Placinte “Poale-n brau”- Fritelle rumene


Queste sono delle fritelle ripiene ,sono un clasico della cucina rumena ,buone da sciogliersi in bocca e una volta che inizi a mangiare non ti fermi più!La ricetta e stata preparata e fotografata da Elena alla quale vanno i miei ringraziamenti .

Nu trebuie sa va spun cat sant de bune placintele poale-n brau ….stiti cu toti ca daca incepi sa le manaci nu te mai opresti ,ca una trage pe alta si tot asa pana nu mai sant.Aceasta reteta a fost pregatita si fotografiata de Elena careia ii multumesc foarte mult !

Ingrediente/Ingredienti

  • Aluat/Impasto
  1.  2kg faina/2 kg farina ,
  2. 4 oua/4 uova
  3. 250g zahar/ 250 g zucchero
  4. 250gml ulei / 250 ml olio semi
  5.  1l lapte/ 1 l latte,
  6. drojdie(2 cubulete)/ 2 cubetti di lievito di birra
  7. 2 lingurite sare/ 2 cucchiaini sale
  8. vanilie / vanilina
  9. mac sau susan / semi di papavero oppure semi di sesamo
  • Umplutura / Ripieno
  1. 6 oua / 6 uova
  2. zahar dupa gust / zucchero a piacere
  3. branza 1- 1,5 kg( de mentionat ca brinza poate fii de burduf,telemea oii,de vacii chiar si amestecata.Depinde fiecare cum o doreste,dar de regula ar trebui sa fie o placinta dulce sarata.)  – formaggio 1-1,5 kg ( va bene un misto di ghiotonfrescchi ossela con feta greca)

Preparare/preparazione

  1. zaharul si 4 oua intregi se bat spuma,drojdia se inmoaie in 3 lingurite de lapte  caldut.
  2. Apoi in faina se amesteca drojdia dizolvata in laptele caldut,dupa care  se punem zaharul cu ouale batute.
  3. Se incorporeaza apoi se adauga sarea si restul de lapte,putin cite putin pina se face un aluat mai tare,incet se adauga si uleiul si se incepe a framinta cel putin 20 min, intre timp se adauga si vanilia, apoi se lasa la crescut intr-un loc cald.
  4. Umplutura: Ouale  si zaharul(dupa gust)se bat spuma,esenta de rom se toarna peste brinza,daca brinza este prea umeda se adauga o 1-2 linguri faina.De mentionat ca brinza poate fii de burduf,telemea oii,de vacii chiar si amestecata.Depinde fiecare cum o doreste,dar de regula ar trebui sa fie o placinta dulce sarata.
  5. Cind aluatul a crescut, se rup bucatii din aluat se intinde bine,nici foarte subtire dar nici f groasa poi cu un pahar sau altceva forma rotunda se taie(depinde de fiecare cit vrea sa le faca de mari)oricum recomand nici foarte mari ptr ca oricum ele cresc…se pune brinza in mijloc si apoi se aduna la mijloc,apoi in mijloc se pune o lingurita sau lingura de umplutura.Aluatul se inpacheteaza  aducand toate colturile in mijloc.
  6. dupa ce sunt asezate in tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut spuma.Preferential,in mijloc se poate pune o bucatica de rahat,se pot presara cu mac sau susan sau f simplu se pot presara cu zahar pudra.(eu sincer am facut in toate felurile).
  7. Dupa ce sunt coapte bine,se scot din cuptor,se pot unge cu o pana cu un amestec de apa zahar si ulei,ptr un aspect mai placut si presara cu zahar pudra(optional)se pot presarat si direct scoase din cuptor.

ITALIANO

  1.  montiamo le uova con lo zucchero ,intanto mettiamo il lievito a sciogliersi in 3 cucchiai di late tiepido
  2. nella farina mettiamo il lievito e le uova montate
  3. aggiungiamo il sale,il resto di latte poco alla volta e l’olio ,lavoriamo l’impasto per almeno 20 minuti ,mettiamo anche la vanilina e dopo facciamo lievitare in un posto caldo coperte con un panno umido
  4. Ripieno: montiamo le uova con lo zucchero e l’aroma di rhum ,e aggiungiamo i formaggi mescolati bene ,se il formaggio e troppo umido aggiungiamo anche 1-2 cucchiaiate di farina
  5. quando l’impasto e lievitato prendiamo pezzi picoli e gli stendiamo sul tavolo infarinato  e riempiamo con una cucchiaiata di ripieno ,aggiungiamo gli angoli in mezo per chiudere la nostra fritella.
  6. mettiamo le frittela in una teglia coperta con carta forno e a piacere possiamo metere dentro alle frittele del lokum,oppure spolverarle di semi di papavere oppure sesamo.prima di metere nel forno si spalamno con un uovo sbatuto
  7. si mettono nel forno e appena cotte si possono spalmare con un miscuglio di acqua ,zucchero e olio ,dopo di che si spolverano con zucchero a velo.

9 Risposte to “Placinte “Poale-n brau”- Fritelle rumene”

  1. elena Says:

    Fetelor,POALE_N BRAU este altceva,mult mai complicat,sunt si branzoaice dar facute in alt mod,dar este o diferenta cu siguranta

  2. Angela Says:

    Ancutza ,te rog sa servesti o ciorba de burta in onoarea mea!Drum bun!
    Anca – la Ardeal sant branzoici ,la Moldova sant poale-n brau!

  3. Gheti Anca Says:

    Arata foarte bine.Am uitat de cand nu am mai mancat! Dar eu le stiu sub denumirea de branzoici.

  4. ancutza Says:

    aoleu chiar ca-mi ploua in gura,trebuie s-o fac cat mai curand dar in perioada asta sunt mai mult pe drumuri. insa in curand merg cateva zile in Romania si o sa ma indop cu branzoaice, placinte, ciorbe etc…:):):)! pup.

  5. Angela Says:

    Ciao Ina ,mersi !

  6. retete_ina Says:

    mmmm,iti vine sa musti una,arata super,trebue sa fac si eu,pupici pentru reteta,o zi placuta

  7. Angela Says:

    Adriana, sa faci multe ca sa-ti potolesti poftele!

  8. Adriana Chiola Says:

    Vai ce bunatate si ce nostalgie mi-a venit asa brusc de placinte cu branza!!!Cand se va racori putin timpul le incerc!

  9. Placinte “Poale-n brau”- Fritelle rumene Says:

    […] Excerpt from: Placinte “Poale-n brau”- Fritelle rumene […]


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