Torta Romantica – Tort Romantic


Questa torta romantica ,e stata preparata de Anca che gentilmente mi ha offerto la ricetta !Grazie mille

Acest tort a fost pregatit de Anca ,careia ii multumesc pentru minunata reteta .Toate cele bune si inca o data multumesc.!

Ingrediente/Ingredienti

  • Blat /Impasto
  1. 8 oua, /8 uova
  2. 8 linguri zahar, /8 cucchiai zucchero
  3. 8 linguri cu varf de faina/ 8 cucchiai farina  
  4. 4 linguri ulei / 4 cucchiai olio
  5.  1 plic praf de copt/ una bustina polvere lievitante per dolci
  6. un strop de sare / un pizzico di sale
  7. Crema /Crema
  8. 400 g iaurt cu capsuni /400 g yogurt fragola
  9. 200 gr capsuni /200 g fragole
  10. 10 g gelatina / 10 g gelatina
  11. 400 g frisca / 400  g panna montata
  12. 2 linguri de zahar pudra / 2 cucchiai zucchero a velo
  • Glazura / Glassa
  1. 450 gr zahăr / 450 g zucchero
  2. 150 gr cacao/ 150 cacao
  3.  350 ml  apă /350 ml acqua 
  4.  300ml  smantana lichidă / 300 ml panna
  5. 15 g gelatina / 15 g gelatina

Preparare/Preparazione

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar si se adauga uleiul, amestecandu-se in continuare.
  2. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste compozitia de galbenusuri, apoi se amesteca pana se incorporeaza faina.
  3. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 3 linguri de zahar ramase si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Acestea se incorporeaza in compozitia de galbenusuri si faina , amestecand foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava in forma de inima, tapetata cu hartie de copt sau cu faina si se coace
  4. in cuptorul preincalzit la 180 grade, aprox. 40- 45 de minute ( se verifica cu scobitoarea daca este copt). NU SE DESCHIDE USA CUPTORULUI IN PRIMELE 20 MIN.
  5.  Se obtine un blat pufos pe care il lasam la racit
  6. Gelatina  se pune la inmuiat 10 minute apoi se dizolva pe bain-marie, important este sa nu fiarba
  7. Iaurtul se amesteca cu 2 linugri zahar pudra, se adauga capsunile, gelatina si frisca.
  8.  Eu am lasat-o la frigider pana ce compozitia s-a intarit putin  dupa care umplem tortul ,in acest fel :blat ,crema,blat ,crema ,blat .
  9. Amestecam toate ingredientele pt glazura in afara de gelatina ,Am pus pe foc amestecand pana cind a inceput să fiarbă bine, după care am lăsat-o să fiarbă10 minute amestecand in continuare.
  10. După care am strecurat-o ca să fiu sigură că nu mai avea nici un bulgăre de cacao, e un pas foarte important si va recomand sa nu-l sariti, e pacat dupa munca pe care ati depus-o sa vedeti puncte pe glazura.
  11. Se lasa la racit. Cind a ajuns la 50° C, am adăugat 15 grame de gelatină muiată in apă.Cind ajunge la 40°C se poate folosi.
  12. Instalatia cea mai eficienta pentru acoperireaintegrala a unui tort se face asezindu-l pe un gratar, gratar care se pune deasupra unui recipient mai mare, apoi se varsa glazura peste tort, mai intii pe margine si apoi deasupra, se varsa din centru lasind glazura sa alunece singura pe tort si sa il acopere. Toata glazura care curge in recipient se poate refolosi.
  13. Lucrul cel mai important e ca glazura sa nu fie atinsa cu nici un intrument, cutit sau altceva, altminteri nu va mai fi lucioasa caoglinda. Cea care ramine se poate tine citeva zile la frigider si se poate folosi la orice va trebuie.
  14.  am decorat cu trandafiri din pasta de zahar

ITALIANO

  1. Separiamo i bianchi dai tuorli ,i tuorli gli mescoliamo con 5 cucchiai di zucchero e l’olio ,gli montiamo per bene
  2. mescoliamo la farina con il sale,e il lievito e la mettiamo nei tuorli
  3. montiamo i bianchi con 3 cucchiai di zucchero e gli aggiungiamo al impasto ,mescoliamo i tuorli con atenzione
  4. mettiamo l’impasto in una teglia a forma di cuore ,coperta con carta forno ,e mettiamo nel forno a 180C per 40-45 minuti .Non aprite il forno nei primi 20 minuti
  5. togliamo dalla teglia e lasciamo raffreddare
  6. mettiamo a mollo la gelatina ,poi la mettiamo su bagno maria per scioglierla
  7. mescoliamo lo yogurt con le fragole ,le gelatina sciolta ,la panna montata e i due cucchiai di zucchero a velo
  8. lascaimo nel frig afinche si reffredda dopo riempiamo la torta ,tagliamo la torta in 3 trati e cosi faccendo abbiamo due strati di crema e tre di torta.
  9. mescoliamo in un pentolino tutti gli ingredienti tranne la gelatina ,mettiamno sul fuoco a fiamma bassa ,lasciate cuocere per 10 minuti mescolando sempre ,
  10. passiamo la glassa con un colino pe far si che non rimangono punti di cacao
  11. lasciamo raffredddare quando arriva a 50 C aggingiamo la gelatina tenuta a  mollo e strizzata ,appena arrivata a 40 C si puo usare
  12. mettete la torta su un griglia che sistemate su una teglia capiente ,versate la glasa sopra iniziando dal centro ,NON toccate la glassa con coltelli ,oppure cucchiai ,altrimenti togliete il lucido alla glassa
  13. lasciate raffredare in frigo
  14. la glassa rimassa si mantiene per qulache giorno in frigo e si puo utilisare per coprire altri dolcetti
  15. ho decorato con rose fatte con pasta di zucchero

7 Risposte to “Torta Romantica – Tort Romantic”

  1. Angela Says:

    Vanessa, ai notato la lavorazione delle rose ? Sono perfette!E veramente brava la Anca!

  2. vanessa Says:

    Che belle queste torte! E brava anche la tua amica Anca!

  3. Torta Romantica – Tort Romantic Says:

    […] More here: Torta Romantica – Tort Romantic […]

  4. retete_ina Says:

    superb,felicitari,Anca,arata super,gust sigur bun,cu bunatatile incorporate


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