Dolce con amarene – Prajitura cu visine


Questa ricetta di dolce con amarene mi e stata gentilmente mandata da Anca Maria . Di bel aspetto e facile lavorazione ,il dolce di origini rumene ,vi cattura con il suo forte contrasto dal asprolo della amarena e il dolce della meringa che troneggia sopra .

Reteta de la prajitura cu visine mi-a fost trimisa de Anca Maria .E o prajitura aspectuoasa si se pregateste destul de usor.Prajitura o sa va atraga datorita gustului minunat care se obtine prin contrastul dintre dulceata spumei si asprimea visinelor.

Ingrediente/Ingredienti

  1. 4 oua / 4 uova
  2. 13 linguri zahar / 13 cucchiai zucchero
  3. 7 linguri ulei / 7 cucchiai olio
  4. 9 linguri lapte / 9 cucchiai latte
  5. 9 linguri faina / 9 cucchiai farina
  6. praf de copt / lievito per dolci
  7. 500 g visine / 500 g amarene

Preparare/preparazione

  1. Batem bine galbenusurile cu 9 linguri de zahar ,uleiul ,laptele .Adaugam faina amestecata cu praful de copt .
  2. punem in tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor la temperatura medie
  3. cand e pe jumatate coapta punem visinele curatate de samburi si dam din nou la cuptor pana e gata ,facem testul cu scobitoarea
  4. intre timp batem bine albusurile cu 4 linguri de zahar punem spuma peste prajitura si dam din  nou la cuptor pana devine maronie.
  5. o taiem cand e rece si servim

ITALIANO

  1. mescoliamo i tuorli con 9 cucchiai di zucchero ,il latte ,l’olio .Aggiugiamo la farina mescolata con la polvere lievitante
  2. mettiamo in una teglia coperta con carta forno e mettiamo nel forno a temperatura media
  3. a meta cottura aggiungiamo le amarene senza nocciolo ,continuiamo con la cottura
  4. intanto montiamo i bianchi con 4 cucchiai di zucchero e appena il dolce e cotto (prova con stuzzicadenti) sistemiamo sopra la meringa e continuiamo la cottura finche la meringa diventa dorato scuro.
  5. si taglia quando e fredda.

 

14 Risposte to “Dolce con amarene – Prajitura cu visine”

  1. Angela Says:

    Quelle di Vignola,( che costano un accidente) sono le migliori, invece quelle di Piemonte sono più piccoline, ma di sapore buono!

  2. veronica drugas Says:

    Le amarene italiane non sono come quelle romene…altra specie, immagino!

  3. Angela Says:

    Dany – mai incet ,reteta este de la Anca ,ma tem ca trebuie sa aterizezi in Lombardia

  4. dany Says:

    wauuuuu, ce pofta imi faci…pune alta tava in cuptor si trag o fuga marti, ca deja sunt in Lombarsia…

  5. Angela Says:

    Clar si pe fata ! Eu te bat!Invidia urca in mine mai ceva ca iedera pe blocul vecinilor!Vorbesti de lucruri sfinte,visine ,atat de multe incat le tii in congelator iar eu sant atat de lipsita ca anul asta nu le-am vazut decat in poza!Of Of

  6. Mirela Vladuti Says:

    Visineeee, preferatele mele! Combinatia cu bezea trebuie sa fie mortala! Oare merge prajiturica si cu visine din visinata, ca am vreo doua pungi la congelator?

  7. Angela Says:

    Ciao MariaBianca – ti ringrazio per i complimenti !

  8. Dolce con amarene – Prajitura cu visine Says:

    […] Here is the original post: Dolce con amarene – Prajitura cu visine […]

  9. mariabianca Says:

    Bellissima ricetta,complimenti a te e a chi l’ha inviata.

  10. anca maria gheti Says:

    Merge bine cu orice fel de fruct vreti . Totul este sa puneti fructele cand blatul este aproape copt, altfel blatul nu se va coace cum trebuie.

  11. Angela Says:

    Alina eu cred ca merge si cu cirese ,si merge iarasi bine cu caise .

  12. Angela Says:

    Multumesc la fel!

  13. retete_ina Says:

    ce bunatate ai facut ,e super vara,o zi placuta


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