Taccole bianche in umido – Fasole scazuta


Le taccole preparate in questo modo sono un classico della cucina rumena ,beninteso che ci sono  diverse varianti ma questa e la variante che preparava mia nonna ,quindi per me ,questa e la migliore.A piacere si possono aggiungere anche delle salamelle ,prima di aggiungere le taccole.

Fasolea scazuta e un clasic in zilele de vara ,fiecare casa are reteta ei ,probata de ani si ani ,reteta care eu o propun este cea pe care o facea bunica mea.Ea cateodata mai aduga si cate un carnacior afumat ,dar parca e mai pe gustul meu asa mai simpla.

Ingrediente / Ingredienti

  1. 1 kg fasole verde/ 1 kg taccole (meglio bianche)
  2. 1-2 cepe / 1-2 cipolle
  3. 1 morcov mare / 1 carota grossa
  4. ulei / olio
  5. sare,piper, boia /sale,pepe,paprika
  6. o lingura faina / 1 cucchiaio farina bianca
  7. 250 g smantana / 250 g panna acida
  8. patrunjel verde / prezzemolo

Preparare/preparazione

  1. Curatam fasolea si o rupem in bucati dupa care o punem la oparit in apa clocotita cu putina sare ,lasam circa 5 minute dupa care scurgem apa
  2. intr-o cratita punem la calit in ulei ceapa taiata si morcovul razalit  si putina boia ,saram usor si lasam sa se inmoaie dupa care adaugam fasolea scursa de apa
  3. amestecam ,acoperim cu apa calduta si punem patrunjelul
  4. lasam sa fiarba pana ce e fiarta fasolea
  5. pregatim ingroseala ,punem faina intr-un pahar ,adaugam putina apa sau lapte si amestecam sa nu se formeze cocoloase,mai adaugam apa pana devine gros ca si aluatul de clatite
  6. punem ingroseala in fasole ,amestecam imediat dupa care punem si smantana ,mai dam un clocot si putem servi
  7. Daca va place inainte de a pune smantana puteti adauga si un catel de usturoi strivit .
  8. Se poate servi presarata cu verdeata .

ITALIANO

  1. laviamo le taccole ,le spuntiamo ,e le facciamo sbollire per 5 minuti in acqua salata
  2. in un tegame mettiamo l’olio a riscaldarsi e aggiungiamo le cipolle tagliate a cubetti ,la carota grattugiata e la paprica ,aggiungiamo un pizzico di sale e appena rosolato aggiungiamo anche le taccole scolate
  3. mettiamo un mazzetto di prezzemolo ,copriamo con acqua calda e facciamo bollire
  4. quando le taccole sono cotte mettiamo la farina in un bicchiere e aggiungiamo poca acqua oppure latte ,mescoliamo  mettiamo dell’ altra acqua ,finche la consistenza e quella di una besciamella
  5. mettiamo la farina dentro i fagioli ,mescoliamo per bene ,aggiungete la panna acida e a piacere uno spicchio d’aglio schiacciato
  6. mettiamo nei piatti ,a piacere si può decorare con prezzemolo tritato fine

 

3 Risposte to “Taccole bianche in umido – Fasole scazuta”

  1. Angela Says:

    Multam fain!

  2. retete_ina Says:

    sa-ti fie de bine,o mancarica usoara,gustoasa si buna,have nice day

  3. Taccole bianche in umido – Fasole scazuta Says:

    […] Excerpt from: Taccole bianche in umido – Fasole scazuta […]


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