Rulouri cu crema – Cannoli con crema


La ricetta é stata preparata e fotografiata da Elena.A casa sua i bambini che adoranno questi dolci, hanno trovato un buffo sopranome :dolci sul bastoncino! Grazie Elena!

Aceasta reteta a fost fotografiata si preparata de Elena ,careia ii multumesc! Copii ei ii spun acestei prajituri intr-un maod tare haios:prajitura pe bat!

Ingrediente/ingredienti

  • Impasto/ Aluatul
  1. 250g margarina/250 g margarina
  2. 250g faina/ 250 g farina
  3. 1lingura ulei/ un cucchiaio olio
  4. 125 ml apa cu putina sare/ 125 ml  d’acqua con un pizzico di sale
  • Crema /crema
  1. 2oua/ 2 uova
  2. 4 linguri zahar/ 4 cucchiai zucchero
  3. 1 lingura virf cacaua/ un cucchiaio colmo di cacao
  4. 500ml lapte/ 500 ml latte
  5. 1 lingura si jumatate faina/ 1 cucchiaio e mezzo di farina
  6. esenta de care dorim./ aromi a piacere
  7. unt cit o nuca/ una noce di burro

Preparare/preparazione

  1. Se amesteca faina cu uleiul si apa,se face  un aluat, se izbeste de masa ca sa zic asa si se framinta bine.apoi se intinde .

  2. Apoi margarina intarita din frigider,se rade peste foaia facuta,se amesteca se framinta(la nevoie se mai adauga putina faina)apoi se pune in frigider ptr 15-20 min,se scoate iar,iar se framinta apoi iar in frigider si asa se face de 3 ori.
  3. Cind se scoate la urma,aluatul,(aluatul destul de rigid dar se manipuleaza usor in maini) cuptorul deja sa fie incins,se intinde o foaie patrata sau ovala asa incit sa se poata taia fasi,care apoi se incolotacesc pe forme.Daca fasia este prea lunga se rupe si se amesteca cu restul de aluat.Foaia care se intinde sa nu fie nici foarte subtire dar nici foarte groasa.
  4. Se aseaza in tava,care nu e nevoie sa fie unsa ptr ca deja au destula margarina,se lasa la copt sa fie ruminite(depinde cum vrea fiecare,mai tare mai putin tare rumenite).
  5. In momentul in care sau facut se scoate tava,intr-o mana se ia ruloul.care sunt foarte fragide,care se tine lejer iar cu cealalta mina se scoate forma de tabla,ele se scot foarte usor.
  6. Pregatim crema:Se pun ouale intr-un vas,se adauga zaharul,se freaca bine apoi se adauga,laptele, faina impreuna cu cacaua,mestecind pina se incorporeaza bineApoi se pune vasul pe foc,si se mesteca pina se ingroasa,dar nu foarte tare,se lasa la racit si cind este inca calduta,se adauga untul si esenta.Crema deci sa nu fie nici foarte moale,deoarce va curge si pe o parte si pe alta din rulou,si nici foate tare ptr ca apoi nu o putem pune in rulou.
  7. Crema se poate face fiecare cum doreste.Eu sincer crema de cacaua am facuta in casa iar cealalta am cumparat-o pasticera.Rulourile se pot face si cu foi cumparate ptr comoditate,eu am facut si cu foi de strudel dar nu este ca cea originala ca sa zic asa….acum fiecare cum are timp si vrea.Apoi intr-o maina se tine un rulou,care dedesupt avem un servetel ptr a proteja sa nu iasa pe partea cealalta crema,iar cu o lingurita se pune crema,de celalata parte,ptr a se duce pina jos se scutura sa zic asa putin ruloul,in momentul cind au fost umplute,intr-o farfurile un pic de zahar vanilat,si se imoaie ambele parti de la rulou,ca un capat ptr a face o terminatie,si tot odata ca si aspect,apoi cind sau umplut se pot pudra cu zahar vanilat.

ITALIANO

  1. mescoliamo l’olio con acqua salata e poi con la farina finche abbiamo un bel impasto
  2. la margarina fredda dal frigo la gratuggiamo e la mescoliamo con l’impasto,se e troppo morbido aggiungiamo poca farina,mettiamo in frigo per circa 20 minuti e ripetiamo l’operazione 3 volte.
  3. riscaldiamo il forno, stendiamo una sfoglia d’impasto e tagliamo striscioline che arrotoliamo su bastoncini per i cannolli.sistemiamo su una teglia con carta forno
  4. mettiamo in forno finchè sono ben dorate,e le tiriamo giù dal rotolo con atenzione che sono molto fragili.
  5. Prepariamo la crema:mettiamo le uova in una pentola e aggiungiamo lo zucchero,mescoliamo per bene,aggiungiamo il latte e la farina mescolata con il cacao,appena amalgamati sistemiamo sulla fiamma bassa e mescolando in continuazione finche si adensa .Lasciamo raffreddare e aggiungiamo il burro e gli aromi.
  6. Riempiamo con atenzione i cannoli con la crema e passiamo le punte in zucchero in polvere cosi sono più carini i nostri cannoli.
  7. a piacere spolveriamo con zucchero a velo.son buoni freschi

 

Una Risposta to “Rulouri cu crema – Cannoli con crema”

  1. Rulouri cu crema – Cannoli con crema Says:

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