Torta “Diplomat” – Tort Diplomat


by Danielfoto.it

La torta Diplomat e un clasico dolce rumeno ,come tutti i clasici ha un numero alto di varianti ,che tra altro sono tutte ottime! Questa ricetta la usa spesso mia sorella ,e adesso lo provata anche io ,Cara Paula sappi che tutta la famiglia e stata contentissima ,perche il dolce e buono e semplice da preparare!

Reteta de la acest tort Diplomat mi-a dat-o sora mea Paula,ea o foloseste des si pana acum nimeni nu s-a plans .Sa stii ca baietilor le-a placut tare mult iar oaspetii pe care i-am avut in aceea zi mi-au facut o multime de complimente!Multumesc frumos de reteta !

Ingrediente / ingredienti

  1. 4 oua / 4 uova
  2. 150 ml lapte / 150 ml latte
  3. 750 ml frisca / 750 ml panna
  4. vanilie / vaniglia
  5. 12 g gelatina in foi / 12 g gelatina
  6. 1 compot de ananas / 1 scatola di ananas
  7. 100 g stafide( daca doriti) / 100 g uvetta (optional )
  8. piscoturi / savoiardi
  9. 250 g zahar / 250 g zucchero

Preparare/preparazione

 

 

  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul dupa care le punem pe abur impreuna cu laptele ,amestecam pana se topeste zaharul
  2. luam deoparte si lasam la racit
  3. punem gelatina la inmuiat in sucul de ananas rece ,cand s-a inmuiat gelatina ,punem la incalzit cu totul dupa care punem gelatina in compozitia cu lapte
  4. battem frisca si separat albusurile  dupa care amestecam cele trei compozitii iar daca doriti puneti si stafidele inmuiate in putin rom
  5. intr-o tava de tort rotunda de 24 cm asranjam o foaie de pelicula ,ca sa se lipeasca mai bine de peretii tavi ,ii umezim usor
  6. facem un strat de piscoturi ,aranjam ananasul taiat marunt pe deasupra dupa care punem compozitia in tava
  7. dam la rece pana a doua zi cand il ornamentam dupa plac
  8. eu l-am imbracat in fisca si am decorat cu floricele facute din ciocolata plastica si zmerura

ITALIANO

  1. mescoliamo i tuorli con lo zucchero ,dopo di che gli mettiamo in un pentolino a bagno maria ,insieme al latte ,finche lo zucchero si e sciolto
  2. lasciamo rafeddare
  3. mettiamo la gelatina con il succo d’anannas dalla scatola ,appena si ammorbidice mettiamo sul fuoco e facciamo sciogliere a fiamma bassa ,dopo di che la mescoliamo al composto con il latte
  4. montiamo la panna ,facciamo montare i bianchi ,dopo di che mescoliamo i tre composti , a piacere aggiungete anche delle uvette ammorbidite in poco rhum
  5. sistemiamo una teglia rotunda da 24 cm ,coprendolo con pelicola trasparente
  6. facciamo uno strato di savoiardi ,aggiungiamo l’ananas tagliato a pezzi e sopra sistemiamo il composto
  7. mettiamo nel frigo per una notte ,dopo di che lo decoriamo a piacere
  8. io ho decorato con fiori di cioccolato plastico e lamponi
  9.  

    Da Anca

31 Risposte to “Torta “Diplomat” – Tort Diplomat”

  1. simona Says:

    ciao ,te admir foarte mult.tin sa precizez ca sunt noua in arta minunata a dulciurilor.vazand ca ai scris biling vroiam sa stiu de unde pot cumpara ciocolata din italia.mersi

    • Angela Says:

      Ciao Simona, poti folosi ciocolata amara ( cioccolato fondente) care se gaseste la magazinele LIDL , Esselunga, Coop, Conad, auchan, carefour…de fapt in toate magazinele cu produse alimentare!.

  2. Mirela michi Says:

    simplu si gustos e dulcele copilariei mele

  3. Angela Says:

    Anca a pregatit acest tortulet pt matusa ei si mi-a trimis o poza,multumesc!

  4. CURBAT ANA DOINA Says:

    eu am sa-l fac sambata pentru ziua lui NICOLA tIne-mi pumnii

  5. Angela Says:

    Si eu folosesc gelatina panedangeli in foi ,se pare ca ori ai incalzit-o prea tare ori nu ii place combinatia cu frisca Hopla care este o frisca vegetala.

  6. Angela Says:

    Ok ,astept sa-mi spui cum a iesit!Ciaoooo!

  7. lyly Says:

    am sa il incerc si asa cum lai facut tu ca eu il faceam cu mai multe fructe
    e preferitu meu

  8. Angela Says:

    Ciao,Anamaria, se intareste deoarece folosesti gelatina! Iar dupa ce se raceste cateva ore in frigider se poate taia felii!

  9. anamaria Says:

    As vrea si eu sa stiu cum sa fac sa se intareasca? Se poate taia felii?

  10. Angela Says:

    Ai avut o idee buna sa pui piscoturi imprenjur! cu siguranta arata frumos! Ce tip de gelatina ai folosit?

  11. ileana Says:

    ciao angela,sunt ileana,am facut tortul,dar a iesit cam moale crema(desi l-am tinut in frigider de seara pana a doua zi la pranz)cred ca trebuia mai multa gelatina si l-am ornat in mod diferit,pe margini am pus piscoturi(in picioare)asa imi aduceam eu aminte ca am macat la o nunta.Inca o data multumiri pentru reteta.

  12. Angela Says:

    transmitei ,multumiri ,prietenei tale!

  13. dany Says:

    superrrrrrrrrrrrrr……. am vazut ca si o prietena a tagat reteta….

  14. Angela Says:

    Ancutza- mersi!
    Ina – multumesc!

  15. retete_ina Says:

    ce buunatate,ai ornat frumos

  16. Ancutza Says:

    foarte apetisant si ce faina e decoratia cu fructe!

  17. Angela Says:

    Ileana – scuza-ma tu …am sarit peste zahar ,oricum am corectat sant 250 g zahar ! Eu am folosit o cutie mare de ananas sper sa-ti fie de folos si astept sa-mi spui cum a fost !ciao

  18. ileana Says:

    sunt tot eu,acum ca ma uitam mai atenta la reteta(vreau sa fac tortul)am descoperit ca nu ai scris cantitatea de zahar,scuza-ma

  19. ileana Says:

    ciao angela,chiar ma gandeam………..oare cand o sa ne dai reteta de la tortul diplomat,arata super si cred ca este foarte bun,o intrebare am:cutia de compot de ananas cat trebuie sa cantareasca(cutie mare sau mica)?

  20. Angela Says:

    Multumesc fetelor!

  21. Gheti Anca Says:

    Arata foarte bine si este un tort bun. Felicitari.


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