Ragù di manzo (variante) – Sos bolognez pentru pasta (ragù)


La ricetta di questo ragù mi e stata data da una ragazza bolognese al in circa 15 ani fa …lo perso di vista e i  giorni scorsi appena lo trovata mi son detta che dovevo provarla .E ne e valsa la pena,un ragù ottimo ,che mi ha portato in mente la serata quando lo assagiato insieme a la Maria Giulia!

Sosul bolognez se serveste cu spaghetti ,taietei lati sau alta pasta .Aceasta reteta de ragù ,am primit-o de la o cunostinta acum 15 ani ,din pacate s-a ascuns printre alte retete si doar acum am ajuns sa o probez .A meritat din plin,sosul este minunat si mi-a amintit de seara cand impreuna cu Maria Giulia am gustat acest ragù .

Ingredienti/Ingrediente

  1. 500 g carne de manzat  macinata de doua ori / 500 g noce(scannelo) manzo macinato due volte
  2. 1/2 pahar de vin alb / mezzo bicchiere vino bianco
  3. 150 g ceapa cu morcov taiate marunt / 150 g soffrito
  4. 80 g concentrat dublu de rosii / 80 g doppio concentrato di pomodoro
  5. sare,piper / sale ,pepe
  6. ulei masline / olio oliva evo

Preparare/preparazione

  1. Intr-o craticioara punem ulei,cat sa acopere fundul oalei ,il incalzim dupa care adaugam ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul taiat si daca aveti taiati si o coada de telina.
  2. calim zarzavatul dupa care adaugam carnea o calim putin dupa care saram  si lasam sa se evapore tot lichidul pe care il lasa ,cand incvepe sa prinda putina culoare rosiata adaugam vinul si lasam sa scada
  3. Punem concentratul de rosii ,acoperim cu apa calda amestecata cu un cubulet maggi  si presaram putin piper.
  4. lasam sa fiarba la foc mic circa 2 h jumatate.
  5. fierbem spaghetele ,le scurgem de apa si amestecam cu sosul .
  6. daca doriti puteti pregati o cantitate mai mare si congelati o parte ,
  7. cu acest ragù puteti pregati lasagne

ITALIANO

  1. in una pentola mettiamo del olio a riscaldarsi ,aggiungiamo il soffritto e facciamo rosolare
  2. aggiungiamo la carne ,e lasciamo rosolare finche si asciuga bene e comincia un pò a rosolare ,aggiungiamo il vino e facciamo sfumare
  3. mettiamo il concentrato di pomodoro ,un dado e acqua calda ,che copre bene la carne,aggiungete una spolverata di pepe
  4. fatte cuocere per circa 2 ore e mezza.
  5. dopo di che mescolate con la pasta
  6. il ragu si puo congelare e si puo usare per le lasagne

2 Risposte to “Ragù di manzo (variante) – Sos bolognez pentru pasta (ragù)”

  1. ancutza Says:

    si mie imi place mult ragù!

  2. Ragù di manzo (variante) – Sos bolognez pentru pasta (ragù) Says:

    […] Read the rest here: Ragù di manzo (variante) – Sos bolognez pentru pasta (ragù) […]


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