Dolce con albicocche al profumo di rhum – Prajitura cu caise si aroma de rom


Un dolce rumeno con albicocche .L’impasto e morbido e profumatto ,con un minimo sforzo viene fuori un dolce grande ottimo per un pomeriggio d’estate.

Aceasta prajitura cu caise e tare spornica ,in putin timp si fara prea mult efort facem o tava mare de prajitura numai buna sa serviti intr-o dupa amiaza de vara!

Ingrediente /Ingredienti

  1. 1 kg caise / 1 kg albicocche
  2. 8 linguri zahar tos / 8 cucchiai zucchero semolato
  3. 160 g margarina / 160 g margarina
  4. 200 g zahar praf / 200 g zucchero a velo
  5. 4 oua / 4 uova
  6. 1 praf de copt / una bustina di polvere lievitante per dolci
  7. 360 g faina / 360 g farina
  8.  1 plic de budinca vanilie / 1 bustina di preparato per crema da tavola vaniglia (polvere per budino)
  9. 70 ml rom  alb / 70 ml rhum bianco

Preparare/preparazione

  1. scoatem samburele de la caise ,le presaram cu zaharul tos si cu romul si le lasam la macerat cam o ora ,timp in care le amestecam putin ca sa se topeasca zaharul .Le scurgem bine de siropul lasat si il masuram ,avem nevoie de 300 ml sirop in caz ca nu este suficient mai adaugam apa .
  2. Amestecam margarina cu zaharul praf si cu vanilia  ,cand sant spuma adaugam cele 4 galbenusuri si amesteca iarasi .
  3. Amestecam faina cu praful de copt si putina sare dupa care o punem in vasul unde este margarina si amestecam bine ca sa se incorporeze.Punem si praful de budinca si amestecam
  4. Batem bine albusurile si le punem in aluat impreuna cu cei 300 ml de sirop de pe caise ,
  5. aluatul obtinut se pune intr-o tava mare 25 cm /35 cm  ,merge si o tava putin mai mare . Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt
  6. punem caisele pe deasupra ,puneti toate caisele ,deoarece aluatul creste si caisele scad la cuptor
  7. dam la cuptor la 175 C circa 40 minute

ITALIANO

  1. snoccioliamo le albicocche e le mettiamo in una baccinella con lo zucchero e il rhum .lasciamo macerare per circa un ora ,ogni tanto le mescoliamo ,dopo di che scoliamo il sciroppo ,se non abbiamo 300 ml di sciroppo aggiungiamo dell acqua fino ad aggiungere la quantita desiderata.
  2. mescoliamo la margarina con lo zucchero a velo e la vanilina,aggiungiamo i tuorli
  3. mescoliamo la farina con il lievito per dolci e un pizzico di sale ,mettiamo tutto nella bacinela con la margarina,aggiungiamo anche la polvere per budini e mescoliamo
  4. montiamo i bianchi e mettiamo nella baccinella mescoliamo ,in fine aggiungiamo anche lo sciroppo
  5. preparaimao una teglia di 25 cm / 35 cm e mettiamo l’impasto ,dopo di che sistemiamo sopra tutte le albicocche
  6. in forno a 175 C per una quarantina di minuti
  7.  

 

3 Risposte to “Dolce con albicocche al profumo di rhum – Prajitura cu caise si aroma de rom”

  1. ancutza Says:

    Torta asta chiar imi aduce aminte de acasa, simpla si gustoasa. Tocmai (…mai degraba : in sfarsit!)am publicat pdf cu retetele con pasta fillo. pup si pe curand!

  2. Dolce con albicocche al profumo di rhum – Prajitura cu caise si aroma de rom Says:

    […] Original post: Dolce con albicocche al profumo di rhum – Prajitura cu caise si aroma de rom […]


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