Budino apricot – Budinca cu caise


Un budino di albicocche e semolino ,da servire freddo per le merende estive.

O budinca de caise si gris ,care se serveste rece .e perfecta mai ales acum vara.

Ingrediente / Ingredienti

  1. 300 g caise / 300 g albicocche
  2. 150 g zahar / 150 g zucchero
  3. 1 l lapte / 1 l latte
  4. 1 vanilie / 1 bustina vanilina
  5. 60 g unt / 60 g burro
  6. 1 paharel de rom / un bicchierino di rhum
  7. 1 galbenus / 1 tuorlo
  8. 1 lamiae/ 1 limone
  9. 300 g gris / 300 g semolino
  10. scortisoara / cannella
  11. sare 7 sale
  12. daca doriti  12 biscuiti amaretti / a piacere 12 amaretti

Preparare/preparazione

  1. scoatem samburele din  caise ,punem cam 2 linguri de zahar peste ele , o canita de apa  si le fierbem usor,dupa care le lasam la racit
  2. in alta oala punem laptele la fiert cu restul de zahar ,vanilia si putina sare .Punem si putina coaja de lamaie
  3. cand fierbe laptele adaugam grisul “in ploaie” si amestecam bine ,lasam pe foc mic inca 15 minute ,amestecam cateodata
  4. stingem focul si adaugam galbenusul ,romul si untul ,amestecam repede
  5. pregatim o tava de tort de 26 cm  ,o ungem cu unt si turnam jumatate din gris ,punem caisele (fara sirop)si acoperim cu cealalta jumatate de gris
  6. dam la cuptor la 250 C pana ce se face o coaja aurie   dupa care scoatem din cuptor acoperim cu sucul de la caise
  7. cand e rece presaram scortisoara

ITALIANO

  1. Togliamo il nocciolo alle albicocche e le mettiamo in una pentola con 2 cucchiai di zucchero e una tazzina di acqua ,mettiamo sul fuoco e facciamo cuocere brevemente ,fate raffreddare
  2. mettiamo il latte sul fuoco con la vanillina ,un pizzico di sale e il resto di zucchero ,appena alzato il bollore buttiamo il semolino e rimestate alla svelta
  3. abbassate la fiamma e fatte cuocere per 15 minute mescolando ogni tanto
  4. appena spenti i fuochi aggiungiamo burro ,il tuorlo e il rhum ,rimestate velocemente
  5. prendete una teglia da 26 cm ,imburate e mettete metà dello semolino ,aggiungete le albicocche (senza sciroppo ) e coprite con l’altra meta di semolino
  6. mettiamo in forno a 250 C finche si forma una crosta dorata in superficie
  7. tiriamo fuori dal forno e con un cucchiaio mettiamo il sciroppo delle albicocche sopra la torta
  8. mettiamo a rafreddare  ,prima di servire spolveriamo con cannella

10 Risposte to “Budino apricot – Budinca cu caise”

  1. ancutza Says:

    superba reteta asta!

  2. Angela Says:

    Si eu ador caisele ,mai ales daca sant mari ,zemoase si dulci!

  3. cat's kitchen Says:

    wowwww , asta da!!!! … mor de pofta , imi plac caisele in fel si chip!!!

  4. Angela Says:

    Anca – ma bucur ca ti-am starnit poftele!
    ileana -am sa corectez imediat ,scuze!
    Ina – sa folosesti piersici zemoase.
    Adriana – e o reteta mai veche din Lombardia ,am o multime de carti ,caut mult pana gasesc retetele pe placul meu.

  5. Adriana Chiola Says:

    Angi, unde gasesti toate retetetele astea deosebite? Ce origine are budinca asta de caise??? Ma atrage!!!!
    P.S ai uitat sa ne spui cantitatea de gris!!!

  6. retete_ina Says:

    foarte bun,sigur se poate si cu piersici,nu?caisele aici nu sant ok,o sa revin sa vad atent reteta,pupici

  7. ileana Says:

    ciao angela,prajitura arata foarte bine dar nu am inteles cat gris trebuie adaugat.

  8. Gheti Anca Says:

    Vai, ce bine arata! Bravo. Cand iti deschizi primul restaurant ( sau cofetarie , ce vrei), ne anunti . Macar sa si gustam ca ne faci o pofta fantastica.

  9. Budino apricot – Budinca cu caise Says:

    […] Read more: Budino apricot – Budinca cu caise […]


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