).
  3. Am pus foaia din 6 oua, crema, o foaie din 4 oua , crema , cealalta foaie din 4 oua .
  4. pentru glazura urmariti reteta de aici
  5. Ornamentele:Frunele si ghindele sunt facute din pasta de lapte praf : se amesteca o lingura de miere cu lapte praf pana cand devine o pasta buna de modelat. Se lucreaza cu mainile umede sau cu mainile tapetate cu amidon. Am luat frunze din parc, le-am spalat si uscat. Am intins pasta de lapte praf, am pus frunza deasupra si am apasat pentru a se imprima nervurile. Cu un cutit ascutit, am taiat conturul frunzei. Le-am lasat o zi la uscat pe un platou pe care am presarat amidon pentru a nu lipi. A doua zi, le-am desenat cu o pensula pentru a obtine efectul ruginiu  Ghindele: Am facut bilute din pasta de lapte praf , iar apoi le-am dat forma ovala. Le-am lasat o zi la uscat , apoi am facut capacelul maro . Am facut o bila, am apasat cu o bila in mijloc si am pus-o peste partea ovala . ( partea ovala se umezeste un pic cu apa. )
  6. Bostanii si palariile sunt realizati din salam de biscuiti , pe care i-am acoperit apoi cu pasta de zahar si i-am colorat.

ITALIANO

  1. ho preparato due pandispagna da 4 uova ,4 cucchiai di farina,4 cucchiai di zucchero, due cucchiai d’olio e mezza bustina di lievito per dolci . Ho mescolato 3 uova con 3 cucchiai di zucchero e quando sono diventate gonfie ho aggiunto la farina,l’olio ,la polvere lievitante e gli albumi montati con un cucchiaio di zucchero . Ho fatto cuocere  ogni pan di spagna e poi ne ho preparato un altro con 6 uova e il resto degli ingredienti seguendo la stessa procedura.
  2. per la Crema: ho passato nel frulatore la polpa di melone, ho messo in acqua fredda la gelatina e intanto ho preparato uno sciroppo con acqua e zucchero alla quale ho aggiunto la polpa di melone, la gelatina e il bicchiere di vino.Appena raffreddata aggiungiamo la panna montata elasciamo raffredare .
  3. sistemiamo la torta, sotto mettiamo il pan di spagna che abbiamo preparato con le 6 uova ,un strato di crema ,una pandispagna di 4 uova ,crema e poi l’ultimo pan di spagna.
  4. come glassa ho usato la stessa della torta romantica
  5. per le decorazioni ho usato la pasta di latte in polvere,mescoliamo un cucchiaio di miele con latte in polvere finche diventa una pasta tipo pongo.Si lavora con le mani bagnate oppure spolverate di amido.Ho raccolto delle foglie che ho lavato e asciugato ,ho stesso la pasta di latte in polvere e ho premuto un foglio sopra dopo di che ho tagliato i bordi con un coltello affilato.le ho lascito asciugare per un giorno dopo di che gli ho dipinte con colori alimentari. Nello stesso modo ho preparato le ghiande.Per le zucche e i capelli ho usato salame al cioccolato che ho coperto con pasta di latte in polvere e dopo ho dipinto
  6. .

7 Risposte to “Torta Halloween – Tort Halloween”

  1. Angela Says:

    Ina – multumesc de urari!
    Anca -iti meriti pe deplin laudele,e drept ca e o placere pt tine dar atunci cand esti indemanatic rezultatul muncii este minunat!
    Dany- pofticioasa ca de obicei! ce mai faci?

  2. Bacau Says:

    cat de frumos arat !!!!!!!!!!!!! e genial !

  3. dany Says:

    superrr, chiar ma gandeam, care sunt aceste ingrediente minunate, pt asa frumusete… deja simt gustul… felicitari

  4. Gheti Anca Says:

    Angela, multumesc pentru cuvintele frumoase. Rabdarea de a face aceste decoruri se datoreaza faptului ca ma relaxeaza extraordinar. Este ca o terapie pentru mine.

  5. Torta Halloween – Tort Halloween Says:

    […] More here: Torta Halloween – Tort Halloween […]

  6. retete_ina Says:

    wow,felicitari,super tort,crema excelenta,decorul super,super,felicitari,sa ai o zi frumoasa


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