Girelle con speck e burro – Melcisori cu jambon si unt


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Ottime vicino a un bicchiere di bianco fresco in una serata con gli amici ,stanno bene anche in un buffe freddo !Sono saporite e mica tanto difficili da preparare .

Aceste minirulade merg de minune cu un vin alb ,rece intr-o seara cand stati in povesti cu prieteni .Bineinteles ca merg de minune si cand pregatiti un bufet rece ,sant aromate si destul de simple de pregatit.

Ingrediente/ingredienti

  1. 380 g faina / 380 g farina
  2. 150 ml lapte caldut / 150 ml latte tiepido
  3. 3 galbenusuri / 3 tuorli
  4. un cub de drojdie / un cubbeto di lievito
  5. 1 lingurita sare / 1 cucchiaino sale
  6. 50 ml ulei / 50 ml olio
  7. 2 lingurite zahar / 2 cucchiaini zucchero
  8. 125 g unt la temperatura camerei / 125 g burro a temperatura ambiente
  9. 200 g jambon afumat / 200g speck
  10. piper / pepe

Preparare/preparazione

  1. amestecam drojdia in putin lapte cald impreuna cu zaharul ,lasam la dospit circa 10 minute dupa care adaugam ,faina ,restul de lapte,galbenusurile,uleiul,sarea,facem un aluat
  2. intindem aluatul cu un sucitor pe masa presarata cu faina ,aveti grija sa fie destul de subtire
  3. amestecati in blender untul cu jambonul taiat bucatele ,il macinati bine ,eventual adaugati 1-2 linguri de lapte ca sa se amestece bine
  4. compozitia obtinuta o intindem peste aluat si presaram cu putin piper
  5. taiem aluatul in trei parti si le rulam in lungime
  6. taiem melcisori cam de 1 cm  din fiecare rulada si ii punem in tava acoperita cu hartie de copt
  7. lasam la dospit, acoperiti  cu un stergar umed ,90 de minute
  8. punem in cuptor la 180 C  ,in 10 minute sant gata

ITALIANO

  1. prepariamo un impasto con il lievito ,poco latte e lo zucchero ,lasciamo lievitare per 10 minuti poi aggiungiamo la farina,i tuorli ,l’olio,il resto del latte ,il sale ,mescoliamo fino ad ottenere un impasto
  2. stendiamo l’impasto sulla tavola spolverata di farina e lo stendiamo in una sfoglia abbastanza sottile
  3. frulliamo il burro con lo speck ,caso mai aiutatevi con 1-2 cucchiai di latte
  4. il composto ottenuto lo stendiamo sulla sfoglia
  5. tagliamo la sfoglia in tre e poi arrotoliamo ,dopo tagliamo delle rotelline con uno spessore di circa 1 cm
  6. lasciamo lievitare su la placa coperta di carta forno per 90 minuti ,coprite con un panno umido
  7. mettiamo nel forno ventilato a 180 C per circa 10 minuti

6 Risposte to “Girelle con speck e burro – Melcisori cu jambon si unt”

  1. Angela Says:

    Bun venit ,Ancutza! Ai dreptate sant perfecte,pacat ca stii cum se zice :una tira l’altra!

  2. ancutza Says:

    foarte apetisante, girelle sunt perfecte si pentru un apertiv cu prietenii si de luat la pic nic.

  3. Angela Says:

    Vanessa .la birra si trova !
    Mirela – sant si buni nu numai frumosi!

  4. Mirela Vladuti Says:

    Arata spectaculos, iar prima poza e de-a dreptul superba. Imi plac melcisorii tai!

  5. vanessa Says:

    Questi sono molto invitanti,manca solo una birra fredda !

  6. Girelle con speck e burro – Melcisori cu jambon si unt Says:

    […] See the article here: Girelle con speck e burro – Melcisori cu jambon si unt […]


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