Banana bread


Banana bread e un plum cake che si prepara qundo ci sono rimaste delle banane e sono cosi mature che nessuno le vuole più!Per non butarle prepariamo questo dolce e l’indomani per colazione tutta la famiglia e contenta ,altro che familia felice della tv…

Acest chec se pregateste cand aveti banane foarte coapte ,negre ,urate pe care nu le mai mananca nimeni !Ca sa nu le aruncam ,pregatim aceasta prajiturica ,in acest fel familia dumneavoastra o sa guste cu placere din bananele pe care altfel le-ati fi aruncat.

Ingrediente /Ingredienti

  1. 250 g faina / 250 g farina
  2. 5 g bicarbonat / 5 g bicarbonato
  3. 115 g unt / 115 g burro
  4. 110 g zahar 7 110 g zucchero
  5. 2 oua / 2 uova
  6. 1 lingura de iaurt / un cucchiaio yogurt
  7. 350 g pulpa banane / 350 g polpa banane
  8. un strop sare / un pizzico sale
  9. putin suc de lamaie / succo di limone

Preparare/preparazione

  1. zdrobim bananele bine cu o furculita sau in blender
  2. amestecam untul cu zaharul ,dupa circa 5 minute adaugam ouale  si iaurtul si amestecam
  3. adaugam faina si sarea
  4. punem bicarbonatul si il stingem cu cateva picaturi de lamaie ,amestecam bine compozitia impreuna cu bananele zdrobite
  5. punem totul intr-o tava de chec unsa cu unt si presarata cu faina si dam la copt
  6. facem proba cu scobitoare ca sa vedem daca e copt
  7. il punem la racit pe un gratar ,se taie cand e rece

ITALIANO

  1. dobbiamo schiacciare bene le banane con la forchetta oppure il frullatore
  2. mescoliamo il burro con lo zucchero e il sale ,dopo 5 minuti aggiungiamo le uova e lo yogurt
  3. mettiamo la farina e il bicarbonato ,sopra il bicarbonato mettiamo qualche goccia di limone ,dopo di che mescoliamo per bene
  4. aggiungiamo al impasto anche le banane e dopo sistemiamo tutto in una teglia di plum cake coperta concarta forno
  5. mettiamo nel forno ,per vedere se cotto facciamo la prova del stuzzicadenti
  6. tiriamo fuori dalla forma e mettiamo a raffreddare su una gratta
  7. i

6 Risposte to “Banana bread”

  1. ancutza Says:

    da, platanos. le-am incercat mai demult in muffins dar nu m-au convins…unora le-au placut f mult-la muffins cu banane ma refer-, altora deloc(pacat ca n-am des norocul asta de testeri multi:))…poate si pentru ca muffinsurile sunt printre putine dulciuri care nu-mi plac:).

  2. Angela Says:

    Daca te referi la platanos,sa stii ca nu merg bine in reteta asta!

  3. ancutza Says:

    cred ca au trecut cateva luni de cand n-am mai luat banane ,cand trec pe la magazinul etnic o sa iau niste banane mai “ciudate”-din america latina cica sunt special ptr gatit- si-l incerc, arata apetisant. Duminica placuta!

  4. Angela Says:

    Grea intrebare!Asta cu banane e mai rapida de facut si mai ales e o reteta in care poti folosi bananele inegrite! Checul cu dovleac are o aroma particulara si mai ales o culoare tare atragatoare! Mirela ,de ce nu pot scrie pe blogul tau?

  5. Mirela Says:

    Arata super! Care e mai buna? Cea cu banane sau cea cu dovleac, ca eu cu banane nu am incercat pana acum. Te pup!

  6. Banana bread Says:

    […] Here is the original post: Banana bread […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: