Basbousa (dolce arabo ) – Basbousa (prajitura arabeasca)


Basbousa e un dolce arabo e come tale e piuttosto energetico dato che contiene tanto zucchero ,frutta secca ! La ricetta lo presa nel libro che la mia amica Ancutza me la regalato!Grazie mille cara matrioska!

Basbousa este o prajitura arabeasca si ca atare e calorica datorita faptului ca contine muolt zahar ,fructe uscate,miere.Reteta am luat-o din cartea pe care mi-a daruit-o Ancutza ,multumesc mult draga matrioska

Ingrediente/Ingredienti

  1. 300 g gris / 300 g semolino
  2. 150 g zahar / 150 g zucchero
  3. 150 g iaurt grecesc / 150 g yogurt greco
  4. 2 oua / 2 uova
  5. 1 vanilie / 1 bustina di vanilina
  6. 120 g unt / 120 g burro
  7. un strop de sare / un pizzico di sale
  8. migdale sau cocos / mandorle oppure farina di cocco
  • Sirop / Sciroppo
  1. 300 g zahar/ 300 g zucchero
  2. o lamaie mare / un limone grosso
  3. 125 ml apa / 125 ml acqua

Preparare/preparazione

  1. Batem ouale cu zaharul  si vanilia si putina sare
  2. adugam untul la temperatura camerei  si amestecam bine,dupa care punem iaurtul si grisul
  3. amestecam bine si punem intr-o tava (24cm /24 cm )unsa cu putin unt ,daca doriti puneti cateva   migdale pe deasupra
  4. dam la cuptor la 180 C circa 25 minute
  5. intre timp pregatim siropul ,fierbem apa cu zaharul si lamaia la foc mic circa 5-6 minute
  6. cand e coapta prajitura o scoatem din cuptor si turnam siropul peste ea
  7. daca nu a-ti pus migdale cand o serviti puteti presara cu putina nuca de cocos
  8. servim rece

ITALIANO

  1. mescoliamo bene le uova con lo zucchero,un pizzico di sale ,e la vanilina
  2. aggiungiamo il burro a temperatura ambiente e dopo mettiamo lo yogurt ,e il semolino
  3. versiamo il composto in una teglia (24cm / 24 cm ) imburata e sopra mettiamo qua e la della mandorle
  4. mettiamo in forno a 180 C ,al in circa per 25 minuti
  5. intanto mettiamo in un pentolino lo zucchero ,l’acqua e il limone facciamo sobbollire per circa 5 minuti
  6. appena sforniamo il dolce ,versiamo sopra lo sciroppo
  7. e buona fredda
  8. se per caso non avete usato le mandorle prima di servire spolverare con farina di cocco

8 Risposte to “Basbousa (dolce arabo ) – Basbousa (prajitura arabeasca)”

  1. Angela Says:

    Ina- cu siguranta nu e asa de dulce ,eu am renuntat la 100 grame de zahar din sirop si 30 g din aluat fata de reteta originala si tot e super dulce !
    Mirela- e supersimpla dar tare aromata,merita probata!

  2. Mirela Vladuti Says:

    Waw, ce simpla, dar ce gustoasa trebuie sa fie! Imi place mult prajiturica asta, cu siguranta o sa o incerc si eu!

  3. retete_ina Says:

    bun desert,al tau poate nu e asa de dulce ca cel de aici,arata foarte bine,o duminica placuta

  4. Angela Says:

    O bietul ce Michi!Macar nu o sa sufere de caldura! Sa stii ca aceea carticica e plina de retete interesante ,multumesc inca odata!Pa

  5. ancutza Says:

    wow, ti-a iesit super! ti-o copiez si ma bucur tare mult ca iti e de folos cartea. Pupici si de la matrioska si michi care de azi e iar cu blanita depilata:) si pare un tub:).

  6. Angela Says:

    Astept si eu cu nerabdare sa vedem ce zice sotul! Ai vazut ,nimeni nu s-a nascut invatat .ce crezi ca tu nu o sa reusesti sa gatesti foarte bine in putin timp ? Atata timp cat ai ambitie poti sa faci totul!

  7. Basbousa (dolce arabo ) – Basbousa (prajitura arabeasca) Says:

    […] More here: Basbousa (dolce arabo ) – Basbousa (prajitura arabeasca) […]

    • torino Says:

      aceasta prajitura e tipic egipteana , am mancat in egipt si am facut_o astazi ai avut dreptate angela e super simpla cu pasi mici o sa reusesc si eu sa gatesc (noroc ca am avut de toate in casa)si am avut ambitia sa o incerc si eu nu_i asa de greu sa gatesti!!!!!!!multumesc angela astept sa vina sotul de la munca si iti spun cum ia placut!te pup si iti multumesc


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