Gelato di pesche – Inghetata de piersici


Un delizoso gelato alle pesche ,dopo una ricetta di Natalia.La cremosita di questo gelato e dato dal uso di latte condensato ,se  conservate per più giorni il vostro gelato  in freezer ,vi consiglio prima di servirlo, di lasciarlo a temperatura ambiente per circa 20 minuti ,in questo modo guadagna in cremosita .A piacere e posibilita , le pesche si possono sostituire con del altra frutta,banane ,ciliege,fragole…consiglio sempre di usare frutta di stagione che e saporita e  ha un costo minore.

Reteta pentru a pregati inghetata de piersici o am de la Natalia ,multumesc mult.Dat fiind ca am folosit lapte condensat pentru aceasta inghetata ,ea este cremoasa si pufoasa.In caz ca lasati pentru mai multe zile inghetata in congelator ,va sfatuiesc sa o scoateti de la rece , cu circa 20 minute inainte de a o servi .Dupa gust si placere puteti inlocui piersicile cu alte fructe,banane,cirese,capsuni .. eu zic ca cel mai bine este sa folosim fructe de sezon ,in acest fel fructele sant mai gustoase si costa mai putin.

Ingrediente/Ingredienti

  1. 500 g  frisca / 500 g panna montata
  2. 5 piersici / 5 pesche
  3. 170 ml lapte condensat / 170 ml latte condensato
  4.  suc de lamaie / o succo limone
  5. 2 galbenusuri / 2 tuorli
  6. o vanilie / vanilina

Preparare/preparazione

  1. amestecam galbenusurile cu laptele condensat si vanilia
  2. piersicile spalate,le macinam in blender si le stropim cu putin suc de lamaie si le punem peste compozitia cu lapte condensat
  3. adaugam frisca batuta si amestecam cu miscari incete cu o lingura de lemn
  4. punem compozitia intr-o tava si dam la congelator
  5. daca doriti inainte de servire cand o scoateti din forma puteti sa o presarati cu putina cacao

ITALIANO

  1. mescoliamo  i tuorli con la vanilina e il latte condensato
  2. tritiamo le pesche ,le spruziamo con succo limone e le mescoliamo al composto di latte condensato
  3. aggiungiamo la panna montata e la mescoliamo con movimneti lenti con un cucchiaio di legno
  4. mettiamo il composto in una teglia e mettiamo nel freezer
  5. prima di servire si può spolverare con del cacao

6 Risposte to “Gelato di pesche – Inghetata de piersici”

  1. Angela Says:

    Lasa nu te plange ,ca e bine si asa ,cand ajungi acasa tot la cratita o sa fii!

  2. dany Says:

    buonooooooooooooooooo, faceam si eu asta…cat imi este dor sa mai gatesc cate ceva, dulciuri si mancaruri

  3. Angela Says:

    Adriana- Eventual poti face o combinatie de portocale si ciocolata ,sau pere fierte si ciocolata .Sau faci inghetata de fructe si adaugi bucatele de ciocolata ca la straciatella.
    Ancutza – eu nu reusesc sa manac laptele condensat asa simplu,mi se pare prea dulce.

  4. ancutza Says:

    cred ca e minunata cu lapte condensat, eu evit sa-l cumpar pentru ca-mi place asa de mult incat termin tubul intr-o zi. pentru a i sigura ca-mi ajunge de inghetata ta iau cantitatea dubla:).

  5. Adriana Chiola Says:

    Trebuie sa fie o nebunei cu lapte condensat!! Eu il folosesc mult si la creme pentru tort! Desi imi place mult inghetata cu fructe as incerca sa le inlocuiesc cu ciocolata (chiar ciocolata alba de ce nu?) Vado pazza per il gelato al cioccolato!!! che ne pensi?

  6. Gelato di pesche – Inghetata de piersici Says:

    […] View post: Gelato di pesche – Inghetata de piersici […]


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: