Mici ,Mititei – Salsicciotti “piccolini”


I mititei ,oppure mici ,cioè “piccolini” sono dei salsicciott senza pelle che si servono grigliati  con senape .Sono un piatto tipico rumeno ,preparato con manzo ,pepe,aglio e altri aromi .Non mancano mai nei ristoranti rumeni ed e nostra abitudine preparagli sempre quando ci sono le grigliate.

Pentru cei plecati din tara aceasta reteta o sa va ajute sa uitati de dorul micilor ,iar pentru cei care sant in tara eu zic ca puteti proba reteta asta de mici ,ca nu o sa va para rau ,sant mult  mai buni decat  multi dintre mici care sant in comert.Reteta este de la restaurantul Carul cu bere si a fost scrisa in anul 1920.Desi pare complicata  ,nu e ,trebuie doar sa fiti atenti si sa cantariti cu atentie condimentele necesare

Ingrediente/Ingredienti

  1. 1 kg carne de vita de la gat  trebuie sa fie cam 150 g de grasime / 1 kg manzo (800 g capocollo e 200 g biancostato)
  2. 8 g piper / 8 g pepe
  3. 12 g cimbru / 12 g santoreggia
  4. 4 g enibahar / 4 g pimento
  5. 2 g coriandru / 2 g coriandolo
  6. 2 g chimin / 2 cumino
  7. 1 g anis stelat / 1 g anice stelato
  8. 8 g bicarbonat / 8 g bicarbonato
  9. suc de lamaie / succo di limone
  10. o capatana de usturoi / una testa d’aglio
  11.  paprica picante /  paprica piccnte
  12. 500 ml supa de oase / 500 ml brodo di ossa
  13. 1 lingurita de sare / 1 cucchiaino di sale

Preparare/preparazione

  1. punem la fiert oase de vita cu putina sare ,strecuram supa ,vom utiliza circa 500 ml cand este rece
  2. macinam carnea de doua ori
  3. zdrobim bine ,piperul,enibaharul,chiminul,anisul stelat,coriandru le amestecam cu cimbru uscat taiat marunt de tot
  4. Ca sa fie bine legati mititei ,trebuie sa-i framantam la fel ca si aluatul de paine ,eu am folosit masina de framantat paine ,dar puteti sa-i framantati la fel de bine si cu mana ,este doar putin mai obositor
  5. adaugati condimentele ,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie ,putina boia picanta si putina sare ,framantati bine circa 30 minute ,in timp ce framantati adaugati si cate putina supa
  6. curatati usturoiul si il zdrobiti ,puneti sare si acoperiti cu apa calduta ,lasati cam 15 minute dupa care strecurati zeama de pe usturoi si o puneti peste carne ,restul de usturoi il aruncati  nu se pune peste carne
  7. framantati din nou mai puneti putina supa ,e posibil sa nu “ia ” toata supa vedeti si voi,incercati sa puneti minim 400 ml supa max 500 ml
  8. puneti carnea la rece pana a doua zi ,cand o mai framantati 10 minute dupa care faceti mititeii ,eu i-am facut de circa 30 g fiecare
  9. ii ungem cu ulei peste tot si ii lasam o ora ca se se uste ,acoperiti cu un stergar
  10. prajim pe gratar ,daca va place ii puteti unge cu putin mujdei in timp ce ii prajiti
  11. se servesc cu mustar si  paine proaspata.

ITALIANO

  1. prepariamo un brodo di ossa ,abbiamo bisogno di circa 500 ml brodo
  2. dobbiamo macinare la carne due volte
  3. tritiamo bene il pepe,il pimento ,cumino,coriandolo,anice e le mescoliamo con il santoreggia tritata fine
  4. per far si che le salsicce rimangono belle sode ,dobbiamo lavorare la carne come si fa con l’impasto del pane ,io ho usato la macchina per il pane ,ma va bene anche se si fa manualmente
  5. aggiungete alla carne i condimenti ,il bicarbonato spento con del succo di limone ,sale e paprica piccnte (poca) ,lavorate l’impasto per 30 minuti ,nel fratempo aggiungete ogni tanto del brodo
  6. pulite l’aglio ,schiaciatelo aggiungete sale e coprite con acqua tiepida ,lasciate in infusione 15 minuti ,dopo di che scolate l’acqua e aggiungetela alla carne (l’aglio si butta)
  7. lavorate ancora l’impasto aggiungete ancora del brodo dopo di che mettiamo nel frigo fino al indomani
  8. lavorate ancora l’impasto per 10 minuti ,dopo di che formate dei salsiccotti da 30 g piu meno
  9. spalmate di olio e lasciate asciugare per un ora
  10. si fanno grigliare dopo di che si portano in tavola con del senape e pane fresco

17 Risposte to “Mici ,Mititei – Salsicciotti “piccolini””

  1. Angela Says:

    Si se merita sa-i faci tu in casa…sant asa de gustosi!

  2. Loredana Maxim Says:

    Super buna aceasta reteta, este reteta de la “Carul cu bere” , am descoperit-o acum vreo 2 ani pe internet si de atunci doar asta o folosesc pt mici

    • Angela Says:

      Exact,Loredana,cum am scris in prezentare reteta este de la Carul cu bere,din 1920…iti dai seama cati ani…si cu toate astea o reteta perfecta!

      • Loredana Maxim Says:

        Aaaa,da🙂 nu citisem prezentarea scuze, am intrat direct pe ingrediente…eu am vrut sa fac mici aici si nu aveam reteta si cautand prin internet am dat peste ea si mi s-a parut cea mai interesants pentru ca are multe condimente, de atunci fac macar o data pe luna cate 2 kg:) noua ne plac la nebunie si reci

  3. Angela Says:

    Ogni tanto ,ci sta…

  4. dany Says:

    wauuu, perche sei cattiva….

  5. Angela Says:

    Multumesc Marge ,esti tare draguta!

  6. marge Says:

    ce bine arataaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! felicitari Angela pentru retelele postate aici!!super… te poop

  7. Angela Says:

    Sa va fie de bine ! Salutari sotului!

  8. Gheti Anca Says:

    Am facut si eu mititei dupa reteta ta. Au fost ffffff buni. S-au terminat inainte sa imi dau seama. Sotul meu a fost super incantat.

  9. Adriana Chiola Says:

    Ma faci sa-mi fie dor de casa!!! Ti-au iesit minunati!!!

  10. Angela Says:

    Pofticioaso! Spor la treaba!

  11. Mici ,Mititei – Salsiccioti “piccolini” Says:

    […] Read the original post: Mici ,Mititei – Salsiccioti “piccolini” […]

  12. retete_ina Says:

    buuuni,iar poftesc,mi-ai adus aminte sa cumpar ingrediente diseara,sa pot face maine,
    haha,Salsiccioti “piccolini”,suna simpatic
    o zi placuta


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