Canditi (preparazione) – Lamai confiate


I canditi preparati in casa hanno un gusto celestiale ,sono peccati di gola che non hanno niente a che fare con i canditi comprati !A me piacciono mangiarlo come le caramelle ,spero che mi rimangono per preparare qualcosa di buono insieme con una buona ricotta! I limoni e il cedro sono arrivati da Ischia con l’aiuto di Barbara alla quale porgo un bel inchino per ringraziarla!Per favore usate frutta bio ed e indicato usare frutta con buccia spessa.Existono anche procedure più veloci ,ma questa da canditi morbidi e un sciroppo niente male.

Lamaiile confiate pregatite in casa au un gust ceresc ,sant foarte bune si sant total diferite de cele cumparate. Mie imi place sa le mananc in loc de caramele ,sper sa-mi mai ramana cateva si pentru o prajiturica cu urda.Lamaile si chitra sant din Ischia si mi-au fost aduse de Barbara caruia ii multumesc din suflet!Santeti rugati sa folositi fructe biologice ,sant mai potrivite fructele cu coaja groasa. Aceasta reteta e potrivita si pentru chitra si portocale .Glucoza o punem ca sa avem fructele mai moi ,daca nu gasiti  se poate sa faceti si fara .

Ingrediente/Ingredienti

  1. lamai ,chitra / limoni ,cedru
  2. zahar / zucchero
  3. glucoza lichida / glucosio

Preparare/preparazione

  1. Curatam coaja de pe fructe ,avand grija sa ramana cat mai mult din partea alba ,dupa care taiem felii coaja
  2. punem intr-o oala cojile si le acoperim cu apa ,lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care scurgem apa si le punem din nou la fiert ,trebuie sa facem aceasta operatie de 3 ori ,ca sa iasa amareala din coji
  3. cand scurgem ultima data cojile de apa le cantarim dupa care le punem din nou in apa ,cat sa fie acoperite bine si punem cantitate dubla de zahar  si o lingura de glucoza lichida.
  4. Lasam pe foc sa fiarba la foc domol timp de 10 minute dupa care le lasam la racit .Aceasta operatie trebuie facuta de doua ori pe zi timp de 3 zile .
  5. Scoatem cojile pe un gratar ,aveti grija sa puneti o tava dedesupt si lasati la uscat pana a doua zi ,le puneti intr-o tava mare ,sa fie bine rasfirate si presarati cu zahar
  6. lasati la uscat inca o zi doua ,dupa care puneti in cutii si pastrati la rece.

ITALIANO

  1. laviamo la frutta ,togliamo la buccia facendo attenzione che rimane attaccata quanto più la parte bianca ,tagliamo la buccia in pezzi
  2. dobbiamo far bollire per 3 volte le bucce ,per far si che si toglie l’amaro ,mettiamo le bucce in acqua , e le facciamo bollire per 1-2 minuti dopo di che buttiamo l’acqua
  3. al ultimo pesiamo le bucce e le mettiamo in una pentola coperte di acqua e aggiungendo una quantita doppia di zucchero
  4. facciamo sobbollire per 10 minuti ,dobbiamo ripetere questa operazione due volte al di per 3 giorni.
  5. alla fine fuori le bucce su una graticola e lasciamo asciugare fino al indomani
  6. sistemate le bucce su un teglia grande e spolverate con zucchero ,lasciate un altro giorno ad asciugare dopo di che sistematele nelle scatole e riponete al fresco

5 Risposte to “Canditi (preparazione) – Lamai confiate”

  1. Angela Says:

    Dany – ma bucur ca iti place!

  2. Angela Says:

    Dany – ma bucur ca iti place!

  3. dany Says:

    o buna idee cu mancatul ca pe caramele….

  4. Canditi (preparazione) – Lamai confiate Says:

    […] More: Canditi (preparazione) – Lamai confiate […]


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